GuidePedia

0

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Αλλάζουν όλα στα ενεργειακά της χώρας. Η συνέντευξη του Ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ομότιμου Ερευνητή της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνη Φώσκολου στην εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ του κ. Σαχίνη έβγαλε ειδήσεις.

Όπως είπε ο καθηγητής, ο πλούτος στην Κρήτη είναι μεγάλος και θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της.

Κάτω από την Κρήτη, σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουν βρεθεί 10 στόχοι. Έτσι λέγονται τα κοιτάσματα στην ορολογία των ερευνών.

Σε αυτούς του 10 στόχους, όπου θα διεξαχθούν έρευνες από Exxon Mobil και Total, η χώρα μόνο από τις έρευνες, θα λάβει 40 δισ.

Σκεφτείτε ότι η επένδυση στο Ελληνικό μόνο, θα φέρει στο κράτος 4 δισ. ευρώ!

Όπως είπε ο καθηγητής, τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν επιθυμούσε να διεξαχθούν έρευνες στην χώρα.

Πριν δύο δεκαετίες μάλιστα, είχαν βρεθεί κοιτάσματα στον Πατραϊκό κόλπο, στο Ιόνιο και στο Κατάκολο, αλλά αμέσως το κράτος έδιωξε την επικεφαλής των ερευνών, καθώς δεν έπρεπε να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα.

Όπως εκτίμησε τα κοιτάσματα της Κρήτης επεκτείνονται μέχρι τα Δωδεκάνησα και έχουν και αυτά την ίδια αξία.

Ανέφερε πως πρέπει άμεσα η χώρα να οριοθετήσει ΑΟΖ, αλλά δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια στο ΥΠΕΞ υπάρχει η λεγόμενη ομάδα του Παντείου, που απέμειναν από την εποχή Σημίτη, όπου είχε διαφορετική άποψη για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και για την ΑΟΖ.

Στο ερώτημα για το εάν η Ελλάδα έχει συμμάχους, ο καθηγητής ήταν σαφής! Σύμμαχος είναι οι Ελληνικές ΕΔ και το ναυτικό, που ξέρει που βρίσκεται ο ενεργειακός πλούτος και καθημερινά φυλάει τα συγκεκριμένα σημεία.

Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ROSNEFT

Η αποκάλυψη όμως έρχεται για τον ρόλο της ROSNEFT. Όπου εκεί επικεφαλής είναι Σρέντερ και συμμετέχει η BP, ο πρόεδρος της Deutche Bank και ο Υπουργός Ενέργειας του Κατάρ.

Αυτή η εταιρεία σπρώχνει την Τουρκία ώστε να προκαλεί την Ελλάδα, καθώς πλήττονται τα συμφέροντά της.

Ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να εμπλέκουμε τον Πούτιν με την ROSNEFT.

O ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Επίσης είπε πως ο λόγος που Ερντογάν έρχεται σε σύγκρουση με τον Χαφτάρ, κάτι που έχει αποκαλύψει και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, είναι τα ενεργειακά.

Οι δύο στόχοι της Λιβύης, ξεπερνούν και το κοίτασμα ΖΟΡ, όπου θα μπορεί να βγάλει 200 δισ. βαρέλια!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ο Καθηγητής κεξαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα με τις σεισμικές έρευνες όπως ισχυρίζονται διάφορες ΜΚΟ και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή.

Η ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ

Το σημαντικότερο όμως από την συνέντευξη βρίσκεται προς το τέλος. Από την στιγμή που οι εταιρείες θα βρουν στην Κρήτη τα κοιτάσματα, μέσα σε 24 μήνες θα ξεκινήσουν οι εξορύξεις.

Οι πόσοτητες που υπάρχουν είναι 20 τρισ. κυβικά μέτρα στην Κρήτη, ενώ η Α. Μεσόγειος θα αντικαταστήσει τον Περσικό κόλπο.

Επί 200 χρόνια θα υπάρχει παραγωγή στην Κρήτη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, όπου για όλο το project, θα δουλεύουν 25ο.ο00 άτομα, με μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ το μήνα.

Δείτε την συνέντευξη:



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top