GuidePedia

0

Το έργο αυτό θα αναλάβει πιθανόν ο Χακάν Φιντάν και ο επόμενος Έλληνας ΥΠΕΞ, που θα τοποθετηθεί μετά τις εκλογές στην νέα κυβέρνηση;

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη διευθυντή της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, που μίλησε στην εκπομπή WESTERN με τον νυν δημοσιογράφο και πρώην ΥΠΑΜ Πάνο Παναγιωτόπουλο, υπάρχει “σχέδιο μυστικής συμφωνίας με την Τουρκία" ( που θα ενεργοποιηθεί μετά τις εκλογές), για επέκταση της Ελλάδος στα 12 μίλια μόνο από την ενδοχώρα, και αποδοχή ”διαδρόμων” στην Τουρκία στο Αιγαίο.



"Για το σχέδιο αυτό υπάρχουν δύο φάσεις, με πρώτη την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα, μόνο στην Εύβοια, και μόνο νοτίως της Κρήτης ( που δραστηριοποιείται η EXXONMOBILL και πιθανόν η CHEVRON).

Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα υπάρξει μια γεωγραφική διαφοροποίηση που θα ποικίλει μεταξύ 7, 9, 10 μιλίων, ενώ θα υπάρξει και εναρμόνιση με τον εναέριο χώρο, κατά περίπτωση.

Στόχος αυτής της απόφασης όταν ληφθεί, θα είναι με την συναίνεση και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδος, και έχω την εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα την ζητήσει και θα την βρει σε κάποιες από αυτές τις δυνάμεις.

Ο κύριος στόχος όλων αυτών είναι να ανοίξουν θαλάσσιοι διάδρομοι αποκλειστικής ιδιοκτησίας της Τουρκίας, στην καρδιά του Αιγαίου, τόσο για να διευκολυνθεί η τουρκική ναυσιπλοΐα, όσο και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, και ειδικά το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο που συζητείται εδώ και πάρα πολύ καιρό ( εννοεί την μυστική διπλωματία ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα).

Η δεύτερη πτυχή του σχεδίου προβλέπει την υπογραφή ενός συμφώνου μη επιθέσεως μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, προκειμένου να βελτιωθεί εντυπωσιακά η ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών, που θα επιτρέψει να πάμε και στα επόμενα βήματα που αφορούν την Χάγη", αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Το έργο αυτό θα αναλάβει ο Χακάν Φιντάν και ο επόμενος Έλληνας ΥΠΕΞ, που θα τοποθετηθεί μετά τις εκλογές στην νέα κυβέρνηση.

"Η Ελλάδα και η Τουρκία θα προχωρήσουν σε μια “σφιχτή” διαδικασία, με τον κίνδυνο η χώρα μας να βρεθεί απολογούμενη ( σε ποιόν άραγε;), αν δεν γίνουν όλα τα βήματα.

Εικάζεται ότι η Τουρκία μπορεί να προσφύγει στον ΟΗΕ για το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η απόφαση όμως του Μητσοτάκη είναι να πάμε στην Χάγη, μόνο για ΑΟΖ και Υφαλοκρυπίδα ξεκάθαρα, και δεν συζητάμε θέμα αποστρατικοποιήσεως των νησιών μας, ή άλλα ζητήματα που ξεφεύγουν της ατζέντας όπως η ελληνική κυριαρχία νησιών”, δήλωσε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος ανέφερε την δήλωση Πομπέο πριν μερικά χρόνια για “ μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος” από τα νησιά μας, ενώ ανέφερε τις μεγάλες πιέσεις που θα δεχθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση μετά τις εκλογές για το ζήτημα αυτό.

Παρόμοιες απόψεις είχε εκφράσει και ο γνωστός καθηγητής Ι,Μάζης στην ίδια εκπομπή για την χώρα μας.



Δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, που θα δεχθεί να συναινέσει σε όλα αυτά τα μοχθηρά σχέδια, που θα διχοτομούν το Αιγαίο, και θα αφήσουν τα νησιά μας χωρίς ισχυρή στρατιωτική δύναμη, διότι αυτό θέλουν διακαώς οι Τούρκοι στα πρότυπα της ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο το 1967.

Από όλα αυτά μένουμε στο θέμα των έξωθεν πιέσεων, που εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλες για την Ελλάδα, όπως είναι τώρα για την Σερβία, μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία και των μεγάλων κυρώσεων στην Ρωσία.

Από εμάς θέλουν διχοτόμηση του Αιγαίου και παράδοση των νησιών μας έρμαιων των τουρκικών προθέσεων ( απειλών-εποικισμού κτλπ), αφήνοντας το ελληνικό Αρχιπέλαγος στα νύχια του νεο-οθωμανικού επεκτατισμού.

Θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα, ενώ θέλουμε επίσης να πιστέψουμε ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας Έλληνας πολιτικός που θα έβαζε την υπογραφή του σε μια επαίσχυντη συμφωνία στο Αιγαίο, η οποία το μόνο που θα έκανε θα ήταν να άνοιγε περισσότερο την όρεξη των Τούρκων, για νέες κατακτήσεις.

Η συμφωνία με τους Σκοπιανούς, έφερε περισσότερα προβλήματα από όσα φαινομενικά “ έλυσε’ για κάποιους, διότι πολύ απλά οι Σκοπιανοί “ Μακεδονία” κοπανάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ ανοίξαμε ζήτημα με εμπόριο, ιστορία, γλώσσα, κά.

Με την Τουρκία θα είναι απείρως χειρότερα τα πράγματα, αφού οι Νεο-οθωμανοί ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών μας, νέα συμφωνία για δεκάδες από αυτά, και πρόσβαση σε ελληνική ΑΟΖ, με έπαθλο τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, από τα οποία το 1/3 να εκμεταλλευτούμε ως έθνος, θα γινόμασταν τουλάχιστον Μονακό.

Η όποια συμφωνία με την Τουρκία, θα εδράζεται μόνο στο διεθνές δίκαιο και μόνο σε αυτό, διότι σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, θα χάσουμε αυτά που με τόσο κόπο και αίμα μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας εδώ και 200 και πλέον χρόνια.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.




Δημοσίευση σχολίου

 
Top