To Πρακτορείο Blοomberg με τον προκλητικό και προσβλητικό για τους Ελληνες πολίτες τίτλο “Samaras Last Best Greek Hope With Compliance Not Defiance” μιας δημοσιογράφου με Ελληνικό όνομα, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ προσπαθεί να στηρίξει τον πλέον απαίσιο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, αυτόν που υπέγραψε την παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.
Καταρχήν ότι “ο Σαμαράς είναι ίσως η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας” δεν αφορά το Bloomberg αλλά κάποιον καθηγητή Οικονομικών του LSE πού είπε ότι «Aν ο Σαμαράς έχανε την εξουσία, δεν θα ήταν σίγουρο ότι θα βρισκόταν κάποιος άξιος να τον διαδεχθεί» και το οποίο στην Ελλάδα μεταφράστηκε σαν θέση του Πρακτορείου. Ετσι είιναι τα Ελληνικά ΜΜΕ και όχι μόνο… Βαπτίζουν τον Γιάννη Γιαννάκη κατά το δοκούν ή απο κουταμάρα… Το Πρακτορείο προσπαθεί μάλλον να δώσει χέρι βοήθειας στα ντόπια καθεστωτικά ΜΜΕ που πλέον δεν τα πιστεύει και δεν σέβεται κανένας.
Η κίνηση ενίσχυσης του Σαμαρά απο τις ΗΠΑ προετοιμάζει το μοίρασμα της ΔΕΠΑ σε μη Ρωσικές εταιρείες του Ευρωπαικού και Ελληνικού χώρου.
Το άλλο αστείο που παρετήρησα είναι ότι η αποτυχία του Σαμαρά στο Κατάρ αναγνώσθηκε απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ σαν μεγάλη επιτυχία. Δεν πέτυχε τίποτα πλήν μιάς κινητικότητας. Επιτρέψετε μου να σας συμβουλεύσω, να προσέχετε τί διαβάζετε και τι ακούτε ώστε να έχετε τη δική σας άποψη… Να προσέχετε τη τεκμηρίωση των σχολίων, γιατί η αλήθεια είναι πάντα στις λεπτομέρειες, το έχω ξαναπεί αυτό.
Αυτό που πέτυχε ο Σαμαράς στο Κατάρ είναι να δημιουργηθεί ένα Ελληνοκαταριανό συμβούλιο επιχειρηματικής συνεργασίας και ένα πολιτιστικό μνημόνιο. Σιγά τα ωά…
Οι Καταριανοί πρότειναν να βάλουν ένα δις ευρώ ΑΝ η Ελλάδα βάλει και αυτή ένα δίς ευρώ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει μια τράπεζα ή κάτι τέτοιο. Το ερώτημα είναι που θα βρεί η Ελλάδα το ένα δίς και με τι εγγυήσεις θα πάρει το ένα δίς δάνειο… Εν ολίγοις ο Σαμαράς έφαγε πόρτα στο Κατάρ.
Υπάρχει άλλο ένα θέμα… Πρόσφατα έγινε ένα συνέδριο στην Ελλάδα. Στις προτάσεις που έπεσαν απο τους ειδικούς των πετρελαίων ήταν να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας κάθε χρόνο από το 25% των εσόδων των υδρογονανθράκων. Επειδή όμως υδρογονάνθρακες δεν έχουν προκύψει ακόμη στα φανερά μια δανειοδότηση με την εγγύηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι στα υπόψη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σχετικά με τις προβλέψεις όλων περί εξόδου της χώρας απο το ευρώ που δήθεν δεν βγήκαν αληθινές έχω να σας πώ το εξής. Απο τη στιγμή που το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, απο τη στιγμή που δεν γίνεται έλεγχος για το μέγεθός του και πώς προέκυψε, απο τη στιγμή που έλεγχος στις τράπεζες δεν γίνεται, απο τη στιγμή που η ανεργία αυξάνει και ανάπτυξη δεν γίνεται με σοβαρά βήματα (ο τουρισμός δεν είναι σοβαρό βήμα και στη πράξη σαν μοναδική επιλογή απέτυχε) καλό είναι να προσέχουν όλοι τι λένε.
Προσωπικά πρόβλεψα την χρεοκοπία της χώρας απο το 2009 (βλέπετε εδώ) και μίλησα για τη βιωσιμότητα του χρέους με ένα οικονομικό μοντέλο βασισμένο στη Φυσική (βλέπετε εδώ). Πράγματι μερικοί απέτυχαν στις προβλέψεις τους. Εγώ όχι…
Είχα γράψει το 2009, ότι η μετοχοποίηση – ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και των φυσικών πηγών της χώρας μπορεί να μεγαλώσουν τη διάρκεια αυτού του “ταξειδιού” αλλά όσο η χώρα δεν παράγει στο τέλος θα είναι η τελική χαμένη μιάς ιστορίας που εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια εις βάρος της.
Αν διαβάσετε το άρθρο προσεκτικά της δημοσιογράφου του Bloomberg θα διαπιστώσετε ότι αυτό που φοβούνται οι δανειστές είναι η αλλαγή φρουράς στη κυβέρνηση. Αυτό μας δίνει και την είδηση ότι ελέγχουν τα πάντα στην τριμερή κυβέρνηση.
To σχέδιο είναι απλό…
πηγή
Δημοσίευση σχολίου