«Τρέχει με χίλια» τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Ερντογάν
Με πυρετώδη ρυθμό δοκιμάζουν νέα οπλικά συστήματα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις , πράγμα που έκαναν και στην τελευταία άσκηση με την δοκιμή μη επανδρωμένου σκάφους θαλάσσης (Unmanned Surface Vehicle) .Μετά την «ενοχλητική» παρουσία των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων UAV όπως αυτή στο κουνελονήσι μαζί με τα τουρκικά F-16, τώρα θα έχουμε την παρουσία τουρκικού μη επανδρωμένου πολεμικού πλοιαρίου με την ονομασία Albatros-T , το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με οπλισμό και σύστημα με μικρούς πυραύλους, απειλώντας μελλοντικά εντελώς «ανέξοδα» σε προσωπικό, το ελληνικό ΠΝ, σε πιθανές μελλοντικές επιχειρήσεις κατά της χώρας μας.
( Παράδειγμα το ισραηλινό αντίστοιχο της RAFAEL)
Η δοκιμή του Albatros-T (Unmanned Surface Vehicle) , σύμφωνα με τους Τούρκους πάντα, έγινε σε πραγματικές συνθήκες σε άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Βόρειο Αιγαίο.
Πρόκειται για δοκιμή που έλαβε χώρα στην προχθεσινή τουρκική αποβατική άσκηση κατά την οποία είχαμε ευρεία δράση των τουρκικών ομάδων SAT-SAS.
Για συνολικά 16 ώρες στις δύο περιοχές, το Albatros-T εκπλήρωσε όλους τους απαιτούμενους ελιγμούς, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό δοκίμασε το πλοιάριο με βολές κατά στόχων επάνω από το νερό, με τακτικές κινήσεις κατά ασύμμετρων απειλών κινούμενο το ίδιο με υψηλή ταχύτητα επιτυγχάνοντας πολύ καλή απόδοσή σε απαιτητικές συνθήκες.
Μάλιστα το Albatros-T κινήθηκε με υψηλή ταχύτητα πάνω στο νερό του Β.Αιγαίου με επιτυχία και κατά την έντονη καταιγίδα που επηρέασε όλους τους συμμετέχοντες .
Το τουρκικό μη επανδρωμένο πλοιάριο θα αποτελεί τον επίσημο «συνοδό» των τουρκικών Φρεγατών, κορβετών και περιπολικών σκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο και το Βόρειο Αιγαίο, μεταφέροντας ειδικό πολεμικό εξοπλισμό ( πιθανότατα με μικρούς πυραύλους), ενώ το ίδιο εκπλήρωσε με επιτυχία το ρόλο του και ως μη επανδρωμένου στόχου πάνω από το νερό.
Μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (Unmanned surface vehicle ή USV) ονομάζεται το αυτόνομο (χωρίς την ύπαρξη πληρώματος), προγραμματισμένο ή τηλεκατευθυνόμενο σκάφος που κινείται στην επιφάνεια της θάλασσας και ελέγχεται από ειδικό πρόγραμμα ή χειριστήριο εδάφους. Χρησιμοποιείται για πολεμικούς, ερευνητικούς, ερασιτεχνικούς και στο άμεσο μέλλον για εμπορικούς σκοπούς. Το αυτόνομο σκάφος μπορεί να λειτουργεί:
Χειροκίνητα – Ο άνθρωπος έχει τον πλήρη έλεγχο του σκάφους.
Ημιαυτόνομα – Ορισμένες συμπεριφορές του οχήματος είναι εντελώς αυτόνομες (π.χ. η ακολούθηση προγραμματισμένης πορείας), όμως το όχημα δίνει αναφορά στον χειριστή του, ώστε να συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων που πρόκειται να εκτελεστούν από το σκάφος.
Αυτόνομο ή πλήρως αυτόνομο – Το όχημα εκτελεί τις δικές του αποφάσεις από το σημείο εκκίνησης έως το τελικό σημείο λειτουργίας, χωρίς την μεσολάβηση του χειριστή. Ο χειριστής παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες του σκάφους χωρίς να χρειάζεται να επεμβαίνει. Οι περισσότερες λειτουργίες πιθανόν να είναι κάποιοι συνδυασμοί αυτών των τριών τρόπων λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή η τουρκική διοίκηση επιθετικών ελικοπτέρων αύξησε την δύναμη της σε επιθετικά ελικόπτερα.
Αναφέρθηκε από τουρκικά ΜΜΕ ότι η διοίκηση αυτή διαθέτει σήμερα 42 ελικόπτερα T129 ATAK , 10 AH-1W, 16 Super Cobra. Όλα τα επιθετικά ελικόπτερα Cobra θα αποσυρθούν και θα τεθούν σε μακρά αποθήκευση μέχρι τα τέλη του 2020.
Οι κινήσεις στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας που αυξάνει τα οπλικά της συστήματα συνεχώς, σε συνδυασμό με την πολεμική και προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδος, αυξάνει τις πιθανότητες να έχουμε στο άμεσο..μέλλον πιθανό « επεισόδιο» σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.
Αυτό όμως που είναι άξιο απορίας είναι το που βρίσκουν οι Τούρκοι τα χρήματα για αυτά τα οπλικά συστήματα, την στιγμή που η οικονομία τους παραπαίει….επίσημα.
Πολλοί θεωρούν ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές χρήματος ακόμα με Ιράν και Κατάρ ενώ στο μικροσκόπιο είναι και οι σχέσεις του καθεστώτος με τον ISIS.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου