GuidePedia

0

«Ρουκέτα» από το Ισραήλ στον Ερντογάν και στα σχέδια του για γεώτρηση στην Α.Μεσόγειο και Ν.Αιγαίο με την αναγγελία της δημιουργίας ισχυρής δύναμης κρούσης που θα διαφυλάττει «ως Κέρβερος» τον αγωγό East Med.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μέσω Twitter προαναγγέλλει εκτός της τεράστιας σημασίας τετραμερής συνόδου Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας-ΗΠΑ με τη συμμετοχή του Μάικ Πομπέο στις 20 Μαρτίου, και κάτι ακόμα πιο σοβαρό.

«Σε μερικές μέρες οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας θα έρθουν εδώ, με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για να προχωρήσουμε τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω αυτών των χωρών. Το ναυτικό θα προστατεύει αυτό τον αγωγό», δηλώνει ο ίδιος και επιβεβαιώνει την ιστοσελίδα ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, όταν αναφέραμε εδώ και μεγάλο διάστημα ότι ένα τέτοιος αγωγός θα φυλάσσεται από ισχυρότατη αεροναυτική δύναμη καθώς και από ομάδες βατραχανθρώπων.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε και εδώ πλήρη επιβεβαίωση και παλαιότερου άρθρου μας, στο οποίο αναφέραμε ότι θα έχουμε εξελίξεις άκρως ανησυχητικές κατά του Ερντογάν μετά την ανακήρυξη του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου East Med, ο οποίος τέμνεται όμως από την τουρκική ΑΟΖ που θέλει να δημιουργήσει η Άγκυρα στην περιοχή.

Ο αγωγός East Med «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Τουρκίας για την απόκτηση ΑΟΖ.



«Αν δημιουργηθεί ο East Med που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη θα εκτοπίσει ουσιαστικά την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται για μια σωλήνα απλά.

Για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής απαιτείται μια μεικτή αεροναυτική δύναμη που να διασφαλίζει την περιοχή από ασύμμετρες κι όχι μόνο απειλές», είχε δηλώσει και ο στρατηγός ε.α Ανδρέας Πενταράς, πρώην επικεφαλής της κυπριακής ΕΥΠ.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται δήθεν σε συζητήσεις με εταιρεία, της οποίας το όνομα δεν ανέφερε, καθώς και με χώρες της Α. Μεσογείου που ήδη κάνουν έρευνες στην περιοχή (;). Μάλλον όμως αναφέρεται στην Παλαιστινιακή αρχή μιας και με αυτήν έχει τις μόνες άξιες λόγου σχέσεις =, ειδικά με την Χαμάς.

«Η υπόθεση έρευνας πετρελαίου δεν είναι τόσο τυχαία, εύκολη. Εμείς αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχουμε επαφές και με τις χώρες που κάνουν έρευνες σε αυτή την περιοχή.

Αν μπορούμε δουλεύοντας μαζί τους να το πετύχουμε. θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Δεν χρειάζεται να δώσουμε όνομα. Επομένως μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί.

Αυτή τη στιγμή πρώτα ο Αλλάχ ο Πορθητής και το Γιαβούζ θα μεταβούν σε εκείνη την περιοχή. Και τα πλοία έρευνάς μας θα συνεχίσουν», κατέληξε ο Ερντογάν.

Εδώ και μεγάλο διάστημα, Ελλάδα, Ισραήλ, Αίγυπτος και Κύπρος, κινούνται προς ενίσχυση τους στην Ανατολική Μεσόγειο με συστηματικό τρόπο, προβαίνοντας στις απαραίτητες συνεννοήσεις για τον αγωγό αυτό.

Έτσι η Τουρκία μετά το ζήτημα των πυραύλων S-400 για το οποίο πιέζεται από την Ουάσιγκτον, τώρα απέκτησε ένα ακόμη «αγκάθι» που αφορά τον αγωγό EAST MED, ο οποίος πέφτει πάνω στην «τουρκική ΑΟΖ» που θέλει να οριοθετήσει ο Ακάρ στην Α.Μεσόγειο.

Με Ισραήλ-ΗΠΑ από την μια πλευρά και Τουρκία από την άλλη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι θετικό για τον σουλτάνο μιας και στο παιχνίδι πάντα και η Αίγυπτος.

Πρόκειται για αναβίωση μιας συμμαχίας, λόγω τεράστιων συμφερόντων που θα φέρει τους Τούρκους στην ίδια κατάσταση που ήταν και το 1919 πριν διαλυθεί η πάλαι ποτέ οθωμανική τους αυτοκρατορία.

πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top