GuidePedia

0


Σφοδρή αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας

Δραματικό και ξεκάθαρο μήνυμα παγκόσμιας σύγκρουσης έδωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο ενδεχόμενο κατάρρευσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

“Ήττα της Ουκρανίας στην τρέχουσα σύγκρουση απειλεί την διεξαγωγή στρατιωτικής στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας”, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν πιστεύει ότι εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία, η τελευταία θα αναγκαστεί να πολεμήσει ολόκληρη τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η δήλωση του Όστιν έγινε στην ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ.

Αν και η ακρόαση επικεντρώθηκε κυρίως στη νοσηλεία του Όστιν στις αρχές του έτους, για την οποία δεν ειδοποίησε ούτε τον Λευκό Οίκο ούτε το Κογκρέσο εκ των προτέρων, οι Γερουσιαστές του έθεσαν επίσης αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το μέγεθος της ποσότητας στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ που απαιτεί η Ουκρανία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης για το Κίεβο είναι σημαντική για να αποτραπεί μια κατάσταση στον κόσμο, «όπου μια χώρα ( Ρωσία) μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα σύνορα των γειτόνων της και να καταλάβει παράνομα το κυρίαρχο έδαφός της».

"Γνωρίζουμε ότι αν ο Πούτιν είναι επιτυχής εδώ ( στην Ουκρανία), δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίσει να λαμβάνει πιο επιθετικές ενέργειες στην περιοχή. Και άλλοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο, άλλοι αυταρχικοί σε όλο τον κόσμο θα το δουν και θα ενθαρρυνθούν από το γεγονός ότι αυτό συνέβη και δεν καταφέραμε να υποστηρίξουμε μια δημοκρατία», πρόσθεσε Ώστιν.

Αργότερα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι εάν η Ουκρανία χάσει στο πεδίο της μάχης, οι χώρες της Βαλτικής ενδέχεται να απειληθούν.

"Αν είσαι κράτος της Βαλτικής, ανησυχείς πραγματικά για το αν είσαι ο επόμενος. Ξέρουν τον Πούτιν. Ξέρουν τι είναι ικανός να κάνει. Και, ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα είναι σε μάχη με τη Ρωσία », είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Αντίδραση της Ζαχάροβα στις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας

Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, σημείωσε ότι τώρα έχει γίνει σαφές σε όλους ποιος είναι πραγματικά ο επιτιθέμενος.

"Είναι μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια να βρούμε μια δικαιολογία για τον Ζελένσκι; Και οι δύο είναι τρελοί. Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος, η Ουάσιγκτον", έγραψε η ίδια στο κανάλι της στο Telegram.

Πρόσφατα, ακούγονται συνεχώς ιδέες για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, καθώς και για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι διάσκεψη για την υποστήριξη του Κιέβου, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες σχεδόν δώδεκα ευρωπαϊκών χωρών προσκλήθηκαν να παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία και η Ολλανδία.

Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συναίνεση.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, "ένα τέτοιο βήμα εκ μέρους των δυτικών χωρών θα οδηγούσε σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, η Μόσχα κατέγραψε επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομοφωνία στην Ευρώπη για το θέμα της αποστολής στρατιωτικών", συνέχισε.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στη συνάντηση στο Παρίσι διατηρούν «μια αρκετά νηφάλια εκτίμηση των πιθανών κινδύνων μιας τέτοιας ενέργειας και του πιθανού κινδύνου να εμπλακούν άμεσα σε μια καυτή σύγκρουση».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία στοχεύει σε μια παγκόσμια αντιπαράθεση, αλλά η περαιτέρω επέκτασή της δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για καμία από τις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό στο διάλογο, αλλά σε ισότιμη βάση, και η Δύση πρέπει να εγκαταλείψει την πορεία της προς τη στρατιωτικοποίηση της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης, όπως δηλώνεται στο Κρεμλίνο, δεν προοιωνίζεται καλά για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά με όπλα γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top