GuidePedia

0
Η επίμαχη φωτογραφία που "κατέβηκε" από το λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και προκαλεί αντιδράσεις.

Αντιδράσεις προκαλεί η φωτογραφία που ανάρτησε, μεταξύ άλλων, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και στην οποία απεικονίζονται δύο Τούρκοι βατραχάνθρωποι να έχουν αναπτύξει στο βυθό του κόλπου της Σούδας την τουρκική σημαία, στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης ναρκοπολέμου «Αριάδνη».

Η αντίδραση της Ελλάδας, ήταν αμεση ζητώντας την κατάργηση της αναδημοσίευσης στο δημοσίευμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας από τη ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ στα social media.



Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ARIADNE-19 Tatbikatı'na iştirak eden Mayın Avlama Gemimiz TCG AKÇAKOCA, Suda/Girit limanına ziyaret gerçekleştirdi. Mayın Harbi Eğitimlerinde SAS Timlerimiz 2 adet eğitim mayını ile 1 adet EYP tespit etti.https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1932019-54471 

130 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου, στη θαλάσσια περιοχή Νότια Κρήτης. 

Στο πλαίσιο της άσκησης, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοϊκής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2). Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca, ενώ στο πλαίσιο της άσκησης, όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες, έγινε εκπαίδευση για την καταπολέμηση των ναρκών και εκρηκτικών.

Η επίμαχη φωτογραφία που “κατέβηκε” από το λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και προκαλεί αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Πεταγώνου και του Πολεμικού Ναυτικού, εκείνο που έχει σημασία είναι το “ολισθημα” του ΝΑΤΟ με την αναπαραγωγή μιας τέτοιας εικόνας.

 Επιπλέον αυτή την ώρα υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα στο υπουργείο Άμυνας και το ΥΠΕΞ, για το πώς θα κινηθούν σε σχέση με την πρακτική που ακολούθησε η Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ. 

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, αποτελεί, μεγάλο ατόπημα το γεγονός ότι η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, προχώρησε σε επαναδημοσίευση της συγκεκριμένης εικόνας, μέσω Twitter. Μάλιστα, η Ελλάδα ζήτησε να αφαιρεθεί από το Twitter του ΝΑΤΟ η εικόνα, κάτι το οποίο έγινε άμεσα.

πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top