GuidePedia

0


Εδώ και μερικούς μήνες η χώρα μας κινείται στο “ρυθμό των ευρωεκλογών” (αφού τελειώσουμε με τα διάφορα ποδοσφαιρικά και μπασκετικά “Finals”… ποιος αντέδρασε; Δεν είναι αυτά σοβαρά;). Όπως είναι λογικό κάτι ήσσονος σημασίας γεγονότα στα πέριξ, δεν θα μπορούσαν παρά να αφήνουν ολίγον αδιάφορους, παγερά, γιατί έπιασαν και οι ζέστες τώρα τελευταία, απότομα και το ρεύμα κοστίζει.

Εδώ, αρχικά, να ανοίξουμε μια παρένθεση, και να πούμε ότι η βασική αρχή λέει ότι δεν μεταβαίνουν στο ίδιο σημείο, με το ίδιο μέσο, ολόκληρη η ιεραρχία μιας χώρας γιατί ατυχήματα και “ατυχήματα” γίνονται. Πόσες φορές δεν έχει επισημανθεί ακριβώς αυτό από το DP, καθότι οι περιστάσεις που δεν τηρείται ως κανόνας από την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι πολλές. Στην περίπτωση του Ιρανού, ειδικά όταν πετάς με αμερικανικό ελικόπτερο, για την υποστήριξη του οποίου δεν έχεις άμεση πρόσβαση στα ανταλλακτικά (για το ποιος ακριβώς κερδίζει σε άλλο άρθρο). Στο κάτω κάτω ας πάρουν παράδειγμα από το πως χειρίζονται αυτό το θέμα οι Αμερικανοί… και κλείνει η παρένθεση.

Φυσικά τα “ραντάρ” της επικαιρότητας, ενώ “έπιασαν” το γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νο1, Νο2, Νο3 και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, του Ιράν και προβαίνουν σε αναλύσεις επί αναλύσεων, προσπαθώντας να προβλέψουν την επόμενη ημέρα (φυσικά από την αναπαυτική καρέκλα του – κλιματιζόμενου – γραφείου τους, γιατί είπαμε έχουν πιάσει και οι ζέστες – και που να τρέχουμε τώρα στο Ιράν, ή να κάτσουμε να μάθουμε “farsi” (αυτό που λέμε στα ελληνικά “φαρσί”!) ώστε να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς αναφέρεται και όχι μέσω μεταφραστή (ή απλώς του Google translate), απέτυχαν να πιάσουν κάτι που μας αφορά άμεσα.

Το γεγονός λοιπόν που πέρασε στα ψιλά, όχι γιατί δεν είναι σημαντικό, αλλά διότι αποκαλύπτει το επίπεδο που έχουμε φτάσει (στον δρόμο προς τον πάτο του βαρελιού) δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή ενός U(C)AV (Χωρίς Πλήρωμα Ιπτάμενο (Πολεμικό)! Αερόχημα ώστε να είμαστε και πολιτικά ορθοί καθώς το μη επανδρωμένο έχει το “ανδρ-” εντός της λέξης) τύπου Akinci της τουρκικής Baykar στις προσπάθειες ανεύρεσης του σημείου συντριβής (αν δεν μας πιστεύετε, εδώ η αρχική αναφορά από τον ιστότοπο Flightradar24). Σε αυτό το σημείο λοιπόν, αρχίζουν τα “κακά μαντάτα”:

α. Το UCAV Akinci πέρασε από περιοχές που μόνο στρατιωτικοί δορυφόροι βλέπουν… Με το τι ακριβώς υπάρχει “θαμένο” στα βουνά να φτάνει μέχρι και σε θεωρίες συνωμοσίας. Δυο είναι τα βασικά σενάρια. Είτε οι Ιρανοί ήταν εξόχως απελπισμένοι και επέτρεψαν την πτήση, είτε ήξεραν πως οτιδήποτε κι αν “έβλεπε” το U(C)AV, θα παρέμενε μυστικό από έναν… πιστό σύμμαχο (παρά τα δείπνα με μπακλαβάδες, ας δοκιμάσουμε να πάμε να ανοίξουμε κανέναν… φουσκωτό δράκο εκεί στο Αιγαίο, διότι σε λίγο θα θέλουμε άδεια για να γεμίσουμε τη μπανιέρα στη Σαντορίνη!\).

β. Το UCAV Akinci όχι μόνο κατάφερε να πετάξει “μέσα στον καιρό” (οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι ευνοϊκότερες) αλλά να “δει” μέσα από την ομίχλη και τις εξαιρετικά δυσμενείς αυτές καιρικές συνθήκες, και να είναι εκείνο το μέσο που έδωσε το στίγμα της περιοχής του ατυχήματος, καθοδηγώντας τα διασωστικά συνεργεία εδάφους. Αυτό μάλιστα επιτεύχθηκε με κάμερα υπερύθρων (IR) η οποία σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε, και κατασκευάζεται στην Τουρκία (κατά πάσα πιθανότητα ASELFLIR-500 της Aselsan). Εδώ σε λίγο θα πουλήσουμε και τα πόμολα από τις πόρτες… έτσι και αλλιώς με τέτοια μυαλά που κουβαλούν ορισμένοι, δεν πρόκειται να μπει πελάτης.

γ. Κατά την πτήση επιστροφής, επειδή μπορούν, για ευνόητους λόγους κι επειδή και επειδή την πτήση την παρακολουθούσαν δικτυακά άνω των 3 εκατομμυρίων χρηστών (μόνο στην πλατφόρμα Flightradar24) ζωγράφισε επιδεικτικά και την τουρκική ημισέληνο, πάνω από την λίμνη Βαν. Έτσι, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την εθνικότητα του συστήματος, αλλά και σαν έμμεση δήλωση προς αποστολή προς εχθρούς και φίλους… Μετέτρεψε την αποστολή του AKINCI σε μια τεράστια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων, σε μια αποστολή προβολής της χώρας. Συν το έμμεσο μήνυμα, εμείς δεν τα φτιάχνουμε για να απειλήσουμε, αλλά για να προστατεύσουμε… γενικώς.


Δυστυχώς, στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας” (ασχέτως του αν η αρχική πρόθεση του “ποιητή” δεν ήταν ο σαρκασμός) έχουμε σοβαρότερα ζητήματα να λύσουμε… Εδώ θα ασχοληθούμε με το να χτυπήσουμε την DARPA (συγνώμη, την ΝΤΑΡΠΑΝ ήθελα να πω). Κι όλα κι όλα. Θα αναπτύξουμε τα πάντα από την αρχή. Λογικά όταν θα φέρουμε αποτέλεσμα, είτε ο ήλιος θα βγαίνει πλέον από τη Δύση, είτε θα έχουν… καταργηθεί τα U(C)AV. Καλημέρα σας. Ή μήπως “καληνύχτα σας”;



πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top