Η κοροϊδία του λαού καλά κρατεί. Οι δημοσκοπήσεις «μαγειρεμένες» να αποτυπώνουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος, σε συνδυασμό με τις πομφολυγώδεις απόψεις των εκφραστών διαφόρων αποχρώσεων του σάπιου πολιτικού συστήματος στα τηλεοπτικά πάνελ της δημοσιογραφικής αθλιότητας… 
Οπως δεν αποκλείεται το εθνικό βύθισμα. Αντιθέτως, είναι ορατό. Και δεν είναι τυχαίο που όλα παραπέπονται στις καλένδες. Δεν είναι τυχαίο που όλα αλλάζουν περιστασιακά και επαφίεται ο καθορισμός της προσωπικής και εθνικής μας ζωής στη μοιραία φορά των πραγμάτων. Επρεπε να φτάσουμε στην επιπέδωση του δημόσιου και ιδιωτικού ήθους, για να περνάει ο πολιτικός αμοραλισμός των κυβερνήσεων της…ελαφρότητας της πολιτικής.
Λιγόστεψαν και οι φωνές αντίδρασης. Οι «αντιδράσεις» παρουσιάζουν συμπτώματα απογοήτευσης και κόπωσης. Οι γνωρίζοντες, ωστόσο, είναι και οι… ανησυχούτες. Εχουν το άσχημο προαίσθημα ότι κάτι οδυνηρό θα προκύψει για τον τόπο αναφορικά και με τα εθνικά μας θέματα. Ναι, υπάρχουν κι αυτά. Κι ας κωφεύει ή περιορίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών σε υπερατλαντικά ταξίδια, για να συμβάλει στην…ανάταση της αξιοπιστίας της χώρας, κυρίως στους Ελληνες ομογενείς. Γιατί μπροστά στην εξουσία της διεθνούς πραγματικότητας, η «εικόνα» των εκπροσώπων της χώρας είναι τουλάχιστον αλγεινή και κατάπτυστη.
Ποιος μιλάει πλέον για «σθεναρή πολιτική» απέναντι στις διεκδικήσεις των γειτόνων μας γενικότερα; Ο Σεφέρης έλεγε πως «όσο περνούν τα χρόνια, θα μιλάμε για λιγότερες φωνές». Και δεν είχε υπολογίσει το «οικονομικό ναυάγιο» της Ελλάδας, ούτε βίωσε αυτή η μεγάλη μορφή του πνεύματος και της διπλωματίας το μετέπειτα βοθροειδές πολιτικό περιβάλλον…Οι ανησυχούντες και πολιτικά σκεπτόμενοι έχουν την υποψία ότι επέρχεται θεομηνία. Μια υποψία που δεν διαστρέφεται εύκολα με τα άρρητα ρήματα του Ιανού δεινότερων πολιτικών. Και η «θεομηνία» δεν έχει το νόημα πως θα καταλάβουν οι Τούρκοι τα μισά νησιά του Αιγαίου. Εχει όμως το νόημα της ελληνικής απογύμνωσης έναντι εκβιαστικών διλημμάτων και πιέσεων σχετικά με τα εθνικά μας ζητήματα.
Κι αν από τους «ανησυχούντες» και πολιτικά σκεπτόμενους πολίτες, ειδικούς ή μη επί των εθνικών μας και ευρύτερων θεμάτων, περάσουμε στους κυβερνώντες και στους πολιτικούς με την «αφυδατωμένη» συνείδηση, την ευκαιριακή λογική εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων και πολιτικής τους επιβίωσης, σε απόλυτη αρμονία με τη βλακώδη εγκεφαλική τους ουσία, τότε αίφνης νιώθουμε εγκλωβισμένοι στη χώρα του «πουθενά». Και μας μένει απλώς το ελληικό κάλλος, που κατά την επικούρεια αντίληψη είναι μια «ποίηση τελείωσης». Και θα προσέθετα «αναιδώς» ότι ακόμα και στην ασυμμετρία των καιρών το ελληικό τοπίο χωνεύει το διονυσιακό πνεύμα και μετουσιώνει τη ζωή σε απολλώνιο φως, γεννώντας την απόλαυση.
— Πως συμβιβάζεται τώρα η «απόλαυση» με τους δύσκολους χειμώνες που διέρχεται η Ελλάδα και με τους Ελληνες να έχουν γίνει έγχρωμοι άποικοι της Ευρώπης, είναι υποθέτω επώδυνη η απάντηση στο διερώτημά μου. Υπάρχουν βέβαια οι Καίσαρες, οι Καισαρίσκοι, οι άρπαγες του δημοσίου χρήματος, οι γλοιωδώς έρποντες στους διαδρόμους της εξουσίας και η «χαριστωμένη» διάσταση μεν, κοινωνιολογικά δε αξιοπρόσεκτη της επικράτησης σε διαφόρους τομείς του πολιτικοκοινωνικού συστήματος των «οπαδών» της αρσενοκοιτίας, αρρενοβασίας, των εναλλακτών τέλος πάντων που συνεχίζουν να εντρυφούν στην απόλαυση και να διατηρούν τη ψευδαίσθηση του life-style.
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.