GuidePedia

0

Σε κρουαζιερόπλοιο ο πλοίαρχος κάνει την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αγαπητοί επιβάτες και πλήρωμα, έχω να σας ανακοινώσω μία δυσάρεστη και μία ευχάριστη είδηση. Ποια από τις δύο προτιμάτε να ακούσετε πρώτα;» 
«Την ευχάριστη, την ευχάριστη», απάντησαν οι πιο πολλοί.
«Πολύ καλά, το ευχάριστο είναι ότι πάμε για 10 Όσκαρ»… λέει ο πλοίαρχος και συνεχίζει:
«Και τώρα η δεύτερη… το πλοίο βυθίζεται».
Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα.
Αφού επί σχεδόν 40 χρόνια η χώρα, ή για την ακρίβεια οι κυβερνήσεις που εξέλεγε κάθε φορά ο ελληνικός λαός έφτιαξαν και φόρεσαν γύρω από τον λαιμό της (χώρας) μια θηλιά και στη συνέχεια τριγυρνούσε στο διεθνές περιβάλλον ως χαζοχαρούμενη, άνετη και ξέγνοιαστη, το τράβηγμα της θηλιάς και η θανατηφόρα ασφυξία που αυτό προκάλεσε, αιφνιδίασε τους πάντες, το πολιτικό προσωπικό και τους ψηφοφόρους.
Από ότι αποδεικνύεται όμως, ούτε αυτό το σοκ αποδείχθηκε αρκετό ώστε να μην επαναλαμβάνονται οι δοκιμασμένες για 40ετία πρακτικές
«Στα τέλη του 2014 βγαίνουμε από το μνημόνιο», θριαμβολογούσε η κυβέρνηση μέχρις ότου η έξοδος αποδείχθηκε μάλλον… του Μεσολογγίου, καθώς οι αγορές (που καλώς ή κακώς περιμένουμε να μας δανείσουν, αλλιώς… τραβιέται αυτόματα η θηλιά που λέγαμε παραπάνω) έδειξαν με πολύ εμφανή τρόπο την άποψη τους.
«Υποτελείς και προσκυνημένοι δεν διαπραγματεύεστε καλά, θα βάλουμε τη χώρα στη σωστή πορεία», αντέτεινε η αντιπολίτευση, η οποία παρουσιάζεται να έχει στο τσεπάκι τη σούπερ λύση που θα διαλύσει τον εφιάλτη που η χώρα βιώνει την τελευταία πενταετία.
Τι και αν η υποδοχή των αγορών στους σχεδιασμούς ήταν τουλάχιστον χλιαρή, ή αν οι κυβερνήσεις των χωρών που έχουν σήμερα στα χέρια τους το ελληνικό χρέος θα πρέπει να αυτοχειριασθούν ομαδικώς ζητώντας από τους φορολογούμενους πολίτες τους διαγραφή ή κούρεμα του ελληνικού χρέους, ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί, σε εφαρμογή των ιδεών της μείζονος αντιπολίτευσης.
Τη στιγμή μάλιστα που ουδείς δείχνει να συγκινείται από τη «συνταγή ανάκαμψης» που προτείνεται από ελληνικής πλευράς. Εδώ κόντεψε να γίνει επανάσταση στην Ολλανδία και τη Βρετανία – δεν την απέφυγαν ακόμα… – όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση τους ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να καταβάλουν στον προϋπολογισμό της από μερικές εκατοντάδες έως 2 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον!
Σοβαρά πιστεύουμε ότι υπάρχει σήμερα «εταίρος» διατεθειμένος να χαρίσει λεφτά; Ας το δούμε και ανάποδα: Εάν εμείς ήμασταν στη θέση Ολλανδών και Βρετανών, τι ακριβώς θα κάναμε; Ας μη βιαστούμε να πούμε ότι θα συμπεριφερόμασταν διαφορετικά. Αν και με τη νοοτροπία που επικρατεί στη χώρα, με την πλειοψηφία να νομίζει ότι το χρήμα τυπώνεται δίχως επιπτώσεις κατά το δοκούν και μοιράζεται, τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις.
 http://www.defence-point.gr

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top