GuidePedia

0

Νίκος Χειλαδάκης
Κάποιες «πονηρές» πληροφορίες που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στην Ελληνική Θράκη, δείχνουν οπόσο δίκιο είχαμε όταν τονίζαμε ότι ο επόμενος στόχος του τουρκόφρονου κόμματος, «ΚΙΕΦ», είναι με κάποιες συμμαχίες και ελληνικών «προοδευτικών» κομμάτων που απέτυχαν στις ευρωεκλογές, να εισέρθει στην ελληνική βουλή με το σήμα των… Γκρίζων Λύκων

Όπως αναφέρεται Ύποπτες πολιτικές κινήσεις παρατηρούνται από τη Θράκη, καθώς με τα τα υψηλά ποσοστά σε Ξάνθη και Ροδοπή στις ευρωεκλογές, το μειονοτικό ΚΙΕΦ αναζητεί τρόπο να μπει στη Βουλή, μέσω συνεργασιών «δικών τους» βουλευτών.

Αν και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος αρνούνται σχέση με το τουρκικό προξενείο και την Άγκυρα, αναγνωρίζουν δημόσια πως έχουν τουρκική συνείδηση, οδηγώντας τον κάθε νοήμων άνθρωπο σε άλλα συμπεράσματα.

Το τουρκικό προξενείο στη Θράκη, είναι γνωστό για την υπόγεια ανθελληνική του δράση και την ασταμάτητη προπαγάνδα με στόχο την επέκταση της τουρκικής συνείδησης και εντός των ελληνικών εδαφών, καθώς και του θρησκευτικού φανατισμού, ως παραδοσιακή τακτική των ισλαμιστών.

Η κάθε κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις παρατάξεις και τις ιδεολογίες, οφείλει να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των Τούρκων στη Θράκη, αλλά και να εμποδίσει την πιθανή συμμετοχή στο ελληνικό κοινοβούλιο, ανθρώπων που δηλώνουν πως θα υποστηρίξουν την Τουρκία σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα.

Διεργασίες για την κατάρτιση ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, εξελίσσονται, υπογείως, στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Η αξιοπρεπής, όπως χαρακτηρίζεται από την ηγεσία της, αυτόνομη κάθοδος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, DEB) στις ευρωεκλογές, όπου ήρθε πρώτο σε ψήφους στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,71% πανελλαδικά, καλλιεργεί στα ηγετικά κλιμάκια αισιοδοξία για πιο προωθημένους στόχους.

Και συγκεκριμένα, την εκλογή μειονοτικού βουλευτή μέσα από πανελλαδική συνεργασία του ΚΙΕΦ με κόμματα που η εκλογική τους δύναμη, όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές, κινείται στα όρια της εισόδου τους στο Κοινοβούλιο.

Πληροφορίες από μειονοτικές πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιες συζητήσεις, χωρίς, ωστόσο, να έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

Ο υπεύθυνος για εκλογικά ζητήματα του ΚΙΕΦ κ. Οζάν Αχμέτογλου, επιβεβαίωσε την κινητικότητα επ’ αυτού, χωρίς, ωστόσο, να δώσει λεπτομέρειες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σταύρος Τζιμας και η έντυπη έκδοση της «Καθημερινής».
«Η μειονότητα και το κόμμα της θέλουν τον δικό τους βουλευτή και το πλαφόν του 3% δεν μας επιτρέπει να τον βγάλουμε» είπε και πρόσθεσε: «Εχουμε προτάσεις από μικρά κόμματα του δημοκρατικού τόξου για κάθοδο στην επικράτεια με κοινά ψηφοδέλτια. Συζητάμε αλλά προς το παρόν δεν έχουμε προχωρήσει, θα δούμε».

Ενας τέτοιος εκλογικός «γάμος» εφόσον επιτευχθεί – αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις, καθώς το ΚΙΕΦ περιβάλλεται από καχυποψία περί στενών σχέσεων με το τοπικό τουρκικό προξενείο και κατ’ επέκταση με την Αγκυρα, αλλά και του αυτοχαρακτηρισμού του ως κόμμα της τουρκικής-μουσουλμανικής μειονότητας.

Υπενθυμίζεται πως Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη εξέλεξε, μέσω των ψηφοδελτίων των μεγάλων κομμάτων τέσσερις βουλευτές, τρεις στη Ροδόπη και έναν στην Ξάνθη. Στη Ροδόπη, μάλιστα, δεν εξελέγη κανένας χριστιανός.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top