GuidePedia

0

Την ώρα που οι περισσότερες εκ των 56 παραβιάσεων έγιναν από τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο -και εκεί σημειώθηκαν οι αερομαχίες της Τρίτης-, ο ιπτάμενος κυνηγός αναζητούσε τον υποβρύχιο κυνηγό…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του hellasjournal , οι Τούρκοι ιπτάμενοι των μαχητικών κατά μια έννοια απασχολούσαν τους πιλότους των Ελληνικών αεροσκαφών ώστε να μην ενοχλήσουν- αναχαιτίσουν το δικό τους αεροσκάφος, το κατασκοπευτικό CN-235 με τις ανθυποβρυχιακές δυνατότητες που έκανε 17 παραβιάσεις, ενώ κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου μέχρι το όριο του FIR Λευκωσίας.

Η πορεία που διέγραψε και όχι μόνο για δεύτερη μέρα, προδίδει την αποστολή του η οποία είναι ο εντοπισμός Ελληνικών υποβρυχίων τα οποία βρίσκονται εν καταδύσει στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

Το γεγονός ότι υπάρχει υποβρύχιο Ελληνικό στην περιοχή είναι κάτι που οι Τούρκοι δεν το θέλουν, διότι γνωρίζουν πως υπάρχει τακτικό πλεονέκτημα κι αυτό δεν θα λειτουργήσει υπέρ τους εφόσον θελήσουν να προκαλέσουν με έρευνες σε τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το να εντοπιστεί όμως ο υπερσύγχρονος υποβρύχιος κυνηγός τύπου 214 «Παπανικολής» δεν είναι μια εύκολη αποστολή που μπορεί να βγει εις πέρας από τα πληρώματα και τα συστήματα του CN-235 παρά μόνο ίσως από τύχη.



Αθόρυβο, ακίνητο, σε κατάδυση, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση της αποστολής που έχει λάβει. Ένα «φονικό» εργαλείο που γνωρίζει πολύ καλά το Τουρκικό επιτελείο ότι υπερτερεί η χώρα μας στο υποβρύχιο αθέατο θέατρο επιχειρήσεων.

Ήθελαν να δείξουν ότι θα προασπίσουν κι από αέρος το Oruc Reis ακόμη και σε έρευνες

Η Άγκυρα έχει επιδοθεί σε πολλά τακτικά σενάρια τις προηγούμενες 48 ημέρες αποστέλλοντας στην Αθήνα και το Ελληνικό επιτελείο μήνυμα πως έχει τη δύναμη και τους τρόπους να δημιουργεί εστίες εντάσεων.

Την Δευτέρα το Τουρκικό επιτελείο θέλησε να μετρήσει τ’ αντανακλαστικά της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ την Τρίτη οι γείτονές μας έβαλαν σκοπό να επιδείξουν- ατυχώς- αεροπορική ισχύ άνωθεν του σεισμογραφικού «Oruc Reis» τις ώρες που έπλεε στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο. Επιθυμία τους να φανεί ότι διαθέτουν τον σχεδιασμό υπεράσπισης του ερευνητικού τους σκάφους, σε οποιοδήποτε σημείο αυτό βρίσκεται ή κι αν ακόμη κάνει έρευνες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top