GuidePedia

0


ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ απ’ τα μαλλιά αν γραφτεί, ίσως κάνει μεγαλύτερη εντύπωση. Με την ελπίδα ότι θα προκαλέσει ωριμότερες, επιτέλους, σοφότερες σκέψεις, στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων: Τους έχοντας εξουσία πολιτικούς. Ένα ανύπαρκτο σε όλες τις άλλες χώρες, υπουργείο, χρειαζόταν από χρόνια να είχε και η Κύπρος και η Ελλάδα. Ένα υπερ-υπουργείο, εντελώς διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα. Υπερκείμενο όλων των άλλων. Το οποίο, τίποτε δεν θα αποφάσιζε και τίποτε δεν θα υλοποιούσε, παρά μόνο θα μελετούσε και θα συμβούλευε και χωρίς τη δική του γνώμη, τίποτε δεν θ’ αποφάσιζε κανένας Πρόεδρος και κανένα άλλο υπουργείο οποιασδήποτε αρμοδιότητας…
Του Λάζαρου Μαύρου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, λοιπόν, θα έπρεπε να έχει ο Ελληνισμός. Βαθύτατης, διαρκούς, πολύπλευρης μελέτης και αξιοποίησης τής… απ’ αιώνων βρετανικής πολιτικής. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας και ιδιαίτατα απέναντι στον Ελληνισμό. Από… ανέκαθεν μέχρι σήμερα. Σε όλους τους τομείς πολιτικής και στον καθένα ξεχωριστά.
>Ένα «Υπουργείο Βρετανίας» ως ελληνική διαρκής απάντηση κι αξιοποίηση του αντίστροφου του «αγγλικού κόμματος» που οι Βρετανοί πέτυχαν να παρεμβάλουν εμφυλίως ανάμεσα στους προ-προπάππους μας κατά την εθνικήν ημών Επανάστασιν του 1821.
>Ένα «Υπουργείο Βρετανίας» πολύ πιο καταρτισμένο και σοφότερο απ’ τη συσσωρευμένη σοφία των υπουργείων Αποικιών, Εξωτερικών, Φόρεϊν Όφεως, Κοινοπολιτείας κι όλων των παρεμφερών, Ναυαρχείων κ.ά., απ’ την εποχή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ώς τις μέρες μας.
ΕΠΕΙΔΗ, απλούστατα και πολυσύνθετα, από πριν ακόμη η Εθνεγερσία μας του 1821 επιτύχει την απελευθέρωση και τη συγκρότηση του ελλαδικού μας κράτους, και αδιαλείπτως μέχρι σήμερα, η βρετανική πολιτική καθόριζε και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, ίσως μεγαλύτερο από κάθε άλλη ξένη δύναμη, πολυδιάστατα, την εκάστοτε τύχη του Ελληνισμού. Και της Ελλάδος και της Κύπρου. Και, συνεπώς, θα έπρεπε, οι Βρετανολόγοι του ημέτερου Υπουργείου Βρετανίας να ήσαν, σε γνώσεις, σε οξυδέρκεια, σε μαεστρία και σε… δολιότητα, βρετανικότεροι των Βρετανών.
ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ Τετάρτη, 15η Ιανουαρίου, 64η επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, που οι πατεράδες μας στην Colony of Cyprus αξίωσαν από τους Βρετανούς Αποικιοκράτες (συμπολεμιστές μας στον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο) το Δικαίωμα Αυτοδιαθέσεως, Ελευθερίας και Ένωσης με την Ελλάδα, ο 7ος Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα έχει συνομιλίες στο Λονδίνο με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μακρινό διάδοχο του Βενιαμίν Ντισραέλι που, επί της πρωθυπουργίας του, το 1878 άρχισε η Αγγλοκρατία στην Κύπρο και διαρκεί ακόμα, με τις εν Κύπρω βρετανικές βάσεις, στρατηγικής αξιοποίησης της Κύπρου από τους Βρετανούς…
ΕΡΩΤΗΣΗ

Πόσο, άραγε, μελαγχολικότερο είναι, να ρωτάς τους πρωταίτιους πολιτικούς για την πανταχόθεν απαξίωσή τους, την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν στον λαό των πολιτών, όταν ακόμη δεν έχει φανεί στον ορίζοντα η αποτελεσματική παρέμβαση των πολιτών για την αντικατάσταση της κομματοκρατίας απ’ την πραγματική δημοκρατία και μελαγχολείς μόνο που ακούεις ότι σήμερα συνεδριάζει το ούτω καλούμενο Εθνικό Συμβούλιο των υποταγμένων στη Διζωνική απαίτηση των κατακτητών κομματαρχών;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top