Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων, τόσο στην επίλυση της διαφοράς της ονομασίας της χώρας, με την Ελλάδα, όσο και στην τοποθέτηση προς το μποϊκοτάζ που προχώρησε η αντιπολίτευση ως μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας. Η διενεργηθείσα έρευνα παρουσιάζει τον αλβανικό πληθυσμό, ως εξαιρετικά απογοητευμένο από τη σημερινή κατάσταση, ο οποίος κατηγορεί σε μεγάλο ποσοστό, την σημερινή κυβέρνηση, ως κύρια αιτία της πολιτικής κρίσης, και τάσσεται υπέρ της ανάγκης πρόωρων εκλογών ως τη μόνη διέξοδο από τη βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα.
Ο αναλυτής, Κιμ Μεχμέτι, εμβάθυνε στη διαίρεση που παρατηρείται μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών στην πΓΔΜ.
«Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ζούμε σε ένα κράτος με δύο πληθυσμούς ή δύο ξεχωριστές οντότητες: η ΠΓΔΜ με τους Αλβανούς και η ΠΓΔΜ με τους Σλάβους», δήλωσε ο Μεχμέτι.
Στο μεταξύ, ο Έντμοντ Αντέμι, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι μέσω αυτού του οργάνου, θα ασχοληθούν με την προώθηση των δημοκρατικών αξιών στην δυτική περιοχή της πΓΔΜ ( σ.σ. που έχει αλβανική πλειοψηφία)
«Το Ινστιτούτο Liberta είναι υπέρμαχος της προοδευτικής φιλοσοφίας, η οποία θα δώσει μια ώθηση στην κοινωνία, από την άποψη των προτύπων και των αξιών των δυτικών δημοκρατιών», είπε ο Αντέμι.
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.