GuidePedia

0

Τα “καβγαδάκια” της Γερμανίας με τη Τουρκία ποτέ δεν ήταν πειστικά. Ήταν πολύ “εξυπηρετικά” για την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ, αλλά και για τον Ερντογάν όταν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα για το σύνταγμα. Μέχρι εκεί όμως. Η ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές πως Βερολίνο και Άγκυρα ήταν πάντα “συνδεδεμένοι” με κοινά συμφέροντα. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Η Siemens, η Thyssen και πολλά δις συντηρούν αυτή τη σχέση.

Η Siemens που έχει ιστορία 160 χρόνων “απέναντι” και κέρδισε συμβόλαιο αιολικής ενέργειας ύψους 1 δισ. δολαρίων με τον τουρκικό εταίρο Kalyon το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Η έκανε και κάνει τα στραβά μάτια στη χρησιμοποίηση των γερμανικών αρμάτων Leopard που έχει πουλήσει στη Τουρκία, αφού πρώτα είχε πουλήσει στην Ελλάδα! Ετοιμάζεται μάλιστα να εκσυγχρονίσει τα τουρκικά Leopard,κάτι που θα ΄χε ήδη ξεκινήσει αν δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις και εντός Γερμανίας από την αντιπολίτευση, λόγω των σφαγών που κάνει ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία.

Επιπλέον η γερμανική Thyssen ναυπηγεί υποβρύχια τύπου 214, όμοια με τα δικά μας. Σε πολύ χαμηλότερη τιμή βεβαίως, αφού το κόστος ανάπτυξης το πληρώσαμε εμείς οι Έλληνες. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε οπωσδήποτε ότι όσοι έκαναν τις παραγγελίες των ελληνικών Leopard και των υποβρυχίων επί κυβερνήσεων Σημίτη, θα μπορούσαν να είχαν επιβάλλει την απαγόρευση πώλησής τους στην Τουρκία. Φαίνεται δεν σκέφθηκαν να το απαιτήσουν…

Με λίγα λόγια καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη γερμανική διπλωματία. Εμάς ότι είχαν να μας πάρουν μας το πήραν . Η παραδοσιακά αρνητική -για να μην πούμε εχθρική- γερμανική στάση έναντι της Ελλάδας, φάνηκε μόλις προχθές όταν η Άγγελα Μέρκελ αποκαλούσε διαρκώς “μακεδόνα” πρωθυπουργό τον Ζάεφ των Σκοπίων.

Μην μας κάνει λοιπόν καμία εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή της Γερμανίας για οτιδήποτε έχει σχέση με τα συμφέροντα της Ελλάδας…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top