GuidePedia

0
Οταν γεννήθηκε η κόρη ενός στενού φίλου του, ο Αγγλος ποιητής Φίλιπ Λάρκιν της αφιέρωσε ένα σύντομο ποίημα (Born Yesterday). Με τους στίχους του, ευχόταν στη νεογέννητη να μη γίνει ούτε όμορφη ούτε άσχημη και να μην έχει τίποτε ασυνήθιστο που θα την κάνει να χάσει την ισορροπία της. Της ευχήθηκε να γίνει ο βαρετός μέσος όρος, γιατί είναι προϋπόθεση αυτού που ονομάζουμε «ευτυχία».
Η ίδια λογική θα πρυτανεύσει και στη Ν. Δ. και θα αναδείξει στο αξίωμα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο προαναφερθείς είναι η επιτομή του συνηθισμένου κομματικού στελέχους. Επαγγελματίας της πολιτικής, με ξύλινο κομματικό λόγο, κακή άρθρωση, υπανάπτυκτη αίσθηση του χιούμορ, συνηθισμένο μυαλό, χωρίς τίποτε που να τον κάνει να ξεχωρίζει. Ακόμη και στον ρόλο του καβγατζή των τηλεπαραθύρων, ο Α. Λυκουρέντζος είναι προσωποποίηση της καταθλιπτικής μετριότητας του πολιτικού προσωπικού. Γι’ αυτό τον προτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς, έναντι του Κώστα Μαρκόπουλου, για τη θέση του γραμματέα. Ο έτερος διεκδικητής της θέσης ήταν επίσης φίλος του αρχηγού της Ν. Δ., αλλά εθεωρείτο επικίνδυνος, ως διασταύρωση Αβραμόπουλου και Καμμένου, με δυνατότητες Λουδοβίκου.

Ο προβληματισμός του προέδρου ήταν μεγάλος ώσπου να καταλήξει στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Λυκουρέντζου, διότι, ως γνήσιος πατριώτης, ο πρόεδρος σέβεται και τιμά τις πατροπαράδοτες ελληνικές αξίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η φροντίδα για την τακτοποίηση των φίλων. Φοβάμαι όμως ότι, εν τέλει, μικρή σημασία είχε ποιος θα αναδειχθεί επικεφαλής της Πολιτικής Επιτροπής. Αρκεί ότι στην εκλογή των μελών του οργάνου τις περισσότερες ψήφους έλαβαν οι κυρίες Κατερίνα Παπακώστα και Φεβρωνία Πατριανάκου και οι κύριοι Δρόσος και Ζωντανός.

Μένω με την ελπίδα ότι η αναγέννηση της Ν. Δ., την οποία ο Α. Σαμαράς διαπίστωσε κλείνοντας με την ομιλία του το συνέδριο, θα εκφρασθεί στο μέλλον από τις τάξεις του πλήθους των αγνώστων που εξελέγησαν στην Πολιτική Επιτροπή. Από ανθρώπους όπως οι κύριοι Βαχτσιαβάνος, Πελεκάνος, Πέππες, Τζούτζας, Μαλαπέτσας, Μπούρδας, Κατσαούνος, αλλά και οι κυρίες Μπάσδρα, Τζοτζόλα, Κοτρόλου-Μάντζιου, Μπρόφα, Καρακόλη, Παπουτσή-Μήττα κ. ά.
wolf - www.jimmy278.blogspot.com 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top