GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο καθηγητής Μουράτ Μπελγκέ υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν χρειάζεται την ένταση και την κρίση όπως το οξυγόνο που αναπνέει.
Κάθε φορά που ο σουλτάνος νιώθει στριμωγμένος δημιουργεί μια νέα κρίση για να ξεπεράσει την προηγούμενη.
Σήμερα που τα κρούσματα κορονοιού ξεπέρασαν τις 4000 , όλες οι επιχειρήσεις στην Συρία, στη Λιβύη , στην Μεσόγειο ναυαγούν και η οικονομία καταρρέει, κυκλοφόρησαν φήμες για επικείμενο πραξικόπημα.
Οπαδοί και μέλη του κυβερνώντος κόμματος συναγωνίζονται μέσω τηλεοπτικών και κοινωνικών δικτύων για το ποιος θα σπείρει περισσότερο μίσος έναντι του άλλου. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι δεν αντιλαμβάνονται ότι το μίσος οδηγεί σε εμφύλιο σπαραγμό που είναι ο πιο καταστροφικός πόλεμος .
Ο δημοσιογραφικός όμιλος Albayrak Medya που ανήκει στο σαράι του σουλτάνου έκανε την αρχή με το περιοδικό Gercek Hayat που ήταν αφιερωμένο στον Φεττουλλάχ Χότζα. Στις σελίδες του στοχοποιήθηκαν πολλοί μεταξύ των οποίων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης , ο οποίος κατηγορήθηκε ως συνεργάτης του Χότζα.
Ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του HDP Γκαρό Παϊλάν, κατέθεσε επερώτηση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και του ζητά απαντήσεις για αυτή την διασπορά μίσους .
Στον Τηλεοπτικό Σταθμό Ulke TV και στην εκπομπή της Εσμα Ελονού, (3 Μαΐου) εμφανίστηκε μια “θρησκευόμενη” κυρία η Σεβντά Νογιάν και δήλωσε ότι:


“Μείναμε με τη γλύκα στις 15 Ιουλίου. Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Για να μην γίνει καμία παρανόηση , η οικογένεια μου μπορεί να σκοτώσει 50. Είμαστε εξοπλισμένοι υλικά και ψυχικά. Στεκόμαστε δίπλα στον ηγέτη μας, ας πράξουν ανάλογα. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μας τον φάνε. ΄Εχω έτοιμο τον κατάλογο με τα ονόματα…”

Επίθεση μίσους σε ναό τον Αρμενίων στο Μακροχώρι. Ο δράστης που πυρπόλησε την είσοδο της εκκλησίας στην κατάθεση του είπε:” Έκαψα τον ναό γιατί αυτοί έφεραν στο κεφάλι μας τα βάσανα το κορονοΙού”.
Ο πρόεδρος τη εθνικιστικής εστίας Καισάρειας , Σερντάρ Τουράν δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει την ταφή του μουσικού Ιμπραχήμ Γκιοκτσέκ που πέθανε μετά από απεργία πείνας. Κάποιος άλλος ύψωσε τη φωνή του και είπε “και αν ακόμα τον θάψουν εμείς θα τον ξεθάψουμε και θα τον κάψουμε”.
Εύλογα ο κόσμος αναρωτιέται γιατί δεν επεμβαίνει κανένας Εισαγγελέας για αυτή την καλλιέργεια μίσους, την ώρα που συλλαμβάνουν δημοσιογράφους που τολμούν να ασκήσουν κριτική στον σουλτάνο.

Στην δημοσιότητα επανήλθε και το θέμα των χαμένων 106.740 όπλων . Όλοι αναρωτιούνται που κρύβονται όλα αυτά τα όπλα και γιατί δεν διεξάγονται έρευνες για την εξεύρεση τους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν ανοίγει η Βουλή την ώρα που έχουν ανοίξει όλα τα εμπορικά κέντρα, ο Πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ απάντησε ότι “δεν υπάρχει κανένα επείγον θέμα για συζήτηση”. Η πανδημία και οι θάνατοι χιλιάδων πολιτών είναι αμελητέο θέμα…
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί καλύπτει με ψιθύρους πραξικοπήματος τα αδιέξοδα στην οικονομία και την ασκούμενη εξωτερική της πολιτική.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το πραξικόπημα ετοιμάζεται από την αντιπολίτευση. Αφορμή για αυτό θεωρήθηκαν οι δηλώσεις της προέδρου της νομαρχιακής επιτροπής του CHP Τζανάν Καφταντζίογλου, η οποία είναι γιατρός και πολύ ικανή και δυναμική πολιτικός. Σε αυτήν , λένε, οφείλεται η νίκη του Ιμάμογλου στον Δήμο Κωνσταντινούπολης.

Η Καφταντζίογλου προέβλεψε ότι “στο προσεχές μέλλον βλέπω αλλαγή εξουσίας είτε με εκλογές, είτε με άλλο τρόπο”. Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε απειλή πραξικοπήματος .
Ο ομόλογος της του ΑΚΡ έσπευσε να την απαντήσει με έναν περίεργο τρόπο. “Ο λαός μας έριξε στον Βόσπορο όσους επιχείρησαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Να ξέρουν ότι τα νερά του Βοσπόρου είναι κρύα αυτή την εποχή και βαθιά το καλοκαίρι”.
Πραξικόπημα προέβλεπε και η Έκθεση του γνωστού Think tank Rand Corporation τον περασμένο Φεβρουάριο. Προς το παρόν το πραξικόπημα χρησιμοποιείται για κατευνασμό των αυξημένων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα , όμως, προκαλεί αισθήματα μίσους που μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top