GuidePedia

0


Πέτρος Κράνιας
Φωτογραφίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες, οι οποίες ίσως υποδεικνύουν ότι ο σταθμός ραντάρ 91N6, ο οποίος αποτελεί μέρος του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 (SAM), θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για την παροχή αεράμυνας στον χώρο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Αυτός ο ρωσικής κατασκευής σταθμός ραντάρ θα μπορούσε να έχει παρασχεθεί από την Τουρκία - στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της ως μέλος της Συμμαχίας.

Αυτή η παρατήρηση έγινε από αναλυτές ανοιχτών πηγών, που έκαναν σχετικές αναρτήσεις δημοσιεύοντας τις εικόνες στο Twitter.
Μέχρι στιγμής, δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τα συστήματα S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία ή μεμονωμένα στοιχεία τους στο πλαίσιο κοινών δραστηριοτήτων με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, είναι ενδεικτική η είδηση για εμπλοκή της Τουρκίας στο ραντάρ 91N6 του συστήματος S-400 SAM στο πλαίσιο μέτρων διασφάλισης της ασφάλειας της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους.

Από ανοιχτές πηγές, μπορούμε να μάθουμε ότι ως μέρος των μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας της συνόδου κορυφής στο Βίλνιους, οι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδίαζαν να αναπτύξουν πολλά συστήματα Patriot και NASAMS SAM. Δεν έχει αναφερθεί επισήμως εάν ο σταθμός ραντάρ 91N6 από την Τουρκία συμμετείχε σε κοινές εργασίες με αυτά τα συστήματα αεράμυνας.

Αλλά φαίνεται ότι οι ειδικοί της Συμμαχίας θα χρησιμοποιήσουν αυτό το ραντάρ για εντελώς διαφορετικούς σκοπούς - για παράδειγμα, για να μελετήσουν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία του και να διερευνήσουν πώς η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις για την παραγωγή τέτοιου εξοπλισμού. Ξεχωριστά, δυτικοί ειδικοί μπορούν επίσης να ανακαλύψουν όλες τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας αυτού του ραντάρ, προκειμένου να μοιραστούν τις απαραίτητες πληροφορίες με συναδέλφους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτό θα βοηθήσει τους υπερασπιστές της Ουκρανίας να καταστρέψουν πιο αποτελεσματικά τα στοιχεία του συστήματος αεράμυνας των Ρώσων κοντά στην πρώτη γραμμή και στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη.

Το ραντάρ 91N6 ως μέρος του συστήματος S-400 SAM είναι υπεύθυνο για την έγκαιρη ανίχνευση στόχων· η εμβέλεια ανίχνευσης βαλλιστικών πυραύλων που δηλώνουν οι Ρώσοι είναι έως 230 χλμ., οι αεροδυναμικοί στόχοι είναι ως 390 χλμ., στόχοι "τύπου στρατηγικών βομβαρδιστικών" εντοπίζονται σε απόσταση μέχρι 570 χλμ..

Όπως ανέφερε στο παρελθόν το Defense Express, οι Ουκρανοί έχουν καταστρέψει σημαντικούς εκτοξευτές S-400 και ραντάρ που θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί από τα Pantsir-S1.

Πέραν τούτων η Τουρκία έχει επιβραδύνει τον ρυθμό απόκτησης της δεύτερης παρτίδας των S-400.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top