Προφανώς και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η γιάφκα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή δραστηριοποιείται εξόφθαλμα εναντίον της ελληνικής εθνικής ασφάλειας. Δημοσιεύματα όμως αφήνουν να εννοηθεί ότι στην περιοχή έχει στηθεί ένα γαϊτανάκι διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο πλαίσιο μιας ανερμάτιστης χωρίς αρχή, τέλος και πολιτικό έλεγχο πολιτικής.
Την αφορμή δίνει δημοσίευμα εβδομαδιαίας μειονοτικής εφημερίδας η οποία και αναφέρεται στον Τούρκο πρόξενο και στις δραστηριότητες… τραπεζίτη τις οποίες αναπτύσσει. Η κριτική που του ασκείται από μειονοτικά μέσα, ερμηνεύεται ως περικοπή των διατιθέμενων πιστώσεων από τουρκικής πλευράς, με αποτέλεσμα η αποδοχή της εκάστοτε τουρκικής διπλωματικής αντιπροσώπευσης να έχει πληγεί, αφού στηριζόταν… στο μπαχτσίσι. Εν ολίγοις, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διαμορφώνεται σκηνικό οιονεί «εμφυλίου» στην μειονότητα που εμμένει να αυτοαποκαλείται «τουρκική», επιχειρώντας να επιβάλει τη θέλησή της και στους Πομάκους και στους Ρομά.
Στα σχετικά δημοσιεύματα που εμφανίζονται τελευταία στον Τύπο της περιοχής, και η ελληνική πλευρά έχει εμπλακεί στο ίδιο «παιχνίδι» με σκοπό την ενίσχυση των ελληνικών μέσων. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει κατά πόσον υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός ο οποίος στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου να ξεκινάει από κάπου και να καταλήγει κάπου… Διότι το κόλπο με τα κρατικά κονδύλια που διατίθενται σε διάφορες πλευρές, σε διάφορα μέρη, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες… ακόμα και αυτών που έχουν την ευθύνη να τα διαθέσουν, το έχουμε δει συχνά-πυκνά να ξετυλίγεται, ενώ δεν λείπουν και περιστατικά «παρά φύση κατανόησης» μεταξύ κατεργαραίων που δεν είναι κατ’ ανάγκη πολίτες της ίδιας χώρας…
Μήπως η οικονομική κρίση είναι μια καλή αφορμή να σοβαρευτούν ορισμένοι και να ασχοληθούν σοβαρά με το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη Θράκη και το πως θα κάνει η Ελλάδα τους καλόπιστους μειονοτικούς να αισθανθούν πραγματικά συμπατριώτες μας; Τα χρήματα παίζουν κάποιο ρόλο σε τέτοιες προσπάθειες, όχι όμως με τον τρόπο που «αξιοποιούνταν» μέχρι σήμερα.
Επιτέλους, ας συνέλθουν ορισμένοι πριν είναι πολύ αργά και ας φροντίσουν να βάλουν την πατρίδα τους πάνω από… ταπεινά κίνητρα που ενίοτε κατέστρεψαν και τις καλύτερες οικογένειες, τα οποία τις περισσότερες φορές συνδέονται με ένα χαρακτηριστικό που συναντάται ευρύτατα… στην ανθρώπινη φύση: Τη φιλαργυρία…
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου