GuidePedia

0
Ένα ανώμαλο από πάσης απόψεως κράτος του σύγχρονου διεθνούς συστήματος το οποίο επιδεικνύοντας την αντίστοιχη συμπεριφορά, η Τουρκία προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην ελληνική διπλωματία, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι πολύ λίγα τη διαφοροποιούν από χαρακτηριστικά που αποδίδονται στα πιο «κλασικά» κράτη-παρίες του σύγχρονου διεθνούς συστήματος.
Με λίγα λόγια: Η Τουρκία για τους δικούς της λόγους αποφάσισε – αποφάνθηκε ότι κάποια ελληνικά εδάφη της ανήκουν. Διαφωνούμε προφανώς και της το λέμε. Θεωρητικά, εάν κάποιος επιμείνει και θέλει να λέγεται «φυσιολογικός», πρέπει να αναζητήσει το «δίκιο» του στο διεθνές περιβάλλον, μέσω των μηχανισμών που προβλέπονται.

Αυτό επ’ ουδενί δε συνεπάγεται ότι είναι μια ανώδυνη ή «σίγουρη» διαδικασία για την Ελλάδα. Αντιθέτως κρύβει πολλές παγίδες και δεν είναι λίγοι όσοι εισηγούνται να εγκαταλείπει η Αθήνα τη ρητορική περί προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο. Μακάρι να ήταν όμως αυτό το πρόβλημα.

Η Τουρκία, με την ψυχοπαθητική προσέγγιση των πραγμάτων που έχει υιοθετήσει και τείνει να καταστήσει νομοτέλεια τη μελλοντική διάλυση της, πέρασε πλέον από την κοινοποίηση της διεκδίκησής της, της διαφωνίας της με το status quo, στην ερμηνεία που θα συνοψιζόταν στο «εφόσον διαφωνούμε, σημαίνει αυτομάτως πως το άλλο μέρος χάνει την κυριαρχία του»!

Με τη μέθοδο του «έτσι γουστάρω» το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «βγάζει γλώσσα» και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, επειδή τόλμησαν να ψελλίσουν ότι η Τουρκία απομακρύνεται με γοργά και μεγάλα βήματα από την Ένωση. Ούτε να τους αποκαλούσαν Ισλαμοφασίστες, όπως κάνουμε κάποιοι όταν μας «βγάζουν από τα ρούχα μας» με τη συμπεριφορά τους, δεν θαέκαναν έτσι.

Κι αν ακόμα αναρωτιέστε τι είπαν οι ανόητοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ιδού, αν και θα τα αναφέρουμε εκτεταμένα στο τέλος: «Οι βράχοι των Ιμίων, τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία», ενώ «η στήριξη που παρέχεται ως “λευκή επιταγή” από την Ε.Ε. σε χώρες-μέλη στη διαμάχη τους με τρίτες χώρες δεν συμβάλει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου».

Τι λέτε ρε ανόητοι! Σας χάλασε η Ευρωπαϊκή Ένωση τη «σούπα» και δηλώνετε πως ενοχλήστε επειδή η Ελλάδα τόλμησε να αναζητήσει το αυτονόητο, τη στήριξη των εταίρων της και αυτή της παρέχεται; Είπατε κάποτε «πάμε να κρίνει ένα δικαστήριο ποιος έχει δίκιο, τι περιέχουν οι συνθήκες και τι τελικά ισχύει» και η Ελλάδα αρνήθηκε, ενώ η ΕΕ έλαβε το μέρος της;

Δηλαδή τι περιμένατε ρε ανόητοι που έχετε μετατρέψει το κράτος σας σε μια απέραντη φυλακή για την ελεύθερη έκφραση και γενικότερα οτιδήποτε δε συμφωνεί με την ισλαμιστική «ιδεολογία» σας, θέλατε να βγάλουν οι Βρυξέλλες «φιρμάνι» που θα διατάζει την Ελλάδα να σας παραχωρήσει τα Ίμια;

Ή να σας παραδώσουμε τα κλειδιά της Κύπρου για την οποία σας έπιασε ο πόνος επειδή βρέθηκαν υδρογονάνθρακες; Τώρα όμως σας γύρισε στο ξερό σας το κεφάλι η αναγνώριση των κατεχομένων το 1983, πού όμως αρετή για να πείτε «mea culpa» και να γυρίσετε σελίδα;

Όσον αφορά τις «δυσκολίες που επικαλείστε με το κουρδικό PKK που το αποκαλείται τρομοκρατική οργάνωση, λυπούμαστε, αλλά από τη στιγμή που εγκαταλείψατε τη διαπραγμάτευση διότι ο Ερντογάν θεώρησε πως θα έχανε τις εκλογές, με αποτέλεσμα την επόμενη – τρόπος του λέγειν –ημέρα οι εταίροι σας στη διαπραγμάτευση της προηγούμενες, βρέθηκαν στη φυλακή, χάσατε το ηθικό δικαίωμα να γκρινιάζετε.

Παρεμπιπτόντως, να σας διαβεβαιώσουμε ότι αν δεν πάσχατε από τις ισλαμοεθνικιστικές σας ιδεοληψίες, θα είχατε αντιληφθεί ότι η δημιουργία κουρδικού κράτους είναι νομοτελειακή. Κι αν δε γίνει φέτος, ή αυτή τη δεκαετία, ή αυτό τον αιώνα, δεν θα το αποφύγετε όσο και να φωνάζετε, όσους και να σκοτώσετε.

Διότι αν δεν ήσασταν εθισμένοι σε λογικές «τελικών λύσεων» θα είχατε πολεμήσει να φτιάξετε ένα κράτος που θα προσέγγιζε και δεν θα απομακρυνόταν από την ΕΕ, ενώ θα ζητούσατε συνδρομή στη διαχείριση του προβλήματος.

Θα ζητούσατε αφενός να δημιουργήσουν οι Κούρδοι κάτι σαν κράτος το οποίο θα είναι δικό τους, αλλά θα έχει ζωτικό συμφέρον να παραμείνει συνδεδεμένο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ως προϋπόθεση θα είχε το να παραμείνει συνδεδεμένο με την Τουρκία.

Πόσο θα καθυστερήσετε με σφαγές μια νομοτέλεια; Δεν τη βλέπετε τη συνεχή διολίσθηση; Επιβαρύνετε τη θέση σας όσο καταστρέφετε κουρδικές περιοχές και σφάζεται Κούρδους. Και σα να μην έφταναν οι «τρομοκράτες» Κούρδοι, έχετε μερικά ακόμα εκατομμύρια… τρομοκράτες, όσους συντάχθηκαν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Κι επειδή ο ιμάμης που έχει το ένα πόδι στον τάφο μπορεί να σας έστησε πραξικόπημα και – σύμφωνα με όσα λέτε κατ’ ιδίαν και υπονοείτε δημοσίως – πίσω από τον Γκιουλέν είναι η αμερικανική CIA, να ‘σου άλλη μια «τρομοκρατική οργάνωση» (άρα και οι ΗΠΑ που την υποστηρίζει σύμφωνα με εσάς, είναι κάτι σαν… Ιράν του δυτικού κόσμου) και όλοι εμείς επιβάλλεται να ακολουθήσουμε ό,τι εσείς επιθυμείτε.

Παρότι σε πολλούς το πραξικόπημα μυρίζει προβοκάτσια με τον πολυχρονεμένο εκλεγμένο σας δικτάτορα να ξέρει πολλά περισσότερα από όσα έχει ομολογήσει δημοσίως. Γι’ αυτή την υπόθεση λοιπόν, οι Τούρκοι ψέγουν την ΕΕ για ανεπάρκεια. Επειδή δεν ανέφεραν τίποτα για την «τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν» και διαμαρτύρονται διότι η ΕΕ δεν θεωρεί όσα κάνουν στη χώρα τους «αναλογικά» του πραξικοπήματος.

Τέλος, ενώ λέτε ότι πολεμάτε το Daesh, το αιμοσταγές ομόδοξο με εσάς ISIS δηλαδή, τα στοιχεία είναι συντριπτικά… Δείχνουν ότι τους περιθάλψατε, ενώ αν δεν είχατε ανοίξει τα σύνορα και στέλνατε ισλαμιστές μαχητές στη Συρία, ίσως ο εμφύλιος των 400.000 νεκρών (δε σας αγγίζουν τα νούμερα με τόσες γενοκτονίες στην πλάτη) να μην είχε γίνει ποτέ.

Πριν κλείσουμε, ας δούμε τι λέει η μνημειώδους γελοιότητας δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, με την οποία αντιδρά στην έκθεση της ΕΕ και αναφέρεται στα Ίμια:

«Είναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο να τοποθετείται η ΕΕ ως αρμόδιος διαιτητής ή δικαστήριο και να προσπαθεί να εκδώσει μια απόφαση υπό την αιγίδα της “αλληλεγγύης της Ένωσης” όσον αφορά τις διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία.

»Οι βραχονησίδες του “Kardak” και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία. Η στήριξη που παρέχεται ως “λευκή επιταγή” από την Ε.Ε. σε χώρες-μέλη στη διαμάχη τους με τρίτες χώρες δεν συμβάλει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.

»Αυτή η στάση είναι αντίθετη με τις ίδιες τις αξίες της Ε.Ε. Οι ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό δεν είναι παρά επανάληψη των ήδη γνωστών απόψεων της Ε.Ε., οι οποίες στηρίζονται σε λανθασμένες προϋποθέσεις για το Κυπριακό».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top