GuidePedia

0



Λαλίστατοι και φιλικοί προς την Ελλάδα εμφανίστηκαν δύο υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, κι όχι όποιοι κι όποιοι. Είναι οι ίδιοι που ρίχνουν χολερικές αναλύσεις κάθε φορά που βλέπουν ότι δεν εκπληρώνονται οι απαιτήσεις τους. Και μόλις ψηφίστηκε ακόμη και το 22ο προαπαιτούμενο, τότε αποφάσισαν να πουν καλά λόγια. Ο Σόιμπλε που πριν λίγα 24ωρα μας… απαγόρευσε να πάρουμε τη δόση, δήλωσε: «Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει τη δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη». Ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι «η δημιουργία μίας λειτουργικής κατά τα κοινά πρότυπα φορολογικής διοίκησης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα φέρει εις πέρας» και προσθέτει ότι η κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα «από ορισμένες απόψεις είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι αλλού».

Ο Γερμανός υπουργός αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι υποφέρουν, αλλά διευκρινίζει ότι η αιτία δεν εντοπίζεται στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες, αλλά στο γεγονός ότι οι ελίτ της χώρας επί δεκαετίες απέτυχαν. «Η Ελλάδα θα πρέπει εκ νέου να ανακαλύψει τον εαυτό της και σε αυτό μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε, όμως τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να τις κάνουν οι ίδιοι οι Έλληνες».
Έρχεται και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ ο οποίος μας είπε μέχρι και… επιτυχημένους. «Δεν χρειαζόμαστε άλλο κούρεμα στην Ελλάδα, επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ επιτυχημένοι στη δημοσιονομική προσαρμογή τους, στην αύξηση των εξαγωγών τους. Η συζήτηση γύρω από το κούρεμα δεν είναι καλή για την Ελλάδα, δεν είναι καλή για την Ευρωζώνη», είπε ο Γερμανός υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του Bloomberg. «Το χρέος στην Ελλάδα είναι τεράστιο και δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει. Παρά ταύτα, το να κόψουμε δρόμο δεν θα αποτελούσε λύση, στην πραγματικότητα θα έκανε μόνο μακρύτερη τη διαδρομή», σημείωσε ο κ. Ρέσλερ στη συνέντευξη που έδωσε. «Η υγιής δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα από τη μία πλευρά και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας από την άλλη αποτελούν τη σωστή διέξοδο. Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος, όπως διάσωση ή κουρέματα» ούτε τύπωμα χρήματος, το οποίο έχει αποτύχει να τονώσει τις οικονομίες που επιζητούν να ξεφύγουν από τη δυσπραγία τους.
Οι δηλώσεις των δύο κυβερνητικών αξιωματούχων αποδεικνύουν γιατί κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται τους Γερμανούς, αλλά και το κόμπλεξ που έχουν ως απόγονοι των ναζί. Παρά το γεγονός ότι είναι αυτονόητο πως δεν είναι όλοι οι Γερμανοί φασίστες ή ναζιστές (όπως δεν είναι και όλοι οι Έλληνες τεμπέληδες, λαμόγια κ.λπ. στερεότυπα) η στάση που κρατούν απέναντι στην Ελλάδα δείχνει ότι στο βάθος του μυαλού τους πρέπει να δείξουν καλή συμπεριφορά.
Αυτός ο φόβος μήπως τους υπενθυμίσουν το «βρόμικο» παρελθόν τους, τους κάνει να θέλουν να φρονιμέψουν όλη την Ευρώπη. Σκληρή πειθαρχία, λένε, πρόγραμμα προσαρμογής και λιτότητα. Αυτή είναι η επιτυχημένη συνταγή τους, αλλά για ποια επιτυχία μιλάμε όταν διαλύονται όλες οι χώρες στις οποίες παρεμβαίνει η Γερμανία;
Και πόσο μπορούν να ανεχθούν οι λαοί να καταστρέφονται στο όνομα ενός ανομολόγητου παρελθόντος, το οποίο κανείς δεν τους το θυμίζει παρά μόνον οι ίδιοι;
Ο Σόιμπλε και ο Ρέσλερ είναι το κλασικό δείγμα της γερμανικής αποτυχίας, όσο κι αν θέλουν να πλασάρονται ως επιτυχημένοι. Άλλωστε, πριν μερικές ώρες βγήκαν τα στοιχεία για την απασχόληση στη Γερμανία που δείχνουν ότι 1 στους 4 Γερμανούς υποχρηματοδοτείται για την εργασία του, δηλαδή παίρνει μισθούς πείνας. Πόσο επιτυχημένο είναι ένα μοντέλο όπου στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν τα mini jobs και η όποια ανάπτυξη στηρίζεται στο γεγονός ότι βγάζουν τρελά κέρδη από τη δυστυχία των άλλων και κυρίως από το ακριβό χρήμα που δανείζουν ενώ οι ίδιοι δανείζονται με μηδενικό επιτόκιο;
Και μια τελευταία επισήμανση. Ο Σόιμπλε όλα τα παραπάνω τα είπε σε μια συνάντηση με Γερμανούς επιχειρηματίες. Ένας από αυτούς ο Ε. Κολ δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες, καθώς συναλλάσσεται μαζί τους εδώ και πολλά χρόνια και εκφράζει τον εκνευρισμό του για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. «Γιατί δεν αξιοποιείται το CD, ακόμα και αν πρέπει να ασκηθεί πίεση από τον ΟΟΣΑ;», αναρωτιέται ο κ. Κολ και σημειώνει ότι υπάρχει και ρήγμα στην ελληνική κοινωνία, στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Θα του απαντήσουμε και του ίδιου και του Σόιμπλε με τα εξής: Στη λίστα Λαγκάρντ ίσως υπάρχουν λογαριασμοί και «μαύρα» χρήματα τα οποία προήλθαν από γερμανικά «μαύρα ταμία». Από τη Siemens, ΜΑΝ, Ferostaal και όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που «μίζωναν» επί χρόνια για να πάρουν δουλειές. Δεν μπορεί οι πιο διεφθαρμένοι της Ευρώπης να μιλάνε για τους Έλληνες. Δεν μπορεί ο Σόιμπλε, που έχασε την ηγεσία του κόμματός του επειδή εμπλέκεται σε παράνομες χρηματοδοτήσεις, να μιλά για την Ελλάδα με απέχθεια. Έλεος πια με τους Γερμανούς. Ας κοιτάξουν τα μούτρα τους προτού ξαναβάλουν στο στόμα τους την Ελλάδα.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top