Μυστικό σχέδιο που αφορά την μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων στο Σινά φέρεται να ευρίσκεται στην ατζέντα της αιγυπτιακής και της ισραηλινής κυβέρνησης , το οποίο αποκάλυψε αιγυπτιακή εφημερίδα …η οποία ‘‘σφραγίστηκε‘‘ από τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες σε χρόνο ρεκόρ.
Η Αιγυπτιακή στρατιωτική αστυνομία πιστοποιημένα από τον αραβικό τύπο έκλεισε τα γραφεία της εφημερίδας Al-Masryoun, μετά από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από αυτήν, και οι οποίες ανέφεραν ότι το Ισραήλ φέρεται να ζήτησε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου την δυνατότητα να ‘’ενοικιάσει‘‘ ή να ‘’πωλήσει‘’μέρος της χερσονήσου του Σινά, προκειμένου να μετεγκατασταθούν χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκεί.
Οι αιγυπτιακές αρχές διέταξαν και κατασχέθηκαν όλα τα φύλλα της εφημερίδας επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι ‘’υπάρχει καπνός‘ άρα και ‘’φωτιά‘’ .
Η εφημερίδα έγραψε επικαλούμενη Αιγύπτιους αξιωματούχους , οι οποίοι τηρούν την ανωνυμία τους, ότι οι Ισραηλινοί «έκαναν μια σειρά εξαιρετικά ελκυστικών προτάσεων στον Πρόεδρο Αλ’Σίσι για το θέμα αυτό που τους καίει στην κυριολεξία».
Παρόμοιο σχέδιο είχε συζητηθεί με αξιωματούχους του Καΐρου και τον υπουργό επικοινωνιών του Ισραήλ Ayub Kara. Ο Kara φέρεται να είπε:
«Τραμπ και ο Νετανιάχου περιέγραψαν στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι το σχέδιο παλαιστινιακού κράτους στο Σινά αντί της Ιουδαίας και της Σαμάρειας.»
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος φέρεται να συναντήθηκε με Άραβες αξιωματούχους στη Ρόδο την περίοδο από τις 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017 με ερωτηματικό αν υπήρξε ελληνική διαμεσολάβηση…
Άλλο σοβαρό θέμα της συνάντησης ήταν και «το δικαίωμα της επιστροφής από την Λιβύη των Εβραίων στην πατρίδα τους» και συζητήσεις για το θέμα με τους εκπροσώπους του Αιγύπτιου «στρατάρχη» και τον « διοικητή του λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατηγού Khalifa Haftar.
Ωστόσο, η εφημερίδα Al-Arabi al-Jadid ισχυρίζεται ότι διεξήχθησαν επίσης διαπραγματεύσεις στη Ρόδο και με τους Αιγυπτίους.
«Το Σινά θα παραμείνει σε αιγυπτιακό έδαφος», δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel-Fattah al-Sisi, εν μέσω φημών και σχεδίων για την επανεγκατάσταση των Παλαιστινίων στη χερσόνησο της ερήμου.
«Πολλοί άνθρωποι έχουν θυσιάσει τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν ότι το Σινά θα παραμείνει ένα τμήμα της Αιγύπτου», δήλωσε ο Αλ-Σίσι μιλώντας στην κρατική τηλεόραση .
Και το υπουργείο εξωτερικών της Αιγύπτου όμως απέρριψε κατηγορηματικά αυτή ή οποιαδήποτε άλλη παρεμφερή «λογική» αλλά όπου υπάρχει «καπνός» υπάρχει και «φωτιά»…
Η βόρεια χερσόνησος του Σινά παραμένει το επίκεντρο μιας θανατηφόρου εξέγερσης από το Μοχάμεντ Μόρσι, πρώτο εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου, ο οποίος ανατράπηκε με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 2013, λόγω της προσπάθειας δημιουργίας από τον ίδιο ισλαμικού κράτους ενώ η βία και οι δολοφονίες Χριστιανών ήταν σε ημερήσια διάταξη .
Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες ο διοικητής του « Ισλαμικού Επαναστατικού σώματος των φρουρών» (IRGC) Στρατηγός Mohammad Ali Jafari εγγυήθηκε προσωπικά ότι το Ιράν θα αντιταχθεί «στο σχέδιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά των μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία ».
Μιλάμε για τη σχεδιαζόμενη μετατροπή του Λεβάντε (ανατολική Μεσόγειο), σε αμερικανικό και ισραηλινό προτεκτοράτο . Ο ίδιος εννοεί την απόσχιση όλων των κουρδικών περιοχών και την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους.
Ο Ιρανός Στρατηγός έδωσε στην ουσία μια απάντηση σε παλαιότερη δήλωση στήριξης του Ισραήλ στην κυοφορούμενη ίδρυση ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Η ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Aeylet Shaked από το δεξιό κόμμα «Εβραϊκό Σπίτι» κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «το δικαίωμα των Κούρδων για ένα αυτόνομο κράτος», το οποίο θα πρέπει να «συνορεύει με την Τουρκία και το Ιράκ».
Η ίδια προέτρεψε ακόμη την αλλαγή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, αναφερόμενη στην καταστροφή των «εθνών-κρατών» στην Μέση Ανατολή, κάτω από την « ταχεία εξάπλωση της τρομοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι, στην ομιλία της Ισραηλινής υπουργού για το Κουρδιστάν επισημάνθηκε η δημιουργία κουρδικού κράτους ανάμεσα σε Ιράκ και Τουρκία, χωρίς αναφέρεται η Συρία .
Σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο όλα ξεκινούν από το σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, και προβλέπει την δημιουργία του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .
Το σχέδιο που Πενταγώνου αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν σε τρία μέρη, σιιτικό, σουνιτικό και κουρδικό. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Μεγάλου Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ» έως τον Ευφράτη.
Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα, και τον αποκλεισμό της πρόσβασης των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.
Επιπλέον, το Ιράν θα αποκτήσει στα βορειοδυτικά σύνορα του μακροπρόθεσμα έναν νέο εχθρό με απεριόριστα στρατιωτικά μέσα.
Μόνο που τους Σύρους Κούρδους τους έχουν αναλάβει «εργολαβικά» οι Ρώσοι κα τους έχουν υπό την προστασία τους . Ο Β.Πούτιν αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι χάλασε τα όποια σχέδια υπήρχαν στην περιοχή αυτή.
Έτσι καταδεικνύεται , σύμφωνα με τους Ιρανούς ότι το «παιχνίδι» που παίζεται στην περιοχή αυτή είναι απλά τεράστιο. Δεν αφορά μόνο την μεταφορά υδρογονανθράκων και των αγωγών στην περιοχή, αλλά την ολοκληρωτική αλλαγή του χάρτη των χωρών της περιοχής , μαζί με την μετεγκατάσυση των Παλαιστινίων .
Κράτη διαλύονται ενώ άλλα «γεννιούνται». Πρόκειται για μία επίπονη ‘‘κυοφορία‘‘ η οποία «φέρνει» σχεδόν πάντοτε παγκόσμιο πόλεμο.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου