GuidePedia

0


Το Κρεμλίνο εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σε τέτοιο βαθμό που τίθεται το ερώτημα, τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία και ειδικά αν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον και έρθει στην εξουσία ο Ντόναλντ Τραμπ;


Οι ελληνορωσικές σχέσεις διανύουν ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 100 ετών, από τότε που το ελληνικό σώμα αποβιβάστηκε στην Οδησσό το 1919.

Η τελευταία δήλωση του Κρεμλίνου, που εκφράστηκε από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, έγινε προσωπικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αρνήθηκε στους Ρώσους πολίτες την άδεια να ψηφίσουν και έδωσε τη συγκατάθεσή της μόνο όταν η Μόσχα έθεσε το ζήτημα της παραβίασης της Συνθήκης της Βιέννης.

Επιπλέον, αυτή η έγκριση δόθηκε μόλις στις 8 Μαρτίου, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές! Την ίδια στιγμή, η Αθήνα έσπευσε να δηλώσει ότι «η Ελλάδα δίνει τη συγκατάθεσή της απρόθυμα»!

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, αφού η ρωσική πλευρά συνειδητοποίησε ποια πορεία είχαν επιλέξει οι δυτικές χώρες, έστειλε, σύμφωνα με την παράδοση, διπλωματικές διακοινώσεις σε όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα, τόνισε, «η ανταπόκριση των μη φιλικών καθεστώτων είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «αυτό δεν είναι θέμα επιθυμίας και δεν είναι ζήτημα προσωπικής άποψης, πρόκειται για υποχρεώσεις βάσει της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις προς τη χώρα μας και τους πολίτες, διότι το εκλογικό δικαίωμα, το δικαίωμα έκφρασης, συμμετοχής στις εκλογές είναι το ίδιο το ανθρώπινο δικαίωμα. πάνω στην οποία οικοδομείται όλη η δημοκρατία».

Είπε επίσης: «Λάβαμε απαντήσεις από φιλικές χώρες, όπως κάνουμε συνήθως, και η αλληλεπίδραση πήγε σύμφωνα με το παραδοσιακό μοντέλο, δεν υπήρχαν εκπλήξεις ή αποχρώσεις. Φυσικά, υπάρχουν νέα στοιχεία που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας, τα οποία επιλύθηκαν αρκετά γρήγορα».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, «οι εχθρικοί συμπεριφέρθηκαν όπως έπρεπε». «Το γεγονός είναι ότι καθυστέρησαν να μας στείλουν απαντήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Πιθανότατα δεν θα το πιστέψετε, αλλά λάβαμε την τελευταία απάντηση από την Ελλάδα στις 8 Μαρτίου. Μπορείτε να φανταστείτε; Μόλις μια εβδομάδα (πριν από τις εκλογές), η επίσημη Αθήνα μας απάντησε με ένα σημείωμα για το πώς εξετάζουν τη δυνατότητα διεξαγωγής και διοργάνωσης εκλογών στη χώρα τους», είπε.

«Τι είπαν; Είναι μια ολόκληρη δραματουργία. Σταγόνα-σταγόνα, προφανώς πιέζοντας τον θυμό και το δηλητήριο, απάντησαν ότι ναι, με καρδιά που τρίζει, είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μας δώσουν μια τέτοια ευκαιρία να οργανώσουμε εκλογές», εξήγησε η Ζαχάροβα. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι «εκείνες οι μη φιλικές χώρες που ήταν οι πρώτες που ανταποκρίθηκαν, στη συνέχεια άρχισαν να προσθέτουν ότι αν και δεν αποσύρουν τη συγκατάθεσή τους για τη διεξαγωγή εκλογών από τη Ρωσία στο εξωτερικό, τονίζουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν εκλογές σε νέες ρωσικές περιοχές». «Και εκείνοι που απάντησαν διαδοχικά έγραψαν αμέσως γι 'αυτό», πρόσθεσε.

Η Ζαχάροβα πιστεύει ότι αυτό δείχνει ότι «αυτές οι πολύ εχθρικές χώρες δεν έχουν καν την ευκαιρία να καθορίσουν ανεξάρτητα την πορεία τους προς τη Ρωσία, όσον αφορά θέματα όπως η διεξαγωγή ψηφοφορίας ή κάποια άλλα γεγονότα με βάση τις πρεσβείες και τα προξενικά γραφεία της χώρας που δίνεται η ευκαιρία να έχουν διπλωματική παρουσία στη χώρα τους».

«Περιμένουν κάποιο είδος κοινής θέσης, και ακόμη και αν δείξουν κάποια ανεξαρτησία, τότε είναι υποχρεωμένοι να την αναθεωρήσουν λόγω των φωνών που ακούγονται, καταλαβαίνουμε πολύ καλά από πού προέρχονται. Φυσικά, από την Ουάσιγκτον, η οποία διαμορφώνει αυτήν ακριβώς την ατζέντα ακόμη και εντός των χωρών της ΕΕ», εξήγησε.

«Και σήμερα έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά, όπως είπα, πολλές από αυτές προστέθηκαν με επιπλέον υλικό που στάλθηκε ως συνέχεια, έτσι ώστε να μην πιστεύουμε ότι συμφωνώντας να γίνουν εκλογές στο εξωτερικό, θα επεκτείνουν αυτόματα το όραμά τους σε νέες περιοχές», κατέληξε.

«Ρωτήσαμε αν εγγυώνται και είναι έτοιμοι να παράσχουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους. Και άρχισαν να συμπληρώνουν τις απαντήσεις τους με κάποιες καινοτομίες, παραδοξότητες σχετικά με τις νέες περιοχές», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ρωτούν γιατί υπάρχει τόσος θυμός εναντίον της Ρωσίας από μια χώρα που κερδίζει σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού της μεταφέροντας ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μήπως όλα αυτά γίνονται για να κρύψουν από τους κατοίκους των χωρών της λεγόμενης «συλλογικής Δύσης» το γεγονός ότι, παρά το εμπάργκο, συνεχίζουν να αγοράζουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία σε ποσότητες ακόμη μεγαλύτερες από αυτές που αγόραζαν πριν από τον πόλεμο;

Δείτε τη συνέντευξη της Ζαχάροβα, η οποία κατηγορεί την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία ως «δηλητηριώδη».


πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top