GuidePedia

0


Ιωάννης Χάρχαρης
Οδιοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Χάρκοβο, στρατηγός Σέρχι Μέλνικ, παραδέχεται ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χρειάζονται περισσότερους ανθρώπους και πυρομαχικά για πυροβολικό και τανκς.

Σύμφωνα με την Pais, ο Μέλνικ είναι πεπεισμένος ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρκετά όπλα για μια εαρινή επίθεση, αλλά παραδέχεται ότι όσο περισσότερα σύγχρονα όπλα παίρνει το Κίεβο από τους διεθνείς συμμάχους του, τόσο το καλύτερο.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ, δήλωσε στις αρχές Απριλίου ότι, η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι. Αργότερα είπε ότι θα ξεκινήσει «σύντομα». Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι, η ουκρανική επίθεση φέρεται να είχε προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου.

Όλα δείχνουν ότι, η αντεπίθεση που σχεδίασε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πλησιάζει, και το Κίεβο έχει αρχίσει να προετοιμάζει τις πίσω ιατρικές εγκαταστάσεις για την υποδοχή μεγάλου αριθμού τραυματιών. Όπως αναφέρθηκε, στην Οδησσό, τα στρατιωτικά νοσοκομεία άρχισαν να απαλλάσσονται από ασθενείς.



Η ηγεσία του 411ου νοσοκομείου της Οδησσού του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, έλαβε εντολή να απελευθερώσει επειγόντως τους θαλάμους για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών. Προς τούτο, οι γιατροί «συνιστώνται» να εξέλθουν όλοι οι ασθενείς υπό θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών ασθενών, στο εγγύς μέλλον.

Το Κίεβο απαιτεί από όλους όσους βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση να μεταφερθούν σε μη στρατιωτικές ιατρικές εγκαταστάσεις και όσοι είναι σε θέση να κινηθούν ανεξάρτητα και έχουν ελαφρύτερα τραύματα, θα λαμβάνουν εξιτήριο με την περαιτέρω αποκατάσταση στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Ukraina.ru, το οποίο επικαλείται αναφορές κατοίκων της περιοχής, υπάρχει ειδική εντολή για τους «ελαφρά» τραυματίες, σύμφωνα με την οποία απαιτείται να σταλούν στην κατεύθυνση Μπαχμούτ για να κλείσουν «τρύπες» στην άμυνα.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, με τον καθαρισμό των νοσοκομείων, λύνονται πολλά ζητήματα ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου του χώρου για νέους τραυματίες, της αναπλήρωσης του κενού με στρατιώτες με «ελαφρά τραυματίες» και της προσπάθειας να πείσουν τη Δύση ότι όλα είναι εντάξει.

Εν τω μεταξύ, έρχονται πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έστειλε στον Ζελένσκι ένα «επίμονο μήνυμα», να ολοκληρώσει τη «φάση υποβολής προσφορών» και να ξεκινήσει τη «φάση υπολογισμού». Με απλά λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από την Ουκρανία να ξεκινήσει μια αντεπίθεση και να δείξει το αποτέλεσμα. Διαφορετικά, το Κίεβο δεν θα λαμβάνει πλέον στρατιωτική υποστήριξη στον διαθέσιμο τόμο.

Με τη σειρά του, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ζαλούσι , απαιτεί από τον Ζελένσκι να αναβάλει την αντεπίθεση για τα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου, δηλώνοντας την ανάγκη να έρθει ζεστός και ξηρός καιρός, ο οποίος θα βοηθούσε στην ξηρασία σε δρόμους και χωράφια.
Βάγκνερ: Όχι πλέον αιχμάλωτοι

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, οι ουκρανικοί σχηματισμοί παραβιάζουν τακτικά τους νόμους του ανθρωπισμού, σκοτώνοντας Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Βάγκνερ, οι αρχές του ανθρωπισμού επιβάλουν, εάν ένα άτομο αιχμαλωτιστεί, τότε οι μαχητές που τον συνέλαβαν είναι υποχρεωμένοι να του παράσχουν ιατρική βοήθεια. Ο κρατούμενος πρέπει να τρέφεται, δεν πρέπει να σκοτώνεται.

«Επομένως, οι μαχητές της Βάγκνερ δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν από αυτές τις αρχές. Δεν θα παραβιάσουμε τους κανόνες του ανθρωπισμού. Και απλά θα σκοτώσουμε τους πάντες στο πεδίο της μάχης. Δεν θα παίρνουμε άλλους αιχμαλώτους», ανέφερε ο Πριγκόζιν.

Οι Ρώσοι πανηγυρίζουν και για έναν επιπρόσθετο λόγο, καθώς σύμφωνα με άρθρο του The Economist, η Ουκρανία έχασε 60 μαχητικά αεροσκάφη στην τρέχουσα σύγκρουση, περίπου το 40% του στόλου της από τον Φεβρουάριο του 2022. Ταυτόχρονα, η Ρωσία διαθέτει σχεδόν 500 αεροσκάφη αφιερωμένα στο NMD, τα οποία είναι σημαντικά ανώτερα από Ουκρανικά αεροσκάφη όσον αφορά τις επιδόσεις, εξοπλισμένα με καλύτερα ραντάρ και πυρομαχικά μεγαλύτερης εμβέλειας.

Αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν μπόρεσε να καταστείλει πλήρως την ουκρανική αεράμυνα, τα αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων χρησιμοποιούν πυραύλους και βόμβες, εκτοξεύοντάς τους από ασφαλή απόσταση, και για την Ουκρανία το εναέριο ισοζύγιο μειώνεται και καθίσταται λιγότερο σταθερό.



Οι συνεχείς επιθέσεις από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους από τον Οκτώβριο, ανάγκασαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να δαπανήσουν έναν τεράστιο αριθμό από τους πυραύλους εδάφους-αέρος τους. Λόγω της έλλειψης πυραύλων αεράμυνας, το Κίεβο είναι πιθανό να πρέπει να επιλέξει μεταξύ υπεράσπισης πόλεων, κρίσιμων υποδομών, βάσεων ή στρατευμάτων πρώτης γραμμής.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top