Ένα υποβρύχιο του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα ελλιμενίζεται στη λεγόμενη μαρίνα της Γιαλούσας από το καλοκαίρι του 2011. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έχει κατασκευαστεί και ειδικός, καλυμμένος χώρος εντός της μαρίνας, με τις ακριβείς διαστάσεις του υποβρυχίου για να μην είναι ορατό
Υπερπολυτελής μαρίνα για τις ανάγκες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας
Το αλιευτικό καταφύγιο της Γιαλούσας όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, μετατράπηκε σε υπερπολυτελή μαρίνα και από το καλοκαίρι του 2011 θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα, αναφέρουν ότι η Τουρκία συμφώνησε με Γερμανική εταιρεία για ναυπήγηση 6 υποβρυχίων τύπου Τ-214ΤΝ και κόστος 343 εκατομμυρίων ευρώ το ένα. Παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένο και τα 6 υποβρύχια, να κατασκευασθούν στα ναυπηγεία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Γκιολτσύκ το 2014, το ένα από αυτά θα είναι έτοιμο τον Γενάρη του 2011 και από το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου θα ελλιμενίζεται στη λεγόμενη μαρίνα του ψευδοκράτους στη Γιαλούσα.
Το ιστορικό του αλιευτικού καταφυγίου
Η κατασκευή από το κατοχικό καθεστώς της μαρίνας στη Γιαλούσα άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τύπου υποβρυχίου είναι Εκτόπισμα 1.688 τόνοι. Διαστάσεις 65,3 x 6,3 x 13 μέτρα Ταχύτητα στην κατάδυση 21 κόμβοι, μέγιστο βάθος 375μέτρα και τριανταμελές πλήρωμα.
Απειλεί την ασφάλεια της κυπριακής δημοκρατίας
Ο ελλιμενισμός ενός υποβρυχίου, που σίγουρα θα φέρει οπλισμό, αποτελεί κίνδυνο για όλη τη γύρω περιοχή. Μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο να ανησυχήσει και άλλους γείτονές μας ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς μετά τα τελευταία γεγονότα μιας και στην κατασκευή της λεγόμενης μαρίνας υπάρχουν και επενδυτές από το Ισραήλ όπως φυσικά και στα διάφορα άλλα έργα που κατασκευάζονται στα κατεχόμενα όπως θεματικά ξενοδοχεία καζίνο και άλλα.
Δόλιες προθέσεις Τούρκων για την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου
Ο ελλιμενισμός του υποβρυχίου είναι επικίνδυνος και για τα οικονομικά συμφέροντα της Κύπρου καθώς είναι γνωστό ότι δεδηλωμένος στόχος της Τουρκίας είναι να μην επιτρέψει με το πολεμικό της ναυτικό την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη των νοτίων κυπριακών θαλασσών. Η αποστολή αυτή μάλιστα ανατέθηκε στη ναυτική διοίκηση της Τουρκίας με έδρα τη Μερσίνα. Είναι αξιοσημείωτο να μνημονευτεί ότι μοίρα του τουρκικού πολεμικού στόλου παρενόχλησε πολλές φορές ξένα ωκεανογραφικά σκάφη τα οποία για λογαριασμό της κυπριακής δημοκρατίας διενεργούσαν έρευνα για εντοπισμό υποθαλάσσιων κοιτασμάτων.
SIGMA LIVE
Δημοσίευση σχολίου