Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο των New York Times, η Αλβανία ήταν μία από τις 9 χώρες που αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστούν οι ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών από την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Βλέπε άρθρο New York Times, “With E.U. Paralyzed, 10 Nations Try to Stem Migrant Flow”, Φεβρουαρίου 2016.
Μπορεί να αναρωτιούνται πολλοί γιατί τώρα που τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα τους με την Ελλάδα, δεν χρησιμοποιούν ο Ερντογάν και ο Τσίπρας την επιρροή του Ερντογάν στην Αλβανία, προκειμένου να συνεχίσουν να στέλνουν από εκεί μετανάστες στην Ευρώπη, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα Σκόπια. Αυτό συμβαίνει κυρίως για τρεις λόγους.
Χάρτης 1
Πρώτον η Αλβανία έχει όντως καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η Αλβανία είναι μία από τις πιο φιλο-Αμερικανικές χώρες στον κόσμο, και μακράν η πιο φιλο-Αμερικανική Μουσουλμανική χώρα στον κόσμο. Βλέπε Slate “Albania, the Muslim World's Most Pro-American State”, Σεπτέμβριος 2009.
Οι ΗΠΑ βοηθάνε την Αλβανία στην κόντρα τους με την Σερβία, ενώ οι Ρώσοι βοηθάνε την Σερβία. Επομένως πολύ αμφιβάλλω ότι θα δεχόντουσαν οι Αλβανοί να δυσαρεστήσουν τους Αμερικανούς και να παίξουν το παιχνίδι του Ερντογάν και του Τσίπρα.
Δεύτερον, η Αλβανία, μαζί με την Σερβία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, την Τουρκία και την Βοσνία, παρακαλάνε για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπε “EU enlargement: The next seven”, Σεπτέμβριος 2014.
Από το 2014 η Αλβανία είναι και επισήμως προς ένταξη χώρα. Βλέπε “Accession of Albania to the European Union”.
Θα μου πείτε πως γίνεται τώρα να παρακαλάνε γονατιστοί όλοι να μπούνε στην ΕΕ, και οι Έλληνες πολίτες να νομίζουν ότι η ΕΕ είναι ένα κάτεργο? Ο λόγος είναι ότι η σκέψη μας διαμορφώνεται από τσόκαρα όπως η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Κλαίων Γεωργιάδης και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Οι άνθρωποι της Ελληνικής “διανόησης”, ή της Ελληνικής θολοκουλτούρας όπως τους ονομάζω εγώ.
Άνθρωποι που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν περάσει από το ΚΚΕ, και ξεροσταλιάζουν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΡΤ για κάποια υποστήριξη. Όλοι αυτοί θα πούνε ότι τους ζητήσει η Αριστερά, όχι μόνο γιατί θέλουν να τα έχουν καλά μαζί της, αλλά και γιατί η πολιτική τους σκέψη είναι όπως ήταν η δικής σας πολιτική σκέψη όταν ήσασταν στο λύκειο.
Να συνεχίσω όμως, Οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την Αλβανία και ως εναλλακτική σε περίπτωση που η Ελλάδα είτε φύγει, είτε αποβληθεί από την ΕΕ, ώστε να υπάρχει η σύνδεση Κασπίας Θάλασσας-Μέσης Ανατολής-Δυτικής Ευρώπης, αλλά και η σύνδεση του Ευρωπαϊκού Νότου με τον Ευρωπαϊκό Βορρά, χωρίς την παρουσία της Ελλάδας.
Χάρτης 2
Χάρτης 3
Το ιδανικό βέβαια για τους Δυτικούς σε περίπτωση που οι κομμουνιστές κάνουν την Ελλάδα μία Οθωμανική επαρχία θα είναι να πάρει η Βουλγαρία το βόρειο τμήμα της Ελλάδας, ώστε και να εξακολουθήσει να υπάρχει ένα Χριστιανικό τείχος μπροστά στην πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία, και να υπάρχει η σύνδεση του Ευρωπαϊκού Βορρά και του Ευρωπαϊκού Νότου, παρακάμπτοντας την Τουρκία και την Ρωσία. Βλέπε παρακάτω χάρτη.
Χάρτης 4
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ελληνικό κράτος μετά το 1821 δεν προέκυψε τόσο λόγω των θυσιών των Ελλήνων αγωνιστών, αλλά κυρίως λόγω της βούλησης της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας να υψώσουν ένα Χριστιανικό τείχος μπροστά στην τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο καθένας το ήθελε αυτό για τους δικούς του λόγους.
Θα πει κάποιος μα πως είναι δυνατόν να το λέω αυτό όταν ήταν το αίμα των Ελλήνων αγωνιστών που χύθηκε για να δημιουργηθεί το Ελληνικό Κράτος. Μα φυσικά και ήταν το αίμα των Ελλήνων αγωνιστών. Δεν λέω όχι. Λέω ότι το αίμα στοιχίζει φτηνά και το βρίσκεις παντού, ενώ τα καλύτερα όπλα κοστίζουν πάντα ακριβά, και την τεχνολογία της κατασκευής τους την έχουν πάντα οι έξυπνοι της εποχής. Κάποτε οι Ρωμαίοι, κάποτε οι Κινέζοι, κάποτε οι Άγγλοι, κάποτε οι Αμερικανοί, και πάει λέγοντας. Είναι άλλο πράγμα το θάρρος και άλλο η εξυπνάδα και η τεχνολογία, άσχετα αν τα δύο μπορεί και να συνδυάζονται. Το θάρρος και το αίμα το βρίσκεις πολύ πιο εύκολα από την εξυπνάδα και την τεχνολογία.
Τώρα, πως γίνεται ενώ η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφω να ασκείται η πολιτική που βλέπουμε στην πράξη? Ο λόγος είναι ότι η προτεραιότητα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι να είναι υπό κρατικό έλεγχο η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα, να μην υπάρχουν ανεξάρτητες δικαστικές αρχές, ώστε οι δικηγόροι του πολιτικού μας συστήματος να κάνουν κουμμάντο στην δικαιοσύνη, να μην υπάρχουν ανεξάρτητες φορολογικές αρχές, ώστε να μην μπορεί κάποιος ξένος να ανοίξει επιχείρηση αν δεν έχει την έγκριση της πολιτικής μας νομενκλατούρας κτλ. Με λίγα λόγια η Ελλάδα προδόθηκε, και στα επόμενα χρόνια θα δούμε αν το κόστος θα είναι μόνο οικονομικό.
Τέλος πάντων όμως, να συνεχίσω με τους Αλβανούς, γιατί τα δικά μας τα έχω πει πολλές φορές. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν οι Αλβανοί να μπούνε στο ίδιο κάδρο με τους Τσίπρα-Ερντογάν, την στιγμή που ευελπιστούν σε μία ένταξη τους στην ΕΕ. Η Αλβανία είναι μεν μία Μουσουλμανική χώρα, αλλά με πληθυσμό μικρότερο των 3 εκατομμυρίων κατοίκων, και μπορεί όντως να γίνει μέλος της ΕΕ. Οι Τούρκοι, με τον πληθυσμό των 75 εκατομμυρίων γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα γίνουν ποτέ μέλος της ΕΕ, και ότι μόνο χρήματα θα παίρνουν από την ΕΕ.
Άρα, πρώτον οι Αλβανοί έχουν πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Δεύτερον οι Αλβανοί παρακαλάνε να γίνουν μέλος της ΕΕ και δεν θέλουν να μπούνε στο ίδιο κάδρο με τους Τσίπρα-Ερντογάν. Και τρίτον, ακόμη και να άνοιγαν οι Αλβανοί τα σύνορα τους, οι μετανάστες θα εγκλωβίζονταν σε αυτούς, γιατί οι άλλες χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα. Βλέπε παρακάτω χάρτη.
Χάρτης 5
πηγή
Δημοσίευση σχολίου