Ο ελληνοπερσικός «πόλεμος των δεξαμενόπλοιων» ξέσπασε στον Περσικό Κόλπο και με ενεργή ρωσική συμμετοχή, γράφει ρωσικό ΜΜΕ, σημειώνοντας πως οι Έλληνες στρέφονται κατά της Ρωσίας, ρισκάροντας να αντιμετωπίσουν ένα χτύπημα από το Ιράν.
Σε αυτόν τον πόλεμο πολλές ιδιαιτερότητες και σχεδόν καθεμία από αυτές εκθέτει την Ελλάδα με τον πιο δυσμενή τρόπο, σε σχέση με τη Ρωσία.
Είτε στις 15 Απριλίου είτε στις 19 Απριλίου (σύμφωνα με διάφορες πηγές), το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Pegas κρατήθηκε κοντά στο ελληνικό νησί της Εύβοιας. Το τάνκερ μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο. Αρχικά, το αίτημα της Αθήνας για κράτηση αφορούσε μόνο το ρωσικό πλοίο και όχι το περιεχόμενό του. Όπως, παλαιότερα ανήκε στην Promsvyazbank, η οποία τελεί υπό τις αμερικανικές κυρώσεις.
Στη συνέχεια όμως στο παιχνίδι παρενέβη το Ελληνικό Αντιμονοπωλιακό Γραφείο. Διέταξε την απελευθέρωση του ρωσικού τάνκερ, το οποίο δεν παραβίασε τίποτα. Όμως πληροφορίες από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη φτάσει στα μάτια και τα αυτιά των χειριστών τους της CIA. Και την επόμενη μέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν αμέσως νέες κυρώσεις - κατά των ναυτιλιακών εταιρειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένηςτης Transmorflot και το δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την κατάσχεση του φορτίου του δεξαμενόπλοιου «κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς»- αφού ανήκει σε εταιρεία που έχει επιβληθεί σε κυρώσεις.
Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε όχι μόνο την κατάσχεση του φορτίου, αλλά και την παράδοσή του στα κράτη. Φαίνεται ότι οι Έλληνες αποφάσισαν να σκοτώσουν δύο πουλιά με μια πέτρα - να σκύψουν μπροστά στις πολιτείες και να σκάσουν τους «ορκισμένους φίλους και τους εχθρούς τους» τους Πέρσες.
Μια άλλη «θαλάσσια ύαινα» ανέλαβε να παραδώσει το φορτίο στο εξωτερικό - η ελληνική εταιρεία Dynacom με το τάνκερ της Ice Energy. Η μεταφορά του ιρανικού πετρελαίου που έκλεψαν οι Έλληνες σε ελληνικά πλοία ξεκίνησε στις 23 Μαΐου. Και την προηγούμενη μέρα, η ισραηλινή Μοσάντ εξέδωσε «εισιτήριο χωρίς επιστροφή» στον συνταγματάρχη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Σαγιάντ Χοντάι.
Δεν πρέπει να γνωρίζει κανείς καθόλου τους Πέρσες για να πιστέψει ότι θα αντέξουν ευσυνείδητα όλα αυτά τα χαστούκια. Ειδικά από τους Έλληνες. Και τρεις μέρες αργότερα, το ελαφρύ αεράκι του Περσικού Κόλπου έφερε στους Έλληνες «μια απρόσμενη απάντηση».
Πεζοναύτες του IRGC συνέλαβαν δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα στον Περσικό Κόλπο - το Prudent Warrior και το Delta Poseidon. Η κράτηση έγινε σε σκληρή μορφή - με κυνηγητό στα καταστρώματα, διασταυρούμενη μάχη και «στράγγισμα» ολόκληρης της ομάδας σε κλωτσιές στο μηχανοστάσιο. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι Έλληνες ναυτικοί διεύρυναν πολύ τις γνώσεις τους, έχοντας μάθει πολλά για τον εαυτό τους, τους ανθρώπους τους, τη χώρα τους, την ιστορία τους, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις κατά της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων RNA, αυτή η απόφαση ελήφθη σε επίπεδο ανώτατης ηγεσίας του IRGC «λόγω παράνομων ενεργειών των ελληνικών αρχών».
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος έστειλε σημείωμα διαμαρτυρίας στον Ιρανό πρεσβευτή στην Αθήνα σε σχέση με τη βίαιη κατάληψη πλοίων. Οι Έλληνες χαρακτήρισαν την κατάληψη «πειρατεία» και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων τους. Όπως γράφτηκε στο σημείωμα διαμαρτυρίας, «οι ενέργειες του Ιράν θα επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλος της οποίας είναι η Ελλάδα».
Θέλοντας να ρίξει αλάτι σε φρέσκες ελληνικές πληγές, το IRGC είπε ότι ήταν «έτοιμο να δεσμεύσει και τα δεκαεπτά ελληνικά πλοία που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον κόλπο αν η Αθήνα δεν συνέλθει».
Ποιος θα είναι ο κύριος ωφελούμενος από τον ελληνοπερσικό «πόλεμο των δεξαμενόπλοιων»; Όπως πάντα οι Αμερικανοί. Ποιος δεν κέρδισε τίποτα; Η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα αγοράζουν πετρέλαιο στη νέα τιμή. Η Ελλάδα με την επιβολή κυρώσεων ήταν «δούρειος ίππος» για την Ευρώπη.
Δεκάδες ελληνικά τάνκερ επέτρεψαν στη Ρωσία να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων στα 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (έναντι 3,2 εκατομμυρίων βαρελιών δυόμισι μήνες νωρίτερα). Μόνο τα λιμάνια της Ελλάδας δέχονταν περίπου 900 χιλιάδες βαρέλια καθημερινά, από όπου ανακατευθύνονται σε άλλες χώρες. Συνολικά, περισσότερα από τα μισά από όλα τα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα μεταφέρθηκαν με ελληνικά τάνκερ. Και αιχμαλωτίζοντας ελληνικά τάνκερ, οι Πέρσες κατέλαβαν ουσιαστικά ρωσικό πετρέλαιο. Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτό συμφωνήθηκε με το Κρεμλίνο.
Οι Έλληνες λαθρέμποροι λένε μια σκληρή ρήση - «η υπερβολική εκτροπή μπορεί να γίνει το φιλί του θανάτου». Όσο για το μοιραίο αποτέλεσμα, δεν είμαι σίγουρος. Αλλά ένα ιρανικό «φιλί» που στάλθηκε από τις ακτές του Περσικού Κόλπου σίγουρα θα τους φέρει περισσότερα προβλήματα.
Έτσι, η Ελλάδα μαστίγωσε τον εαυτό της. Πρώτον, απέδειξε σε όλο τον κόσμο την πλήρη έλλειψη κυριαρχίας. Αρχικά, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν βοηθητικά τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη λεπτή κατάσταση με το πετρέλαιο (αν και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό αν ήθελαν να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και να μην τσακωθούν ξανά με τον αιώνιο αντίπαλό τους, το Ιράν).
Δεύτερον, με εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών, διέπραξε πράγματι μια πράξη θαλάσσιας πειρατείας, κατάσχοντας το πετρέλαιο κάποιου άλλου.
Τρίτον, περιέπλεξε τις σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με το Ιράν.
Τέταρτον (και αυτό είναι πολύ σοβαρό), έδειξε για άλλη μια φορά τη στάση της απέναντι στους Ορθοδόξους αδελφούς στην πίστη και την κατανόησή της για την Ορθοδοξία. «Οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες σας πουλήθηκαν στους Αμερικάνους για τριάντα αμερικανικά αργύρια!» - οι αλεξιπτωτιστές του IRGC δήλωσαν κοροϊδευτικά με άσχημα αγγλικά στους Έλληνες ναύτες.
Και τις προάλλες, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε σε ενημέρωση στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα θα προμήθευε τανκς σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία και σε αντάλλαγμα θα λάβει νέο εξοπλισμό από τη Γερμανία. Μέσω μιας τέτοιας «κυκλικής ανταλλαγής» σχεδιάζεται να αυξηθεί ο όγκος των παραδόσεων στην Ουκρανία.
Δηλαδή οι «Ορθόδοξοι αδελφοί» από τις ακτές του Αιγαίου, όπως αποδείχτηκε, προμήθευαν όπλα στους εχθρούς μας για να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους στρατιώτες.
Και αμέσως έρχεται στο μυαλό το σχίσμα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τον 17ο αιώνα, οι «νονοί», οι εμπνευστές και οι συνεργάτες του οποίου ήταν ακριβώς οι Έλληνες.
Είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε ολόκληρη τη χώρα με ορθόδοξες εκκλησίες και ιερά, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουμε πιστή ύαινα της προτεσταντικής συλλογικής Δύσης, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.
Δημοσίευση σχολίου