GuidePedia

0

Μετά τις εκλογές έρχονται εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Η Ελλάδα, παρουσιάζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως μια χώρα εξελίσσεται και συμπορεύεται με την Ευρώπη οικονομικά και πολιτικά.
Η Ελλάδα παρουσιάζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως μια χώρα που ευημερεί αφού, για να χρησιμοποιήσουμε και το επιχείρημα της τωρινής κυβέρνησης σημείωσε ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης αλλά ξέχασαν να μας πουν ότι το δημόσιο χρέος έφθασε στα 400 δισεκ. που αποτελεί ιστορικό υψηλό όλων των εποχών.
Δόθηκαν 50 δισεκ. σε παροχές είτε με πρόταση την πανδημία του covid 19 είτε την ενεργειακή κρίση….
Τα 50 δισεκ. δεν είχαν ούτε ένα χιλιοστό αναπτυξιακού προσήμου αντιθέτως είχαν καθαρά καταναλωτικό χαρακτήρα, ήταν παροχολογία....

Τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύεται φιάσκο, παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία ότι θα δοθούν 31 δισεκ. σε επιδοτήσεις και δάνεια και η Ελλάδα θα εξελιχθεί σε παράδεισο και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά… πετάξαμε 50 δισεκ. για να καλύψουμε τρύπες, δεν είχαν καμία αναπτυξιακή λογική και όλα αυτά παρ΄ ότι η Ελλάδα είναι μια υπερδανεισμένη χώρα που κινδύνευσε να χρεοκοπήσει δύο φορές τα τελευταία χρόνια…
Επί μνημονίων είχαν απαγορεύσει οι δανειστές στην Ελλάδα, να προβαίνει σε παροχές, η πολιτική Schaeuble του πρώην υπουργού Οικονομικών ήταν ξεκάθαρη αν και δικαιολογημένη δεν μπορεί μια χώρα να δανείζεται 270 δισεκ. σε δάνεια από μηχανισμούς στήριξης και να ακολουθεί πολιτικές παροχολογίας.

Ξαφνικά πετάξαμε 50 δισεκ. σε παροχές χωρίς κανένα αναπτυξιακό πρόσημο.
Όπως πρόσφατα είχαμε αναλύσει η Ελλάδα παράγει 192 δισεκ. ευρώ και χρωστάει σε δημόσιο και ιδιωτικό χρέος περί τα 640 δισεκ. δηλαδή αυτά που χρωστάμε είναι 3,3 φορές αυτά που παράγουμε…
Οι τράπεζες χρειάστηκε να λάβουν πολλαπλή κρατική στήριξη σχεδόν 54 δισεκ. και μαζί με τις κρατικές εγγυήσεις 18 δισεκ. που δεν είναι πραγματικά κεφάλαια, δεν δόθηκαν στις τράπεζες 18 δισεκ. 72 δισεκ.
Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο, τα NPEs από 50% έχουν υποχωρήσει στο 5% και διαθέτουν 24,4 δισεκ. κεφάλαια, ωστόσο δεν λύθηκε το κοινωνικό πρόβλημα των 85 δισεκ. NPEs…
Οι έλληνες συνεχίζουν να χρωστούν 85 δισεκ. σε δάνεια

Από τις επιχειρήσεις, το πολύ 8-10 εταιρίες είναι πραγματικά ανταγωνιστικές, η Ελλάδα πάσχει από ανταγωνιστικότητα που δεν βελτιώθηκε οριζόντια στον οικονομικό ιστό παρά τα τρία μνημόνια και την υποχρεωτική μετάλλαξη της Ελλάδος σε μια πιο σύγχρονη χώρα.
Όσο και εάν προκάλεσαν κοινωνική οργή τα Μνημόνια είχαν μια χρησιμότητα, το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να φθάσει στα Μνημόνια τα οποία είναι η απόδειξη της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος.
Κάθε κόμμα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ., ΣΥΡΙΖΑ έχει και ένα μνημόνιο… δεν έχει προηγούμενο αυτή η αποτυχία…

Η κατ΄ επίφαση κανονικότητα της Ελλάδος στην πολιτική

Η τραγωδία των Τεμπών ήταν μια ακόμη αποτυχία της ελληνικής πολιτικής, δόθηκαν κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ αλλά τα τρωκτικά δεν άφησαν να κατευθυνθούν στον σκοπό αυτό.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση παρακολουθεί πολιτικούς και πολίτες και αυτό το θεωρούμε κανονικότητα, πρόκειται μια για μιαρή, προσβλητική κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο… στην Ελλάδα η Δημοκρατία δεν βρίσκεται στα καλύτερα της.
Από το 1864 είχαν να απαγορεύσουν κόμμα στην Ελλάδα, ποιος πιστεύει ότι ο νέος νόμος ο τρίτος κατά σειρά κατά του Εθνικού κόμματος Έλληνες έχει να κάνει με την λειτουργία του πολιτεύματος.
Ο Μητσοτάκης βλέπει ότι χάνει την αυτοδυναμία και με πρόσχημα την λειτουργία του πολιτεύματος, παραβιάζει το Σύνταγμα… στην Ελλάδα κάνουμε ότι θέλουμε, όποτε θέλουμε και εάν θέλουμε.
Πίεσαν τον Πρόεδρο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, δεν ενέδωσε στις πιέσεις και παραιτήθηκε.
Ποια ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και άλλες τέτοιες αρλούμπες, ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ντογιάκος ο επονομαζόμενος και Παναθηναικάκιας έπαιρνε εντολές από τον Σαμαρά πρωθυπουργός τότε να εκτελέσει νομικά τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα είναι αυτό το κόμμα, αύριο θα είναι κάποιο άλλο…

Μετά τις εκλογές έρχονται εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μετά τις εκλογές η «ελληνοτουρκική φιλία» θα περιλαμβάνει δώρο το Αιγαίο.
Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης θα έχει ακόμη μια 4ετία μπροστά του και από ότι φαίνεται υπάρχουν προσυμφωνίες με την Τουρκία για μια πλειάδα θεμάτων αλλά το μέγα θέμα είναι προφανώς το Αιγαίο.
Μπορεί ο Erdogan 45% – οποίος μπορεί να επανεκλεγεί στην Τουρκία αφού κλείνει στις 2 μονάδες από 8 την διαφορά με τον Kilicdaroglu 47% να προβαίνει σε δηλώσεις κατά της Ελλάδος για τουρκική εσωτερική κατανάλωση και η Ελλάδα να απαντάει στην Τουρκία… επίσης με στόχο την ελληνική εσωτερική κατανάλωση, αλλά ουδέποτε υπήρχε η πιθανότητα να ξεσπάσει πόλεμος με την Τουρκία.
Οι εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 14 Μαίου και στην Ελλάδα στις 21 Μαίου μια εβδομάδα αργότερα.
Τι θα συμβεί… «ξαφνικά» θα μας πουν ότι πρέπει να διευθετηθούν οι διαφορές με την Τουρκία και από ότι φαίνεται το Αιγαίο θα βρεθεί στο επίκεντρο…
Αυτά περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου… με όρους κοιτασμάτων είναι υπερφίαλα αφού όπως μάθαμε από το Oruc Reis το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου δεν υπάρχουν κοιτάσματα…
Ωστόσο έρχεται ελληνοτουρκική προσέγγιση ώστε να κλείσουν οι «εκκρεμότητες» του Αιγαίου.
Μεταξύ πολλών θεμάτων η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ότι δεν μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και το καθεστώς των 6 ναυτικών μιλίων στην θάλασσα και των 10 στον αέρα… δεν θα αλλάξει…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top