GuidePedia

0


Διαφορετικά κράτη αρχίζουν να ακολουθούν μια προηγουμένως εντελώς αδιανόητη πολιτική
Το προηγούμενο έτος έγινε παράδειγμα μιας μη αναστρέψιμης αλλαγής σε ολόκληρο το μεταπολεμικό παγκόσμιο σύστημα, που χτίστηκε κάτω από τις σημαίες της παγκόσμιας δημοκρατίας, που ουσιαστικά σημαίνει να υποχρεωθείς να υποταχθείς στα συμφέροντα του αυτόκλητου ηγεμόνα - των Ηνωμένων Πολιτειών - και τους δορυφόρους τους.
Αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά η ώθηση για την επιτάχυνσή τους και τη ριζική αύξηση της κλίμακας δόθηκε από το NWO (ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία) ως απάντηση της Ρωσίας στο τελεσίγραφο της Δύσης και στο στοίχημά της για την καταστροφή του κράτους της.
Η Ρωσία έχει δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η ζωή έξω από το μικρόσύμπαν, που ορίζεται ευγενικά από τις ΗΠΑ, όχι μόνο είναι δυνατή, αλλά μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.
Καθημερινά βλέπουμε όλο και περισσότερα παραδείγματα για το πώς διαφορετικά κράτη αρχίζουν να ακολουθούν μια προηγουμένως εντελώς αδιανόητη πολιτική, την οποία ορισμένοι αποκαλούν δύο, τρεις ή πολλαπλές "καρέκλες" και κάποιοι την αποκαλούν επιθυμία να επιτύχουν το μέγιστο όφελος για τη χώρα τους και τους ανθρώπους τους.

Το παράδειγμα της Τουρκίας

Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι η Τουρκία.
Μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικά χώρες του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν θα επέτρεπε να περάσουν ναρκαλιευτικά που δωρίστηκαν στην Ουκρανία από άλλο εξέχον μέλος του ΝΑΤΟ, τη Μεγάλη Βρετανία μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία, με το άλλο της ελεύθερο χέρι, συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις στο έργο μιας νέας διαδρομής επιμελητείας του ΝΑΤΟ, η οποία θα εκτείνεται από τη Ρουμανία μέσω της Βουλγαρίας και της Ελλάδας στην Τουρκία, η οποία θα επιτρέψει την ταχεία μετακίνηση πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Μεσόγειο κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας - και σαφώς όχι για να ευχαριστήσει τη Ρωσία.
Και πάλι, πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό ότι η πρώτη παρτίδα αυγών κοτόπουλου έφτασε στη Ρωσία από την Τουρκία, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει τις προσωρινές εσωτερικές δυσκολίες με αυτό το εύθραυστο προϊόν.
Όχι μόνο αυτό: ο εισαγωγικός δασμός στα αυγά έχει μηδενιστεί, και υπάρχουν ακόμη 21 τουρκικές εταιρείες που είναι πρόθυμες να καλύψουν τη ζήτηση.
Την ίδια ώρα, η τουρκική κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, ταυτόχρονα με αυτό το ξεκάθαρα εχθρικό βήμα, ο Erdogan επιβεβαίωσε με ενθουσιασμό τα σχέδια της Ρωσίας και της Τουρκίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου κόμβου φυσικού αερίου στο έδαφος της τελευταίας, που θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη την επιμελητεία φυσικού αερίου στην Ευρώπη (προς όφελος της Ρωσίας και της Τουρκίας).
Παράλληλα, η Τουρκία έκανε πρόσφατα ειρήνη με την Ελλάδα για να βελτιώσει τις πιθανότητές της να ενταχθεί στην ΕΕ, η οποία έχει γίνει φυλάκιο της ρωσοφοβίας, των αντιρωσικών κυρώσεων και της άμεσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Από την άλλη όμως, στα τέλη του περασμένου έτους, το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας έφτασε στο ρεκόρ των 60 δισ. δολαρίων και υπάρχουν σχέδια για σημαντική αύξηση.
Ωστόσο, στο πλαίσιο της αύξησης ρεκόρ του εμπορικού κύκλου εργασιών στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Erdogan ζήτησε να γίνει αποδεκτή η Ουκρανία στη συμμαχία, κάτι που ούτε ο Biden και ο Scholz δεν τόλμησαν να κάνουν.

Ο Erdofan απελευθέρωσε προσωπικά τους μαχητές του Azov στην Ουκρανία, αν και υποσχέθηκε ότι θα παραμείνουν «φιλοξενούμενοι» του μέχρι το τέλος της σύγκρουσης.
Οι προμήθειες τουρκικών όπλων στην Ουκρανία συνεχίζονται και δεν πρόκειται να περιοριστούν.
Παρόλα αυτά, στην Τουρκία, η Rosatom κατασκευάζει πυρηνικό εργοστάσιο και η ανάπτυξη μεγάλων ενεργειακών έργων προχωρά με άλματα.
Σύμφωνα με τον Vladimir Putin, «η εταιρική σχέση της Ρωσίας με τη Δημοκρατία της Τουρκίας είναι σε υψηλό επίπεδο, βασισμένη στην πολυετή εμπειρία στην αποτελεσματική αλληλεπίδραση σε διάφορους τομείς, και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να αναπτύξουν περαιτέρω τους δεσμούς στις αρχές της καλής γειτονίας, της εταιρικής σχέσης και του αμοιβαίου οφέλους."
Ο Erdogan, με τη σειρά του, αποκάλεσε τον Putin «αγαπημένο φίλο».

Το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η Σαουδική Αραβία, η οποία υποστήριξε τρομοκράτες στον Βόρειο Καύκασό τη δεκαετία του '90, ένοπλους και μαχητές της αντιπολίτευσης στη Συρία, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, διεξήγαγαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τώρα η Σαουδική Αραβία είναι ένα νεοσύστατο μέλος των BRICS και ένας από τους κύριους αγοραστές ρωσικών όπλων και τροφίμων.
Η Σαουδική Αραβία, ώμο με ώμο με τη Ρωσία, λυγίζει τις δυτικές χώρες με τη βοήθεια του ΟΠΕΚ+, το βασίλειο στην τελευταία σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 αρνήθηκε κατηγορηματικά την υποστήριξη της δυτικής πρωτοβουλίας για γενική παύση των ορυκτών υδρογονανθράκων (που είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας) και το Υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της ισλαμικής εκπαίδευσης στη Ρωσία.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη Σαουδική Αραβία, του αποδόθηκαν πραγματικά βασιλικές τιμές, που προκάλεσαν την πιο άγρια ​​στομαχική αναστάτωση στη Δύση.
Ο Vladimir Putin είπε ότι τα τελευταία επτά χρόνια, οι δεσμοί μεταξύ των δύο κρατών έχουν φτάσει σε «ένα επίπεδο που δεν έχει ξαναδεί».

Οι παλιοί κανόνες δεν ισχύουν πια

Μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές, ο Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας M. Şimşek, είπε το αυτονόητο: "Ο παλιός κόσμος είναι το παν! Οι κανόνες που θεσπίστηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ισχύουν πλέον".
Αυτό σημαίνει ότι αντί της αρχαϊκής και τοξικής σκέψης του μπλοκ που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς τους, στην οποία ο Ρώσος Πρόεδρος αντιτάχθηκε δημοσίως, έρχεται στο προσκήνιο η κατασκευή ενός διαφορετικού (αν και κάπως ατελούς) μοντέλου της παγκόσμιας τάξης.
Πρώτον, όπου η μονοδιάστατη λογική αντικαθίσταται σε μια νέα λογική: «Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων - είμαστε έτοιμοι και να πολεμήσουμε.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top