GuidePedia

0

Θύελλα με την πρόσληψη του Τούρκου προπονητή Φ.Τερίμ σε πολλά επίπεδα και από χιλιάδες φιλάθλους στην χώρα μας.

Λάβρος κατά της πολιτικής ελίτ στην χώρα ήταν ο ειδικός Κ.Γρίβας, αθροίζοντας τα τεκταινόμενα στην χώρα μας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ενώ στην εξίσωση εισήλθαν και αμυντικοί αναλυτές μιλούν για την μεταγραφή του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό ως “ πεδίο εθνικής ήττας”.

Ξεκινώντας με τον κ. Γρίβα, γίνεται θέμα για πολιτική στην χώρα μας, η οποία εξυπηρετεί τα τουρκικά και όχι τα ελληνικά συμφέροντα, ειδικά μετά την 7η Δεκεμβρίου, οπότε και ήλθε στην χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν.

“Σίγουρα η άσκηση εξουσίας δεν γίνεται υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων αλλά ξεκάθαρα υπέρ των Τουρκικών. Το Ελληνικό σύστημα εξουσίας έχει φτάσει στα όρια του», ανέφερε ο ίδιος.
Ο Κώστας Γρίβας ορθώς φωνάζει ουσιαστικά για επαναφορά του Ελληνοκεντρισμού σε κάθε έκφανση της ζωής στην χώρα μας που κινδυνεύει να γίνει δορυφόρος της Τουρκίας.

Υπό την ευρεία έννοια, ελληνοκεντρισμός ονομάζεται η ιδεολογία και το πνευματικό και καλλιτεχνικό ρεύμα που δίνει προτεραιότητα στην ελληνική παράδοση, στην εθνική ταυτότητα και στην αδιάσπαστη ιστορική, γλωσσική, πολιτιστική (είτε ως λόγια είτε ως λαϊκή παράδοση) και φυλετική συνέχεια του ελληνικού έθνους.

Με τον όρο ελληνοκεντρισμός αναφέρεται επίσης η κίνηση των αρχών του 20ού αιώνα (Εμμανουήλ Χαιρέτης, Περικλής Γιαννόπουλος, Ίων Δραγούμης, Λορέντζος Μαβίλης κ.ά.) η οποία εναντιώθηκε στην εξάρτηση -κατά την άποψή της- του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας από την Δύση (εξάρτηση πολιτική και πολιτιστική, από την Βαυαροκρατία κυρίως και μετά) και παρήγαγε το φαντασιακό ιδεολόγημα ενός νέου ελληνικού πολιτισμού βασισμένου στην ελληνική παράδοση.

Ελληνοκεντρισμός ονομάζεται, επίσης, η λογοτεχνική και καλλιτεχνική κίνηση της Γενιάς του 1930 αλλά και μεταγενέστερων καλλιτεχνών και διανοουμένων.

Ολόκληρη η ελληνική πολιτική ελίτ βρίσκεται σε μεγάλη αντιδιαστολή, με το λαϊκό αίσθημα, σε οτιδήποτε έχει αν κάνει με την αποκαλούμενη ελληνοτουρκική φιλία.

Η συντριπτική πλειοψηφία στην χώρα μας, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, επιθυμεί ουσιαστικά μια εθνική πολιτική που να βασίζεται στον ελληνικό πολιτισμό.
Αυτή η τάση γιγαντώνεται για δύο κυρίως λόγους:

Α. Λόγω της μεγάλης μεταναστευτικής ροής στην Ελλάδα από το 2015, όπου χιλιάδες αλλοδαποί εμφανίζονται σε κάθε σημείο των ελληνικών πόλεων.

Β. Λόγω των ωμών απειλών της Τουρκίας από το 2020, όταν ουσιαστικά η Άγκυρα μας απειλούσε με πιθανό πολεμικό επεισόδιο, αμφισβητώντας για πρώτη φορά δημόσια ελληνικό νησιωτικό έδαφος.

Με αυτές τις δύο παραμέτρους, οι Έλληνες δείχνουν να μην συμβιβάζονται με την ελληνοτουρκική φιλία, και το άνοιγμα μας στην γειτονική χώρα, αφού θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μία από τα ίδια, αφού οι Τούρκοι έχουν όραμα την επανασύσταση μιας νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Η μεταγραφή του Φατίχ Τερίμ και τα απόνερα στην Ελλάδα

Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν “φωτιά” μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Τούρκου προπονητή και φίλου του Ερντογάν, Φατίχ Τερίμ ως αντικαταστάτη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το όλο ζήτημα φαίνεται να λαμβάνει και ευρύτερες πολιτικο-οικονομικές διαστάσεις, αφού υπάρχουν πληροφορίες για πιθανό συμβόλαιο του Τούρκου Ατζούν Ιλιτζαλί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παναθηναϊκού και για το τουρκικό κοινό.

Ο Φατίχ Τερίμ γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1953 στο Τζεϊχάν των Αδάνων. Ο πατέρας του κατάγεται από τα κατεχόμενα και η μητέρα του από τα Άδανα.


Το σκηνικό βαραίνει πιο πολύ όμως η σχέση του Τερίμ με τον Ερντογάν, και τα πιθανά σχέδια του κατά της χώρας μας, μετά την αιφνιδιαστική “ επίθεση φιλίας”, χωρίς όμως να μετακινηθεί η εθνικιστική πολιτική του ούτε βήμα.

Η χώρα μας εν μέσω μιας καταιγίδας γεωπολιτικών και πολεμικών εξελίξεων, οφείλει και πρέπει να επαναπροσδιορίσει την πορεία της βάσει του ιστορικού πολιτισμού της, της επικρατούσας ορθόδοξης θρησκείας για να επιβιώσει από όλα όσα ετοιμάζονται εδώ και πολλά χρόνια. 

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top