Νέο σοκ για την Τουρκία
Eίναι γνωστό ότι η ΤΗΚ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με κενά σε ιπτάμενους αλλά και γενικότερα στους αξιωματικούς, λόγω του μεγάλου αριθμού συλλήψεων – αποτάξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.Η THK (Turk Hava Kommutanligi) αναζητεί τρόπους για την άμεση κάλυψη των κενών αυτών. Υπενθυμίζεται ότι στο αποτυχημένο πραξικόπημα κομβικό ρόλο διαδραμάτισε η αεροπορική βάση Akinci (LTAE), πλησίον της Άγκυρας.
Το τελευταίο διάστημα όλο και μικρότερος αριθμός τουρκικών μαχητικών φαίνεται ότι πετά τόσο στο Αιγαίο για τις γνωστές προκλήσεις όσο και πάνω από τα τουρκικά εδάφη, σύμφωνα με την εικόνα που φτάνει στα ραντάρ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικός αριθμός αεροσκαφών βρίσκεται για μεγάλο διάστημα εκτός αποστολών με τα υπόστεγα συντήρησης στις τουρκικές βάσεις να έχουν γεμίσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υπερπτήσεων και παραβιάσεων δείχνουν ότι η πολεμική αεροπορία του Ερντογάν δεν έχει πιλότους και διαθεσιμότητες αεροσκαφών. Οι υπερπτήσεις που καταγράφηκαν χθες έγιναν από ένα ζεύγος μαχητικών, που φρόντιζε να παίρνει γραμμές πάνω από ελληνικά κατά την διάρκεια της καταδίωξης από ελληνικά μαχητικά για να γράψει το κοντέρ υπερπτήσεις.
Επιπλέον, οι ελιγμοί των τουρκικών αεροσκαφών δείχνουν στους έμπειρους πιλότους ότι πρόκειται για μία συγκεκριμένη ολιγομελή ομάδα οκτώ Τούρκων πιλότων, ενώ και τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται προέρχονται από συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης.
Τα ερωτήματα λοιπόν που τίθενται είναι, τι συμβαίνει μετά τον στόλο στην πολεμική αεροπορία της Τουρκίας; Ξέμεινε από πιλότους και τεχνικούς ή τους έχει χτυπήσει για καλά ο κορονοϊός και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν ούτε μοίρα να σηκώσουν στον αέρα;
Ότι και να συμβαίνει, γεγονός είναι η τουρκική αεροπορία πασχίζει μέσω των υπερπτήσεων να δείξει ότι μπορεί να συντηρήσει την πολιτική των προκλήσεων και του επεκτατισμού, όπως αυτή διατυπώθηκε στο βιβλίου που δίνει θεωρητικά υπόσταση στις αξιώσεις της Γαλάζιας Πατρίδας.
Σε κάθε περίπτωση η αποκατάσταση της παρούσας κατάστασης θα απαιτήσει αρκετά χρόνια ιδιαίτερα στην περίπτωση των αξιωματικών που μετά την πτητική τους σταδιοδρομία θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις. Γενικά η εκπαίδευση ιπταμένων σε μαχητικά μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο ή τρία χρόνια αλλά η δημιουργία επιτελών απαιτεί πολύ μεγαλύτερο χρόνο.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου