GuidePedia

0


Την ώρα που η κοινωνία γονατίζει από την υπερφορολόγηση περιμένοντας τα νέα μέτρα, κατέφθασε και στη χώρα μας ο... ιός των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών! Η νέα περιπέτεια με τους «κοριούς», που ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις από το Βερολίνο, εξαπλώνεται με ταχύτητα από το ένα ημισφαίριο στο άλλο, αλλά εμπλέκει και την Ελλάδα (μετά την καταστροφική δήλωση Πάγκαλου) σε μια κρίσιμη στιγμή. Το κοινό μυστικό της βιομηχανικής και πολιτικής κατασκοπίας, που ουδέποτε -όπως φαίνεται- σταμάτησε, αλλά και η... υποψία χιλιάδων πολιτών ότι τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές παρακολουθούνται από όποιον μπορεί, πλέον παίρνει διαστάσεις ενός «πολέμου» μεταξύ Γερμανίας, ΗΠΑ αλλά και Ρωσίας, με ανακατανομή σφαιρών επιρροής. Το διακύβευμα είναι αυτό και όχι βέβαια το ποιος παρακολουθεί ποιον, μια και πίσω από τις κλειστές κάμαρες όλοι γνωρίζουν την αλήθεια.

Η πικρή εμπειρία που είχε πριν από οκτώ χρόνια ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τώρα βλέπει με πικρία να δικαιώνεται σε άλλο ένα ζήτημα, λέει πολλά.

Ο «μεγάλος τραγουδιστής»

Ερωτήματα, όμως, προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για χρόνια υπουργού του «μεγάλου τραγουδιστή» στην υπόθεση Οτσαλάν Θόδωρου Πάγκαλου, που λειτούργησε ως βούτυρο στο ψωμί Αμερικανών και Τούρκων, και τους έδωσε την ευκαιρία να κατηγορήσουν τη χώρα μας. Οσα ισχυρίστηκε ο κ. Πάγκαλος (ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε τους πρέσβεις των ΗΠΑ σε Αθήνα και Αγκυρα) προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΕΥΠ είναι κατά τον νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, προσθέτοντας ότι λειτουργεί σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου υποστήριξε ότι επιβεβαιώνουν την ήδη εκφρασμένη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανύπαρκτη προστασία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου. Ο κ. Δρίτσας αναρωτιέται στη συνέχεια: «Μήπως ο… “έμπειρος” κ. Πάγκαλος διά της καλλιέργειας κλίματος φαιδρότητας σπεύδει να προλάβει, να υποβαθμίσει, να διασκεδάσει και τελικά να καλύψει τη σημασία των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”».

Νίκος Ελευθερόγλου
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top