GuidePedia

0

Το παρασκήνιο και οι πιέσεις από Γερμανία και ΗΠΑ γύρω απο το σκοπιανό πρόβλημα είναι τόσο ισχυρές που είναι ακόμα νωρίς για να κατηγορήσουμε και να καταδικάσουμε τους πρωταγωνιστές του για ενδοτισμό και προδοσία. Μόλις χθες 13-6-2018 η Βουλγαρία εξέφρασε μέσω επισήμων καναλιών τις ανησυχίες της σχετικά με την απόδοση του ονόματος '΄Μακεδονία΄΄ ( δεν λέω Βόρεια Μακεδονία διότι διατηρώ αμφιβολίες σχετικά με το εάν υπάρχει ο όρος ΄΄Βόρεια΄΄ στην συμφωνία ) στα Σκόπια.Οι Βούλγαροι ανησυχούν διότι νοτιοδυτική Βουλγαρία (όπου βρίσκονται οι πόλεις Μπλαγκόεβγκραντ και Σαντάνσκι ) ονομάζεται ανεπίσημα ως ΄΄Μακεδονία του Πίριν΄΄. Η Βουλγαρία ωστόσο έχει επιλέξει να μην εγείρει αλυτρωτισμούς εναντίον της Ελλάδας και έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ, τουλάχιστον επίσημα διότι κατά καιρούς υπήρξαν πολιτειακοί και στρατιωτικοί παράγοντες που έκαναν χρήση αλυτρωτικών όρων σε διάφορες περιστάσεις.

Η Βουλγαρία επίσημα εναντιώνεται στην προσπάθεια καπήλευσης της ιστορίας από τα Σκόπια και είναι αντίθετη με κάθε χρήση του όρου ΄Μακεδονία΄΄ από τα Σκόπια. Ο λόγος που οι Βούλγαροι είναι αντίθετοι με την οποιαδήποτε χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια είναι ότι οι σλαβόφωνοι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους είναι η Βουλγαρική με διαφορά στην προφορά και τον τονισμό των λέξεων.
Η Βουλγαρία δεν επιθυμεί την μετονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων διότι έχει ενδόμυχο πόθο την διάλυση του .
Οι Βούλγαροι δεν έχουν αντίρρηση σχετικά με το εάν τα Σκόπια και οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες όπως ισχυρίζονται ή όχι.
Για την Βουλγαρία τόσο οι Βούλγαροι του Μπλαγκόεβγκραντ και του Σαντάνσκι όσο και οι Σκοπιανοί σλαβόφωνοι είναι ΄΄Μακεδόνες΄΄ και η άποψη αυτή αναπαύει πολλούς Βούλγαρους .
Ωστόσο η Βουλγαρία γνωρίζει ότι τυχόν απόδοση του ονόματος στα Σκόπια θα δώσει παράταση ζωής στο κρατίδιο και θα απομακρύνει την διάλυση του.
Ενδεχόμενη διάλυση των Σκοπίων θα σήμαινε ότι η Βουλγαρία θα μπορούσε να υφαρπάξει τις ανατολικές σλαβόφωνες επαρχίες του.
Η Βουλγαρία από το 1990 και μετά έχει προσδεθεί στο άρμα των ΗΠΑ και της Γερμανίας και έχει δώσει υπόσχεση ότι δεν θα εγείρει θέμα ΄΄Μακεδονίας΄΄ από την πλευρά της .
Οι Βούλγαροι για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. έχουν υποταχθεί στο θέλημα ΗΠΑ και Γερμανίας οι οποίοι δεν επιθυμούν τον βουλγαρικό αλυτρωτισμό.

Οι Γερμανοί και Αμερικάνοι επιθυμούν την άνθηση του σκοπιανού αλυτρωτισμού με κάλπικες διεκδικήσεις αλλά όχι την άνθηση του αντίστοιχου βουλγαρικού.
Ο λόγος είναι ότι με τον σκοπιανό αλυτρωτισμό και την απόδοση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια το κρατίδιο αυτό θα ισχυροποιηθεί και η Ελλάδα θα χάσει .
Σταδιακά τα Σκόπια με το όνομα ΄΄Μαεδονία΄΄ και αφού ενταχθούν σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ θα αποτελέσουν τον δούρειο ίππο της Γερμανίας και ΗΠΑ στην κεντρική Μακεδονία (Κιλκίς-Θεσσαλονίκη) η οποία θα ενωθεί οικονομικά με τα Σκόπια και θα αποτελέσει μια ενιαία Ειδική Οικονομική Ζώνη από όπου θα περνάνε μέσω Αξιού φορτία αερίου αλλά και θα απασχολούνται όλοι οι ΄΄παράτυποι΄΄ μετανάστες σε βιομηχανίας που θα ιδρυθούν στην περιοχή, περιοχή όπου το Ελληνικό κράτος δεν θα έχει καμία εξουσία.

Εάν ΗΠΑ και Γερμανία επέτρεπαν και στην Βουλγαρία την άνθηση του αλυτρωτισμού και την διεκδίκηση της ανατολικής Μακεδονίας ( Καβάλα-Σέρρες-Δράμα-Ξάνθη) με τον ίδιο τρόπο που επιτρέπουν στα Σκόπια την διεκδίκηση της κεντρικής Μακεδονίας, τότε θα έπρεπε να αλλάξουν τα σχέδια τους που αφορούν στην διεκδίκηση του Έβρου-Δυτικής Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, περιοχές που προορίζονται για την δημιουργία μιας ΕΟΖ ενωμένης με την Ανατολική Θράκη-Ευρωπαϊκής Τουρκίας.

Η Βουλγαρία την 13-6-2018 εξέφρασε τις ανησυχίες της για την απόδοση του ονόματος στα Σκόπια , ανησυχίες που έχουν να κάνουν με ενδεχόμενες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια. Όπως είπαμε και παραπάνω και η Βουλγαρία θα ήθελε να διεκδικήσει την ανατολική Μακεδονία όπως τα Σκόπια διεκδικούν την Κεντρική η αλλά δεν την αφήνουν οι Γερμανία και ΗΠΑ και έτσι περιορίζεται στην έκφραση των αντιρρήσεων της με πρόσχημα την ενδεχόμενη αλλαγή συνόρων.
Παρόλα αυτά, την 14-6-2018, μια μόλις μέρα μετά την αντίδραση της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος των Σκοπίων επισκέφθηκε την Σόφια όπου και έτυχε απαξιωτική υποδοχής από τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ ο οποίος αρνήθηκε να τον συναντήσει .

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Ιβανώφ είναι αντίθετος με την συμφωνία που σύναψε ο πρωθυπουργός του, Ζόραν Ζάεφ, και αυτό διότι ο Ιβανώφ πιστεύει ότι ο ΄Ζάεφ δεν πήρε από την Ελλάδα όσα θα έπρεπε !! Ο Ιβανώφ ζητάει επιπλέον της συμφωνίας και την αποδοχή απο την Ελλάδα της ύπαρξης του ΄'Μακεδονικού έθνους΄΄, της ΄΄Μακεδονικής γλώσσας ΄΄ ως κατευθείαν απότοκο των αρχαίων ελληνικών και πάνω απ΄όλα την διατήρηση των διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος που κάνουν λόγο για αλύτρωτες πατρίδες και αλύτρωτους ΄΄Μακεδόνες ΄΄ στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες .

Ο Μπορίσοφ μπορεί να φοβάται ότι με την συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ η Βουλγαρία θα παραμείνει στην γωνία να παρακολουθεί τα Σκόπια να μεγαλώνουν σε βάθος χρόνου εις βάρος της Ελλάδας αλλά πιο πολύ απ΄όλα φοβάται την απόλυτη στάση του προέδρου των Σκοπίων Ιβανώφ ο οποίος ζητάει τα πάντα εδώ και τώρα και έτσι ο Μπορίσοφ δείχνει την δυσαρέσκεια του απέναντι στον Ιβανώφ για να στηρίξει τον Ζάεφ του οποίου την συμφωνία ωστόσο μόλις πριν απο μια μέρα είχε απορρίψει αλλά επειδή τελικά αποδείχθηκε ότι ο Ζάεφ είναι ο πιο μετριοπαθής συγκρινόμενος με τον Ιβανώφ ο Μπορίσοφ αναγκάζεται να στηρίξει τον Ζάεφ αποδομώντας τον Ιβανώφ.

Ο Μπορίσοφ για να δεχθεί τον Ζάεφ ως μετριοπαθή κάτι γνωρίζει. Ο Μπορίσοφ βρίσκεται στην εξουσία όταν το 2014 διαδέχθηκε την κυβέρνηση Ορεσάρσκι η οποία καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες απο ΗΠΑ και Γερμανία όταν συμφώνησε με την Ρωσία να περάσει ο SOUTH STREAM απο την Βουλγαρία.Ο Μπορίσοφ κέρδισε τις εκλογές οι οποίες ακολούθησαν την καθαίρεση της κυβέρνησης Ορεσάρσκι παρουσία του Αμερικάνου ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Μακ Κέιν ως επικεφαλής κλιμακίου Αμερικάνων γερουσιαστών στην Βουλγαρία , κλιμάκιο το οποίο έσπευσε στην Βουλγαρία αμέσως μόλις η κυβέρνηση Ορεσάρσκι δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ρωσία.

Παράλληλα η Γερμανία που ελέγχει το ευρωκοινοβούλιο έβγαζε τιμωρητικά ψηφίσματα εναντίον της Βουλγαρίας.
Ο Μπορίσοφ γνωρίζει διότι είναι μέρος του παιχνιδιού και τελικά αφού καταδίκασε την συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα αναγκάσθηκε σε μια μέρα να την αποδεχθεί για να φιμώσει τον Ιβανώφ ο οποίος είναι ακόμα πιο ακραίος απο τον Ζάεφ.

Σε άλλες εποχές όλη αυτή η διεργασία θα οδηγούσε σε Βαλκανικούς πολέμους. Ας είμαστε φειδωλοί και προσεκτικοί και ας μην βιαζόμαστε να κατηγορήσουμε όσους διαπραγματεύονται διότι δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα τετελεσμένα που αντιμετωπίζουν και ποιες επιπλοκές γλιτώνουμε με την συμφωνία που προσπαθούν να περάσουν.

Η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη και οι πιέσεις τόσο δυνατές που μόνο με πόλεμο θα μπορούσε να εξομαλυνθεί. Ωστόσο στην σημερινή εποχή που η οικονομία μας εξαρτάται απόλυτα από εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι είναι ακριβώς αυτοί που θέλουν την επίλυση του σκοπιανού με αυτό τον άδικο τρόπο, είναι αδύνατον να διεξάγουμε έστω και μερικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου των Σκοπίων χωρίς τρομερές επιπτώσεις που θα παραλύσουν την χώρα σε λίγες μέρες.

Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και τα συμφέροντα τεράστια, το ίδιο και το παρασκήνιο.

Μεγάλη προσοχή δώστε και στους πατριώτες από το εξωτερικό και εσωτερικό οι οποίοι απειλούν με εκτελέσεις και κρεμάλες των ηγεσιών που στο κάτω κάτω της γραφής εμείς επιλέξαμε. Το Σκοπιανό πρόβλημα θα αναδείξει πολλούς νέους πολιτικούς οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν τον πατριωτισμό του απλού Έλληνα και θα καταλάβουν βουλευτικές έδρες. Μεγάλη προσοχή δώστε και στην συζήτηση για την δημιουργία νέων βουλευτικών εδρών με αντιπροσώπους του απόδημου ελληνισμού, μια συζήτηση στην σωστή κατεύθυνση εφόσον τα εκατομμύρια των ομογενών και απόδημων πρέπει να αντιπροσωπεύονται στο κοινοβούλιο, αλλά...προσέξτε καλά όσοι διαμένετε στην Ελλάδα διότι εσείς θα είστε οι αποδέκτες των συνεπειών μια απρόσεκτης και υπερφίαλης πολιτικής.

Το όνομα ΄Μακεδονία΄΄ δεν έπρεπε να δοθεί. Είναι αλήθεια ότι εδώ και δεκαετίες οι Σκοπιανοί έχουν καταφέρει να περάσουν το όνομα στην διεθνή κοινότητα.Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών αδιαφόρησαν και ότι το όνομα οι Σκοπιανοί το έχουν λάβει DE FACTO . Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές του σήμερα σε κάθε βήμα τους συναντάνε εμπόδια που είναι προϊόντα της αδιαφορίας των προκατόχων τους.
Θα μπορούσαν ωστόσο να παραιτηθούν αντί να ανγκασθούν να υποκύψουν σε μια άδικη συμφωνία όπως αυτή Τσίπρα-Ζάεφ.Ποιος ο λόγος να βιαζόμαστε ; Μήπως μας έταξαν ανταλλάγματα; Το ίδιο δεν είχαν κάνει οι ΗΠΑ και το 74 με την Κύπρο όταν έιχαν πείσει τους αφελείς Έλληνες στρατηγούς ότι οι Τούρκοι δεν θα έκαναν εισβολή -απόβαση αλλά μια άσκηση και ότι σε κάθε περίπτωση η Κύπρος θα ενώνονταν με την Ελλάδα και όλοι θα ΄΄τρώγαμε με χρυσά κουτάλια΄΄;
Εάν κύριοι δεν είχατε άλλη επιλογή απο το αποδεχθείτε αυτή την λύση στο Σκοπιανό ας είχατε παραιτηθεί. Τα ανταλλάγματα που σας έχουν υποσχεθεί δεν θα σας τα δώσουν ποτέ διότι όπως και την μαφία έτσι και στην διπλωματία οι συμφωνίες τηρούνται μόνο προς αυτούς τους οποίους μπορείς να τους βρεις μελλοντικά μπροστά σου και οχι προς αυτούς που έχεις κοροϊδέψει και εξουδετερώσει.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top