GuidePedia

0

Αν παρατηρήσουμε τις εξάρσεις της τουρκικής επιθετικότητας θα διαπιστώσουμε ότι πάντα συνδέονται με κάποιο γεγονός.

Μετά από τις χειραψίες Μητσοτάκη-Ερντογάν είχαμε την δραματική κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.
Ο αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και από τους παλαιότερους στρατιωτικο΄ςυ συντάκτες , ο Θύμιος Πέτρου μιλά στο militaire.gr ξεκινώντας από τις πρόσφατες προκλήσεις. Εκτιμά ότι αυτές έχουν στόχο να «κάψουν» την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και δυστυχώς όπως λέει, φαίνεται να έχουμε πέσει στην παγίδα.

«Οι Τούρκοι έχουν μακρόπνοη στρατηγική. Την εισβολή στην Κύπρο τη σχεδίαζαν από το 1960…Όταν είδα τις 168 παραβιάσεις θυμήθηκα τι έλεγε στις αρχές της δεκαετίας του 80 ο Αντώνης Δροσογιάννης: «οι Τούρκοι θέλουν να μας «αποκόψουν» στον αέρα και να μείνουν ακάλυπτα τα νησιά μας», λέει ο Θύμιος Πέτρου. «Αν μας αποκλείσουν από τον εναέριο χώρο των νησιών μας, η κατάσταση περιπλέκεται πολύ…Κάνουμε ότι δεν το καταλαβάινουμε», λέει.

Αποδομεί τη διαχρονική ελληνική δικαιολογία που λέει ότι « η Τουρκία εξάγει την εσωτερική της κρίση».

Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1997 και μετά επιμένουν στην πολιτική του κατευνασμού;

«Οι πολιτικοί μας αρνούνται να αποδεχτούν αυτό που δεν τους αρέσει. Από τον Σημίτη και μετά όλοι αντιμετωπίζουν την χώρα σαν ανώνυμη εταιρεία… Δεν τα ρυθμίζει όλα η οικονομία…Θυμάμαι τις συνθέσεις της Βουλής τη δεκαετία του 70 και του 80. Υπήρχαν άνθρωποι με υπόσταση. Σήμερα ποιες είναι οι διαφορές των κομμάτων; Υπάρχει μία φοβία στα θέματα της Τουρκίας. Δεν είναι οι άνθρωποι σε θέση να αντιληφθούν τι συμβαίνει», λέει ο Θ.Πέτρου.

Ο Θύμιος Πέτρου έχει ζήσει δημοσιογραφικά όλες τις μεγάλες εξοπλιστικές αγορές. Γι ΄ αυτό και όσα λέει για όσα έγιναν και γίνονται έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. «Λειτουργούμε πάντα αντιδραστικά κι όχι με σχέδιο… Το εξοπλιστικό πρόγραμμα μετά από τα Ίμια μπορεί στο 90% να ήταν σωστό, αλλά ήταν ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που όπως υλοποιήθηκε δεν μπορούσε να είχε αύριο… Όσο για την υποστήριξη; Χάσαμε το 1922 όχι στο πεδίο της μάχης αλλά από έλλειψη υποστήριξης. Κι έχουμε φθάσει σήμερα να συζητάμε ότι δεν έχουμε C-130 να πετάξουν! Καλά είναι τα Rafale αλλά δεν αρκούν…»

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top