GuidePedia

0
Στην περικοπή κατά 15% των αποζημιώσεων των βουλευτών που μετέχουν στις αμειβόμενες κοινοβουλευτικές επιτροπές, καθώς και στη φορολόγηση των δύο επιπλέον μισθών που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής προσανατολίζεται η κυβέρνηση, έπειτα και από σχετική εισήγηση του προέδρου του Κοινοβουλίου προς το οικονομικό επιτελείο...... Ο Φ. Πετσάλνικος μιλώντας χθες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες γνωστοποίησε ότι έχει ήδη μιλήσει για τα ζητήματα αυτά με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Διευκρίνισε ότι έχει προτείνει να μειωθεί η αποζημίωση των βουλευτών που μετέχουν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές κατά 15%. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη των επιτροπών αμείβονται επιπλέον με 300 ευρώ μεικτά, πέραν της βουλευτικής τους αποζημίωσης, για τη συμμετοχή τους σε κάθε μία επιτροπή, ανά συνεδρίαση.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αναμένεται να ικανοποιήσει τους βουλευτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είχαν αντιδράσει έντονα στην περαιτέρω συρρίκνωση των βασικών βουλευτικών αποζημιωσεών τους πέραν του 5%, που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε χθες ότι η μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων κατά 5%, που ίσχυσε το 2009, θα παραταθεί και το 2010, «αλλά και όσο ακόμη χρειαστεί».
Επιπλέον, «μαχαίρι» αναμένεται να «πέσει» και στους δύο επιπλέον αφορολόγητους μισθούς που παίρνουν οι εργαζόμενοι της Βουλής για το άνοιγμα και κλείσιμο των εργασιών του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει από το 1929, καταργήθηκε μόνο κατά την περίοδο της χούντας και επανήλθε επειδή οι υπάλληλοι δεν λαμβάνουν πρόσθετα επιδόματα, αλλά και διότι έχουν διαφορετικά ωράρια εργασίας από τους εργαζομένους στις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ωστόσο, στο πνεύμα των περικοπών που προωθεί η κυβέρνηση, εισηγήθηκε τη φορολόγηση των 15ου και 16ου μισθών με βάση τη μισθολογική τους κλίμακα.
Ερωτηματικό παραμένει το πώς θα δεχτούν οι 1.200 και πλέον εργαζόμενοι τη ρύθμιση αυτή. Οι ίδιοι είχαν εκφράσει τις έντονες διαμαρτυρίες τους στο ενδεχόμενο περικοπών στις απολαβές τους.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top