Η Γαλλία ήταν μόλις στόχος μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης, τρεις ημέρες πριν από το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Για τον Τιερί Μεϊσάν, το Παρίσι θα πρέπει να σταματήσει να λέει ανοησίες και να ερμηνεύσει σωστά τα γεγονότα: η διεθνής τρομοκρατία –στην οποία συμμετέχει- χορηγείται και χειραγωγείται μέχρι και εναντίον της από ορισμένους συμμάχους της στο κόρφο του ΝΑΤΟ.
Δίκτυο Βολταίρος | Δαμασκός (Συρία) | 21 Απριλίου 2017
- αν ήταν για να αναβληθούν οι γαλλικές προεδρικές εκλογές (Απρίλιος-Μάιος) ή οι γαλλικές βουλευτικές εκλογές (Ιούνιος) ή και οι δύο.
- αν η Γαλλία ήταν στόχος από μόνη της, ή εάν οι ενέργειες στη Γαλλία επρόκειτο να είναι μια προετοιμασία για περαιτέρω δράση κατά της Γερμανίας.
Ομιλία στο Chassieu (Λυών), στις 22 Νοεμβρίου 2016.
Εκείνη την εποχή, οι Γάλλοι, πιστεύοντας λανθασμένα ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αποτελούν μια τάση στο εσωτερικό του Ισλάμ, δεν αντέδρασαν. Αργότερα, δημοσίευσα ένα βιβλίο, Μπροστά στα μάτια μας. Από την 11η Σεπτεμβρίου στον Ντόναλντ Τραμπ, το δεύτερο μέρος του οποίου περιγράφει λεπτομερώς για πρώτη φορά το τι είναι και γιατί δημιουργήθηκε αυτή η μυστική οργάνωση η οποία ελέγχεται από το MI6, ήτοι από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Είναι αυτή η Αδελφότητα, η οποία από το Β'Παγκόσμιο Πόλεμο προσπάθησε να μετατρέψει το σουνιτικό Ισλάμ σε ένα πολιτικό εργαλείο. Είναι απ’ αυτήν που προέρχονται όλοι οι ηγέτες των τζιχαντιστικών ομάδων, από τον Οσάμα μπιν Λάντεν μέχρι τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.
Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Φρανσουά Φιγιόν κυκλοφόρησε χωρίς εξήγηση μια δήλωση που επικρίθηκε ευρέως:
« Είμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση: δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ζούμε σε μια κατάσταση σχεδόν εμφύλιου πόλεμου που διαταράσσει τη φυσιολογική πορεία αυτής της εκστρατείας (...) Υπενθυμίζω ότι είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όμως, η κυβέρνηση αφήνει να γίνει ό,τι γίνεται (...) Σήμερα, ως πρώην πρωθυπουργός, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του Έθνους, κατηγορώ επισήμως τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση ότι δεν διασφαλίζουν τις συνθήκες για μια ειρηνική άσκηση της δημοκρατίας. Φέρνουν βαριά ευθύνη, αφήνοντας να αναπτυχτεί στη χώρα ένα κλίμα κοντά σε εμφύλιο πόλεμο που μπορεί να ωφελήσει μόνο τα άκρα (...) Όποιοι και να είναι οι υποψήφιοι, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφραστούν και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα έτσι ώστε οι κακοποιοί και εχθροί της δημοκρατίας να σταματήσουν να διαταράσσουν αυτή τη προεκλογική εκστρατεία .
Στις 17 Απριλίου, η Εθνική Αστυνομία ενημέρωνε τους τέσσερις βασικούς υποψηφίους για απειλές της προσωπικής ασφάλειάς τους και ενίσχυε τη προστασία τους.
Στις 18 Απριλίου, ο Μ. (29 ετών) και ο Κλεμάν Β. (23 ετών) συνελήφθησαν, ενώ ετοίμαζαν μια επίθεση σε ένα συλλαλητήριο υπέρ του Φρανσουά Φιγιόν.
Στις 20 Απριλίου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση στα Ηλύσια Πεδία.
Ο Φρανσουά Φιγιόν και η Μαρίν Λε Πεν ακύρωσαν τις προγραμματισμένες μετακινήσεις τους για την 21η Απριλίου. Ακολουθώντας τη κίνηση αν και δεν υπάρχει πραγματική απειλή που τον αφορά, ο Εμμανουήλ μακρόν έκανε το ίδιο.
Η ευθύνη του επόμενου προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας
Η ασφάλεια των Γάλλων θα είναι στο επίκεντρο της επόμενης πενταετίας. Αυτό το ζήτημα είναι ακόμα πιο δύσκολο καθώς οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος αφορούσαν τρεις από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ: το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία.
Αντιμετώπισα πλήρως το θέμα των επιθέσεων στο Παρίσι (13 Νοέμβριου του 2015) και στις Βρυξέλλες (22 Μάρτιου του 2016). Στο τελευταίο βιβλίο μου έδειξα ότι αν αυτές οι επιθέσεις διεκδικήθηκαν από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Τύπο του, εκτελέστηκαν από « ξεχωριστούς κομάντος, με την εξαίρεση ενός κοινού εκτελεστή, τον Μοχάμεντ Αμπρινί του MI6 »
Εδώ και χρόνια, οι διαδοχικές κυβερνήσεις του Νικολά Σαρκοζί και του Αλέν Ζιπέ και εκείνη του Φρανσουά Ολάντ και του Λωράν Φαμπιούς έκρυψαν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες στους Γάλλους και τη συνέπεια των όσων έσπειραν: τη τρομοκρατία εντός των τειχών (intra muros) .
Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι η Αλ Κάιντα και το Νταές διαθέτουν τόσα πολλά χρήματα και όπλα χωρίς την υποστήριξη από μεγάλα Κράτη. Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία αναδιαμόρφωσης της «ευρύτερης Μέσης Ανατολής», χωρίς να υποφέρει από τους κραδασμούς της. Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να καταπολεμήσεις τη διεθνή τρομοκρατία, όταν εκείνη υποστηρίζεται από δικούς μας σύμμαχους στο ΝΑΤΟ.
Δημοσίευση σχολίου