GuidePedia

0
Τελικά αν δεν παλέψεις για το δίκιο σου κανένας δεν στο αναγνωρίσει όπως λέει και ο λαός.
Το παραπάνω ισχύει και για τα εθνικά ζητήματα, όπως η περίπτωση του Google Earth το οποίο μέχρι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα τιτλοφορούσε το Καστελόριζο ως τουρκικό έδαφος.
Όλα άρχισαν όταν πριν από αρκετές ημέρες ένας Έλληνας χρήστης του Google Earth ανακάλυψε ότι όταν κάπος αναζητούσε περισσότερες πληροφορίες
για το νησί από την υπηρεσία της εταιρείας θέτοντας τον κέρσορα επί του νησιού, η πληροφορία που ελάμβανε ανέφερε ότι το νησί ανήκει στην Τουρκία.
Όλα αυτά μάλιστα ήταν γραμμένα στην ελληνική γλώσσα ! Τελικά μετά από διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών, η εταιρεία διόρθωσε το λάθος.
Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι γιατί τόσο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε μία επίσημη διαμαρτυρία όχι μόνο για αυτό το ζήτημα αλλά και για μία ακόμα περίπτωση αυτή την φορά στην ακριτική Θράκη όπου θέτοντας τον κέρσορα στην πόλη της Κομοτηνής  παρουσιαζόταν ως πληροφορία στα ελληνικά παρακαλώ η ανύπαρκτη «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».
Είναι τελικά τόσο δύσκολο για το υπουργείο Εξωτερικών να αξιοποιήσει δύο τρείς υπαλλήλους του για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τέτοιων περίεργων λαθών στο διαδίκτυο.
Δεν μπορούν επιτέλους οι αρμόδιοι να αντιληφτούν ότι το διαδίκτυο είναι η πρώτη και με διαφορά πηγή πληροφόρησης στον κόσμο και ότι δεν είναι δυνατό οι κάτοικοι της Ιαπωνίας ή της Ινδίας για παράδειγμα να γνωρίζουν ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό και όχι τούρκικο.
Σε τελική ανάλυση όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα μερικά email και μερικά τηλεφωνήματα ήταν αρκετά για να διορθωθεί το λάθος. Μήπως τελικά ούτε αυτά δεν μπορούν να πράξουν οι κατά τα άλλα αρμόδιες υπηρεσίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top