Οι ΗΠΑ θέλουν να νομιμοποιήσουν το Κόσοβο και να το εντάξουν στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ ως ανεξάρτητο κράτος αναγνωρισμένο από τους πάντες.
Προσπαθούν να δώσουν «δώρο” στην Σερβία το βόρειο Κόσοβο ( Μιτρόβιτσα ), εκεί που διαμένουν όλο Σέρβοι που έχουν συγκεντρωθεί απ’ολο το Κόσοβο μετά τον πόλεμο και να πάρουν ως αντάλλαγμα την αποδοχή της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Σερβική κυβέρνηση.
Επίσης μέσα από αυτή την λύση η Σερβία ενδέχεται να μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αν επιλυθεί το πρόβλημα με το Κόσοβο. Οι Σέρβοι αποτελούν σήμερα κάτι παραπάνω από το 10%-12% του πληθυσμού.Το υπόλοιπο είναι κυρίως Αλβανοί.
Ήδη έχουν αρχίσει επίσημες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον «πρόεδρο” και τον «πρωθυπουργό” του Κοσόβου και τον πρωθυπουργό της Σερβίας.
Και πάνω που βρίσκονται όλα τα πάρε δώσε σε διαπραγματεύσεις έρχεται η Republika Srpska που είναι η Δημοκρατία των Σέρβων στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και δηλώνει μέσω του προέδρου της Milorad Dodik πως αν αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του Κοσόβου και ενταχθεί στον ΟΗΕ θα κάνει αίτημα και αυτή για ανεξαρτησία και ένταξη στον ΟΗΕ αφού θα ισχύσει στο Κόσοβο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στον αυτοπροσδιορισμό.
Η Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας είναι η μία από τις δύο μεγάλες εθνότητες που συνθέτουν το κράτος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Υπάρχει και μια μικρή μειονότητα Κροατών.
Οι Σέρβοι αποτελούν το 30% του κράτους ( φωτό 2 Republika Srpska, σε κόκκινο περίγραμμα ), οι μουσουλμάνοι Βόσνιοι το 50% και οι Κροάτες το 15%. Ο Πούτιν παίζει τα ρέστα του στα Βαλκάνια μέσω των Σέρβων γιατί δεν του έχει απομείνει κάνεις άλλος σύμμαχος εκεί.
ΥΣ.Πρόβλεψη
Αργά ή σύντομα θα υποκύψει και η Σερβία στις ΗΠΑ και την Γερμανία ( ΕΕ ) γιατί θα βρεθεί απομονωμένη από παντού τριγύρω ( ήδη αυτό ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό )
Στόχος της Σερβίας ήταν να επανέλθει ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο στην επικράτεια της αλλά αυτό εκ των πραγμάτων βλέπει πως είναι ένας ανέφικτος στόχος για πολλούς λόγους, και επειδή έχει περικυκλωθεί από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις, αλλά και γιατί το 90% πια του Κοσόβου κατοικείται από Αλβανούς, άρα και να το ενσωματώσει σε μπελάδες θα είναι μόνιμα.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο νοτιότερο τμήμα της Σερβίας στο Πρέσεβο που και εκεί το 90% είναι Αλβανοί άρα και αυτό μπορεί να συμπεριληφθεί στις αλλαγές συνόρων που έρχονται εκτός απροόπτου και με την συναίνεση της Σερβία αλλά μάλλον όχι της Ρωσίας.
Ίσως δούμε σε επανάληψη την ρήξη του 1948 ανάμεσα στον Τίτο και τον Στάλιν.
Άλλωστε καθόλου τυχαία δεν κάναμε χθες αναφορά στους Σέρβους, στον Τίτο, τον Στάλιν και τις προθέσεις όλων αυτών, συμπεριλαμβανομένων και των Βουλγάρων, στην έξοδο στο Αιγαίο μέσω της Θεσσαλονίκης.
Πρόσφατα είχαμε γράψει ένα άρθρο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου του 1912.
Ίσως είναι χρήσιμο να το δημοσιεύσουμε εκ νέου.
Η Θεσσαλονίκη ήρθε στα Ελληνικά χέρια στο παραπέντε.
Ο Βουλγαρικός στρατός όταν μπήκε ο Ελληνικός μέσα στην Θεσσαλονίκη ήταν έξω από αυτήν δύο ώρες δρόμο.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου