ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ «ΤΡΕΧΕΙ» ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
Η Ρωσία εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου σκληρή στρατιωτική προειδοποίηση προς τη Γερμανία «να μην ανακατευτεί στις «ρωσικές υποθέσεις» γιατί το Βερολίνο δεν είναι μακρυά… ξυπνώντας μνήμες από τον Β” ΠΠ αλλά και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ που είχε πει ότι η «Γερμανία κάθε 50 χρόνια πρέπει να βομβαρδίζεται!». Η απειλή-προειδοποίηση προήλθε μέσω μιας καλοσχεδιασμένης ψυχολογικής επιχείρησης κατά τη διάρκεια άσκησης που πραγματοποίησε το ρωσικό Ναυτικό στη βάση Chernyakhovsk στο θύλακα του Καλίνιγκραντ.
Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι διέρρευσαν στον τύπο φωτογραφίες από βόμβες που είχαν χρησιμοποιηθεί στην άσκηση και πάνω τους είχαν αναγραφεί συνθήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν κατά τον Β’΄Παγκόσμιο Πόλεμο όπως » Για τον Στάλιν» και το » Στο Βερολίνο!»
Ειδικότερα, στις αρχές Αυγούστου το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια άσκηση στη βάση Chernyakhovsk η οποία βρίσκεται στον θύλακα του Καλίνινγκραντ.
Πληρώματα των αεροσκαφών του Ναυτικού πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά και συμμετείχαν αεροσκάφη Su-24 και μεταφορικά An-26 (τα τελευταία σε ρόλο βομβαρδιστικού!) όπως και ελικόπτερα Mi-24 και Ka-27.
Η άσκηση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας πλην όμως αυτό που έκανε αίσθηση σύμφωνα με φωτογραφίες που διέρρευσαν ήταν ότι στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν αναγραφεί λέξεις μάλλον συνθήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν κατά το Β΄ΠΠ.
Δύο από αυτά τα συνθήματα ήταν το πρώτο «Για τον Στάλιν» και το δεύτερο «Στο Βερολίνο!».
Μετά το θόρυβο που ξέσπασε για τα συνθήματα αυτά πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας διέψευσε προφανώς για τυπικούς λόγους το γεγονός λέγοντας πως:
«Ούτε κατά την αποθήκευσή τους, ούτε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης ή ασκήσεων συνθήματα αναγράφηκαν επάνω σε πυρομαχικά» παρόλα αυτά οι φωτογραφίες που διέρρευσαν αποδεικνύουν το αντίθετο.
Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από την γερμανική εφημερίδα Bild η οποία σημείωσε πως τέτοια περιστατικά δείχνουν τις…»επικίνδυνες τάσεις» που υπάρχουν τόσο στη ρωσική πολιτική ηγεσία όσο και στις ένοπλες δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα συνιστούν «μια πικρή ματιά που επικρατεί στη ρωσική πραγματικότητα του 2015».
Πιο ξεκάθαρη στρατιωτική απειλή απέναντι στο Βερολίνο, η Μόσχα δεν μπορούσε να στείλει. Ισως αυτό εξηγεί και τους ξαφνικούς φόβους αλλά και μελέτες που γίνονται στη Γερμανία για τις πιθανές εκβάσεις ενός πολέμου ανάμεσα σε Γερμανία και Ρωσία.
Συγκεκριμένα, σε αποκαλύψεις βόμβα είχε προβεί η γερμανική «Welt am Sonntag» για την ισχύ του γερμανικού στρατού απέναντι στην ρωσική ισχύ και δηλώνει με τρόμο ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα ακόμα και το άρμα LEOPARD-2 δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στα ρωσικά τεθωρακισμένα λέγοντας ότι «τα γερμανικά άρματα δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα ρωσικά» εκφράζοντας φόβους ακόμα και για το Βερολίνο στην περίπτωση μιας μελλοντικής στρατιωτικής αντιπαράθεσης!
Ο λόγος της αναφοράς ηγίνεται στην ισχύ που έχουν τα πυρομαχικά που βρίσκονται σε υπηρεσία στον γερμανικό στρατό και εξοπλίζουν τις επιλαρχίες αρμάτων και παράγονται επί τη βάσει του βολφραμίου καθώς δεν παράγουν αρκετή κινητική ενέργεια για να διαπεράσουν την θωράκιση των τελευταίων τεχνολογικά προηγμένων ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-90 και των εκσυγχρονισμένων Τ-80.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag» ο γερμανικός στρατός πρόκειται να παραλάβει μια περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων πυρομαχικών επί τη βάσει του βολφραμίου, από το 2017αλλά αυτά είναι πυρομαχικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από την πιο πρόσφατη έκδοση του Leopard 2, το μοντέλο Α7.
Από αυτά, ο Γερμανικός Στρατός έχει μόνο 20άρματα καθώς η πλειονότητα των Leopard 2 είναι τα μοντέλα Α6 και Α5. Τα 100 Leopard 2 που αναμένεται να επανενεργοποιηθούν είναι του μοντέλου Α4.
Μεταξύ 2017 και 2020 έχει προγραμματιστεί η μαζική εισαγωγή ενός νέου μοντέλου που ονομάζεται Τ-14 Armata και αυτό βάζει νέο παράγοντα στην εξίσωση καθώς αν τώρα δεν μπορεί να αντέξει την ισχύ των ρωσικών βλημάτων το γερμανικό άρμα πόσο μάλλον του νέου εκσυγχρονισμένου πυροβόλου.
Ίσως γι αυτό το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοινώνει ότι θα επενδύσει έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζει ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων.
Είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί η Γερμανία μια μελλοντική στρατιωτικοποίηση μιας πιθανής κρίσης απέναντι στη ρωσική πολεμική μηχανή γιατί το μόνο που γνωρίζει είναι την «οικονομικοποίηση της ισχύος»…Τη στιγμή που τα μέτωπα της Ουκρανίας αλλά και της Συρίας «καίνε» σε επικίνδυνο βαθμό και οι συγκρούσεις μοιάζουν αναπόφευκτες…
Ιδού οι φωτογραφίες τρόμου για το Βερολίνο…
πηγή
Δημοσίευση σχολίου