GuidePedia

0

Πολύ σοβαρή εξέλιξη είχαμε σήμερα καθώς φαίνεται ότι άρχισαν να ξυπνούν επιτέλους οι Ευρωπαίοι με τον παράφρονα δικτάτορα της Ευρώπης με το όνομα Ερντογάν, ο οποίος έχει χάσει κάθε μέτρο και όριο στην συμπεριφορά του, και να του δίνουν «χαστούκια».

Δεκαοκτώ χώρες της ΕΕ με προεξάρχουσα την Γερμανία και ο Καναδάς αρνούνται να δεχθούν την διεξαγωγή της συνόδου κορυφής στην Τουρκία το 2018 , προτείνοντας το Βέλγιο δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στην Τουρκία του Ερντογάν.

Αν ο «Σουλτάνος» συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τότε τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ στις τουρκο-νατοικές σχέσεις.
Αυτή η κίνηση είναι μονάχα ένα μήνυμα που στάλθηκε στον Ερντογάν.

Η ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Δανία «κατηγορούν» έντονα τον Ερντογάν και ζητούν την αλλαγή έδρας διεξαγωγής της ετήσιας συνόδου κορυφής από την Τουρκία στο Βέλγιο μετά από κάμψη των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της τουρκικής κυβέρνησης.



Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προσκαλέσει τους ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη για τη διάσκεψη κορυφής του 2018 κατά τη διάρκεια της συνάντησις τους στη Βαρσοβία τον Ιούλιο του 2016. Οι ηγέτες είχαν τότε δώσει άτυπα την σύμφωνη γνώμη τους.

Η συμμαχία θα συγκεντρωθεί τον Ιούνιο για να οριστικοποιήσει τη θέση της διάσκεψης κορυφής του επόμενου έτους.

«Δεν θέλουμε να ενισχύσουμε με διεθνή πιστοποίηση την στάση της Τουρκίας και θέλουμε να αποφύγουμε την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την εσωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ.

Οι εντάσεις αυξήθηκαν πρόσφατα , όταν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις δεν έδωσαν άδεια σε αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης να διεξάγουν πολιτικό αγώνα εντός των συνόρων τους για το συνταγματικό δημοψήφισμα που αποσκοπούσε στην ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν.

Σε απάντηση, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρώπη ότι έχει «ναζιστικές πρακτικές» και απείλησε να αποσυρθεί από τη συμφωνία Τουρκίας και ΕΕ, με σκοπό να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη είσοδο στους πρόσφυγες και μετανάστες και να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Επιπλέον, η Τουρκία εμπόδισε με σκαιώδη τρόπο για δεύτερη φορά Γερμανούς βουλευτές από το να επισκεφτούν γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στο İncirlik στη νότια Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να επιτρέψει αυτή την στιγμή σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τα γερμανικά στρατεύματα στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, αλλά η Άγκυρα μπορεί να επανεξετάσει την στάση της, στην περίπτωση που δει κάποια «θετικά βήματα» από το Βερολίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία είχε απαγόρευσε και παλαιότερα σε Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να επισκεφθούν τη βάση Ιντσιρλίκ, όπου είναι ανεπτυγμένοι περίπου 250 Γερμανοί στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού πολεμώντας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Παρατηρούμε ότι η Γερμανία στηρίζει οτιδήποτε είναι ενάντια στην Τουρκία», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η υπομονή των Γερμανών βουλευτών με την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά επισκέψεις τους στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια.

«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο η τουρκική κυβέρνηση να παίζει τα παιχνίδια της» δηλώνει σήμερα στην γερμανική εφηεμρίδα Suddeutsche Zeitung ο εκπρόσωπος των σοσιαλδημοκρατών για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Νίλς Άνεν. Θα πρέπει σύντομα να παρθεί μια απόφαση για την αποχώρηση της γερμανικής αποστολής από το Ιντσιρλίκ.

Το ίδιο διατύπωσε και ο χριστιανοδημοκράτης, Γιούργκεν Χαρντ. Σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν στείλει τις επόμενες 14 ημέρες ένα «ξεκάθαρο μήνυμα», τότε θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να αποσύρει τα αεροσκάφη Τορνέιντο από την τουρκική αεροπορική βάση.

Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει 180 φυλακές σε όλη την χώρα και επίκεινται 200. 000 νέες συλλήψεις Τούρκων πολιτών που δεν υπακούουν στα κελεύσματα του σουλτάνου ενώ απολύει όποιον υπουργό του μιλήσει για αυτοσυγκράτηση και ορθή συμπεριφορά .

Πρόκειται για αποδοχή από την ΕΕ και τον Καναδά του γεγονότος ότι ένας δικτάτορα κυβερνά την Τουρκία, ο οποίος είναι σε ανεξέλεγκτη φάση εδραίωσης ενός θεοκρατικού δικτατορικού πολιτεύματος , χωρίζοντας την χώρα στα δύο.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top