GuidePedia

0


Ίσως τελικά η πολιτική τάξη της χώρας να αποτελέσει το «μαξιλάρι» όπου θα εκτονωθούν οι αντιδράσεις των ξένων, ώστε να σταματήσει να στοχοποιείται ο – όχι πάντως εντελώς αθώος – ελληνικός λαός. «Δίκαια οι Έλληνες φωνάζουν κλέφτες τους βουλευτές τους», δηλώνει ο Ζαν Κατρεμέ, αρθρογράφος της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας Liberation, παρουσιάζοντας τις αμοιβές τους και τα προνόμια που έχουν για να στηρίξει τη θέση του.
Επισημαίνοντας πως οι βουλευτές στη χώρα μας είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στην Ευρώπη, αναφέρεται αναλυτικά στον μισθό τους, τις επιπλέον αποζημιώσεις που παίρνουν αλλά και τα προνόμια που απολαμβάνουν λόγω του αξιώματός τους. Με αναφορά σε στοιχεία από το πόθεν έσχες των βουλευτών που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες βδομάδες στο διαδίκτυο, σημειώνει ότι πολλοί δεν δείχνουν ιδιαίτερα εύποροι, αλλά παραδόξως έχουν εύπορους συγγενείς ή συζύγους…
Στέκεται μάλιστα με ιδιαίτερη αναφορά στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑ.Ο.Σ., του ΚΚΕ και του ΔΗΣΥ, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Με μεγάλη έκπληξη καταγράφει πως οι Έλληνες βουλευτές «αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μείωση του μισθού τους, ενώ αντίθετα δε διστάζουν να μειώνουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών τους» και παραθέτει τις αμοιβές των συναδέλφων τους σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.
Ειδικά για τους τελευταίους σημειώνει ότι λαμβάνουν μισθό 7.688 ευρώ. «Δεν είναι σύμπτωση που οι Έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν ‘κλέφτες’ περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος», καταλήγει ο Γάλλος δημοσιογράφος.
Να επισημάνουμε ότι αφενός καιρός είναι να ανοίξει ξανά το θέμα των ειδικών προνομίων που απολαμβάνουν στη Βουλή, βουλευτές αλλά και οι λοιποί εργαζόμενοι, αφού είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να παραμένουν στις σημερινές συνθήκες ως «ειδική κατηγορία» εργαζομένων. Επίσης, να αναφερθεί ότι σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πρότεινε την κατά 50% περικοπή της αποζημίωσης των βουλευτών.
Προφανώς, δε χωράει αμφιβολία ότι το αν επιθυμούν να διατηρούν γραφεία είναι δικό τους πρόβλημα, δηλαδή το τι θα κάνουν εκτός του Κοινοβουλίου και το πως θα έρχονται σε επαφή με τους ψηφοφόρους τους. Η εποχή του ρουσφετιού με την έννοια που επικράτησε στη μεταπολίτευση τελείωσε. Ωστόσο, εάν η πρόταση ερχόταν από κάποια πλευρά που δεν είχε λυμένα τα προβλήματά της και δεν θα αντιμετώπιζε το φάσμα αποβολής από τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, θα ήταν σίγουρα πιο πειστική.
Ίσως η λύση είναι η επαναφορά της λίστας, μαζί με την γενναία περικοπή των βουλευτικών αποζημιώσεων, αφού η περίφημη «επαφή των βουλευτών με τον λαό», είδαμε τι ακριβώς σήμαινε, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Ας σταματήσουμε λοιπόν να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top