GuidePedia

0

"ΒΛΕΠΕΙ" ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΕΝΟΥ
Η τρόικα άρχισε να εκφράζει… κινδύνους στην υλοποίηση του μνημονίου στην Κύπρο και να ανακαλύπτει χρηματοδοτικό κενό τα επόμενα χρόνια. Τι μας θυμίζει άραγε αυτό; Το πρόγραμμα στην Ελλάδα που απέτυχε κατά την ίδια την ομολογία του ΔΝΤ, αλλά στην πραγματικότητα πέτυχε το στόχο του. Να υποθηκευτεί η χώρα από τους δανειστές. Στην Κύπρο η τρόικα επιδιώκει το ίδιο, να βάλει στο «χέρι» τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και να έχει λόγο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με τον έλεγχο του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τα μηνύματα που έρχονται από τα βάθη της Κυπριακής ΑΟΖ είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τόσο ως προς το φυσικό αέριο όσο και από το πετρέλαιο που υπάρχει στην περιοχή. Πριν μερικές ημέρες επιβεβαιώθηκε από την Noble Energy πως χτυπήθηκε φλέβα «μαύρου χρυσού» στο «οικόπεδο 12»
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορεί να δώσει 1,2 έως 1,4 δις βαρέλια πετρελαίου και το κέρδος για την Κύπρο και μόνο ενδέχεται να φθάσει και τα 60 δις ευρώ. Μάλιστα η συγκεκριμένη επένδυση μπορεί να γίνει άμεσα και να αποδίδει καρπούς από το 2018.
Aυτά άκουσαν οι Τροικανοί και βγήκε το ΔΝΤ να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου, να μιλήσει για παρατεταμένη ύφεση με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα «που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες και να θέσει την βιωσιμότητα του κυπριακού δημοσίου χρέους σε κίνδυνο».
Και τι σημαίνει δημοσιονομικό κενό; Νέο μνημόνιο όπως ξέρουμε καλά στην Ελλάδα και νέες υποθήκες για την δημόσια περιουσία της Κύπρου και ακόμη μεγαλύτερες εκχωρήσεις όσον αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με λίγα λόγια η τρόικα, από τη μία η ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ και από την άλλη η Ε.Ε. μέσω της Γερμανίας θέλουν να ελέγχουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Ειδικά η Γερμανία που έκανε «αγώνα» να μπει η Κύπρος στο μνημόνιο, που έχει μεγάλες ενεργειακές ανάγκες και εποφθαλμιά το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της ανατολικής Μεσογείου. Αυτό ήταν το σχέδιο του Βερολίνου εξ αρχής. Ξεκίνησαν με την Ελλάδα και κατόπιν πήγαν στην Κύπρο.
Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που αφορμή για την μνημονιακή «επίθεση» αποτέλεσε δήθεν το γεγονός ότι η Κύπρος λειτουργεί ως «πλυντήριο» ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στόχος ήταν να πληγούν οι καταθέσεις Ρώσων ολιγαρχών και να διαρραγούν οι σχέσεις Λευκωσίας και Μόσχας.
Μετά την Κύπρο καμία άλλη χώρα «πλυντήριο» δεν μπήκε στο στόχαστρο, όπως το Λίχτενσταιν, το Λουξεμβούργο και η Ελβετία στα οποία χιλιάδες ολιγάρχες της Ε.Ε. ξεπλένουν «μαύρο» χρήμα.
Το γεγονός ότι η Κύπρος και η Ελλάδα διαθέτουν πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές οι οποίες τώρα φαίνονται αναγκαίες για να ενισχυθεί ενεργειακά η Ε.Ε. σίγουρα ήταν ο λόγος για την εξόντωση του Ελληνισμού και τον απεμπολισμό εκ μέρους των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Αναστασιάδη εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. 
 πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top