GuidePedia

0

Στόχος να αναδειχθεί η “Τουρκική” πληθυσμιακή υπεροχή - Ενδεχόμενη εκλογή περισσοτέρων μουσουλμάνων βουλευτών, θα δώσει δυνατότητες στην Τουρκία, να παρεμβαίνει ωμά στα ελληνικά πράγματα - Και υπόσχεση Υπουργοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ύπουλο σχέδιο προκειμένου να κερδίσει και τις τρεις έδρες του νομού Ροδόπης, να ελέγξει τις τέσσερις από τις έξι έδρες των νομών της Θράκης, όπου διαβιοί η μουσουλμανική μειονότητα, και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να εγερθούν θέματα τοπικής αυτονομίας στο μέλλον, έχει θέσει σε εφαρμογή το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Τα «γεράκια» της Άγκυρας, ενθαρρυμένα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου και τις... χαμηλές πτήσεις των χριστιανών υποψηφίων της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, κινούνται ήδη αθόρυβα στο παρασκήνιο και προβαίνουν σε κινητοποιήσεις «ετεροδημοτών» στην Τουρκία, ώστε να πετύχουν έναν πάγιο στρατηγικό στόχο της γείτονος:
Να καταλάβουν μουσουλμάνοι όλες τις έδρες, ώστε να υποστηρίζουν στη διεθνή κοινότητα ότι η -κατ' αυτούς- «τουρκική» μειονότητα διαθέτει σαφή πληθυσμιακή υπεροχή στην περιοχή!
Ο στόχος αυτός είναι πάγιος.
Η υλοποίηση του επιχειρήθηκε στις εκλογές του 1990, όταν το μειονοτικό κόμμα «Γκιουβέν» του Αχμέτ Σαδίκ κατήλθε αυτόνομο, πέτυχε ποσοστό 30% και έγινε, έως ένα βαθμό, ρυθμιστής των εσωτερικών πολιτικών μας εξελίξεων.
Το φράγμα του 3% που θεσπίστηκε με τον εκλογικό νόμο Κούβελα για την είσοδο πολιτικών Σχηματισμών στη Βουλή, σε συνδυασμό με τη νέα δομή των υπερνομαρχιών, έκοψε, όμως, την όρεξη των εξτρεμιστών, χαλώντας τα σχέδια τους, κι έτσι οι προσπάθειες της Άγκυρας ατόνησαν.
Από τότε και για είκοσι ολόκληρα χρόνια το προξενείο κατηύθυνε τόσο τους υποψηφίους της μειονότητας όσο και τη μειονοτική ψήφο στους συνδυασμούς των πολιτικών κομμάτων, επιδιώκοντας πολιτικά κέρδη ανάλογα με τη συγκυρία. (Για παράδειγμα, προσπάθησε ανεπιτυχώς το 2007 να εκμεταλλευτεί την υποψηφιότητα Καρατζαφέρη στη Ροδόπη για να αποδυναμώσει τοπικούς χριστιανούς υποψηφίους.)
Το αποτέλεσμα, όμως, των εκλογών της 6ης Μαΐου και ιδίως η μελέτη κατανομής της ψήφου, χριστιανικής και μειονοτικής, τους άνοιξαν την όρεξη για να θέσουν νέους μεγαλεπήβολους στόχους: την εκλογή τριών μουσουλμάνων βουλευτών στο νομό Ροδόπης και τουλάχιστον ενός στην Ξάνθη.
Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει την Άγκυρα να ξεδιπλώσει το σύνολο της πολιτικής της σε διεθνή φόρα αλλά και στο εσωτερικό. Θα της δώσει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ωμά στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, να δημιουργεί ζητήματα για τον υποτιθέμενο εθνικό χαρακτήρα της μειονότητας και των δικαιωμάτων που πρέπει να απολαύει, λόγου χάρη καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας στις συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, και να ανοίγει μέτωπα στα βόρεια σύνορα μας σε μια εποχή κατά την οποία η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αναπροσανατολιστεί και ασχολείται με τα θέματα της ενέργειας στο Αιγαίο.
Θα πρόκειται -εάν παρ' ελπίδα συμβεί κάτι τέτοιο- για μια νίκη ψυχολογίας, η οποία θα προστεθεί στις ήδη αρνητικές εξελίξεις για την Ελλάδα στο ζήτημα του μουφτή (ο νόμιμος μουφτής Ροδόπης Τσεμαλή παραιτήθηκε πρόσφατα προκαλώντας αμηχανία στις τοπικές Αρχές).
Το σχέδιο της Άγκυρας
Για να το επιτύχει αυτό, η Άγκυρα δη κάνει κινήσεις σε τρία επίπεδα:
Πρώτον, οργανώνεται γιγαντιαία κινητοποίηση μεταφοράς ετεροδημοτών από την Τουρκία στη Θράκη την ημέρα των εκλογών για να ενισχυθούν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, που έχουν επικεφαλής στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών μουσουλμάνους.
Το ΠΑΣΟΚ, το θεολόγο Αχμέτ Χατζηοσμάν κάποτε πρωτοπαλίκαρο του Σαδίκ) ο ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωπαϊστή γιατρό Καραγιουσουφ η ΔΗΜΑΡ, τον προερχόμενο από το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη δικηγόρο Αχμέτ Ιλχάν.
Ο τελευταίος θα μεταφέρει στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη την «προίκα» του, 10.500 σταυρούς σε σύνολο 11.000 που έλαβε η Δημοκρατική Συμμαχία στην περιοχή. (Είναι εντυπωσιακό:
Το κόμμα της Ντόρας ήρθε πρώτο στη «σφηκοφωλιά» του προξενείου, το χωριό Αρριανά, με ποσοστό 39% λόγω Ιλχάν. Τέτοια ποσοστά ούτε στην Κρήτη...).
Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όταν στόχος της Άγκυρας ήταν και πάλι η εκλογή Ιλχάν με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ώστε να μην εκλεγεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης -έχει διατελέσει και υφυπουργός Εξωτερικών και οι Τούρκοι τον έχουν βάλει στο μάτι-, την ημέρα των εκλογών πέρασαν τα σύνορα και ψήφισαν 8.000 Θρακιώτες μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Τουρκία, όλοι τους εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών!
Στην τελευταία αναμέτρηση της 6ης Μαΐου οι σύλλογοι αλληλεγγύης «Τούρκων Δυτικής
Θράκης» μετέφεραν και πάλι καραβάνια: πενήντα πούλμαν πέρασαν τα σύνορα στους
Κήπους την ημέρα της εκλογής.
Δεύτερον, ανακατανέμεται η μειονοτική ψήφος στο εσωτερικό των κομμάτων.
Στο νομό Ροδόπης, όπου και θα δοθεί η μεγάλη μάχη, η Άγκυρα σχεδιάζει να μετακινήσει 10.500 ψήφους από το κόμμα της Ντόρας στο κόμμα του Κουβέλη, 2.500 ψήφους από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και αρκετές χιλιάδες από τους μεταφερόμενους, ώστε να επιτύχει το ακατόρθωτο:
Να πετάξει τη ΝΔ από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση και να ελέγξει και τις τρεις βουλευτικές έδρες του νομού.
Τρίτον, οργανώνεται ένα εντυπωσιακό σύστημα ελέγχου της ψήφου για την ημέρα των εκλογών, ώστε με βάση τη συμμετοχή να κατευθύνονται οι μουσουλμάνοι προς το ένα ή το άλλο κόμμα.
Το σύστημα περιλαμβάνει και ομαδική αποστολή sms.
Για να γίνει κατανοητό πόσο ρευστό είναι το παιχνίδι στον ένα νομό της Θράκης, τη Ροδόπη, θυμίζω τα ποσοστά και τις έδρες:
* Το ΠΑΣΟΚ έλαβε 17.180 ψήφους και μία έδρα (Χατζηοσμάν 10.772, Πεταλωτής 4.448).
* Η ΝΔ έλαβε 11.386 ψήφους και μία έδρα (Στυλιανίδης 7.920, Εμίνογλου 2.092).
* Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 7.000 ψήφους (Καραγιουσούφ 5.457, Χάριτος 1.009).
* Η Δημοκρατική Αριστερά έλαβε 1.983 ψήφους, στις οποίες τώρα θα προστεθούν οι Ί 0.500 του Ιλχάν.
Αν μεταφερθούν 2.000 ψήφοι από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε τα δύο κόμματα θα δώσουν μάχη για την τρίτη θέση και την κατάληψη της έδρας.
Οι δύο πρώτες ήδη φαίνονται «καπαρωμένες» από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Η λίστα, τα ψηφοδέλτια και οι... ανατροπές
Η ανατροπή μπορεί να επέλθει μόνο αν υπάρξει αντισυσπείρωση στο χριστιανικό στοιχείο, που κινδυνεύει να γίνει πρόσφυγας μέσα στην ίδια του την πατρίδα.
Κρίσιμες για τη διατήρηση της χριστιανικής έδρας θα είναι οι ψήφοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων (2.670), της Χρυσής Αυγής (1.556) και του ΛΑΟΣ (1.252).
Πιο καθαρή είναι η εικόνα στη γειτονική Ξάνθη, τουλάχιστον για την ώρα.
Το προξενείο κατηύθυνε τις ψήφους του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Μάντατζη στο νέο «αστέρι» της περιοχής, Ζεϊμπέκ, που πολιτεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε από το πουθενά πρώτο στο νομό Ξάνθης, με ποσοστό 24,13%.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Ξάνθη ισχυρίζονται ότι ο Ζεϊμπέκ έχει λάβει υπόσχεση υπουργοποίησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που επαναληφθεί το αποτέλεσμα και έρθει πρώτο κόμμα πανελλαδικά.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν το νέο μουσουλμάνο βουλευτή Ξάνθης να υποστηρίζεται από το ισλαμοεθνικιστικό μέτωπο της Τουρκίας και το μηχανισμό των θρησκευτικοπολιτικών αδελφοτήτων του Χαλίτ Ερέν.
Με δεδομένο ότι εδώ τα κόμματα σεβάστηκαν το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν έκαναν ανατροπές στη λίστα, η κατανομή θα παραμείνει ίδια.
Τελευταίο αλλά όχι έλασσον:
Είναι απορίας άξιον πώς ένας σοβαρός πολιτικός όπως ο Φώτης Κουβέλης δέχτηκε να τοποθετήσει για λίγες χιλιάδες ψήφους μουσουλμάνο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του και, μάλιστα, κάποιον που παίζει με συνέπεια το εθνικό παιχνίδι της Άγκυρας, με αποτέλεσμα σήμερα τρία από τα τέσσερα πρώτα κόμματα στο νομό Ροδόπης να έχουν επικεφαλής της λίστας τους μειονοτικό...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top