GuidePedia

0


Πουγκιάλης Χρήστος
Η έλλειψη κουλτούρας εθνικής ασφάλειας στην Ελλάδα διαπιστώνεται περισσότερο όταν συμβαίνουν εκκωφαντικά γεγονότα. Οι ατελείωτες πυρκαγιές, οι εκρήξεις στο στρατόπεδο πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου και η διαρροή φωτογραφίας με απόρρητο στρατιωτικό χάρτη, από το Γραφείο Τύπου του ίδιου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι διαδοχικά γεγονότα που προκαλούν σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια. Ιδιαιτέρως όταν στα δύο ανωτέρω εμπλέκεται ο σκληρότερος πυρήνας της, που είναι το στράτευμα, κανονικά θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός.

Οφείλουμε λοιπόν να αναζητήσουμε τους λόγους για τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα στα αλληλένδετα θέματα πυρκαγιών και εθνικής ασφάλειας. Δυστυχώς, όπως θα διαπιστώσουμε, οι ευθύνες πέφτουν επάνω στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα:

Πρώτον: Στην αεροπυρόσβεση υπήρξε σημαντική έλλειψη, διότι δεν συμμετείχαν τα αποτελεσματικά αεροσκάφη της Ρωσίας, τα οποία ενοικιάζαμε σε προηγούμενες χρονιές, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για:Το γιγάντιο ILYUSHIN IL-76 με χωρητικότητα 49 τόνων ύδατος, δηλαδή 9 φορές μεγαλύτερη από τα Canadair (χωρητικότητας 5 – 5,4 τόνοι ύδατος).
Το μεγάλο αεριωθούμενο Beriev Be-200 με χωρητικότητα 12 τόνων ύδατος, δηλαδή υπερδιπλάσια από τα Canadair.

Ιδιαιτέρως το θηριώδες ILYUSHIN είναι ιδανικό για να σβήνει φωτιές σε εδάφη πεδινά, όπως της περιοχής της Νέας Αγχιάλου. Βασίμως λοιπόν μπορούμε να πιστεύουμε ότι το εν λόγω αεροσκάφος θα είχε συμβάλει τα μέγιστα στην κατάσβεση της φωτιάς στη Μαγνησία, πριν καταστρέψει τόσες και τόσες εκτάσεις και βεβαίως πριν φθάσει στο στρατόπεδο των πυρομαχικών.

Όσον αφορά το επιτυχημένο στην αεροπυρόσβεση στην Ελλάδα Beriev, υπάρχουν δημοσιεύματα ότι είχε συζητηθεί η αγορά τέτοιων αεροσκαφών από τη χώρα μας. Όμως δεν υπήρξε συνέχεια για να μην δυσαρεστηθούν οι δυτικοί μας σύμμαχοι, λίγο πριν την ουκρανική κρίση. Δηλαδή, για μια ακόμα φορά, μια ελληνική κυβέρνηση προτίμησε το συμφέρον των συμμάχων, αντί της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας.

Ακόμα χειρότερα ο πρωθυπουργός, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, επέλεξε να μην κρατήσει τις στοιχειώδεις διπλωματικές ισορροπίες, κάνοντας την Ρωσία εχθρική χώρα και διακόπτοντας κάθε επαφή με ό,τι είναι ρωσικό (ακόμα και στο μπαλέτο!). Σήμερα λοιπόν δρέπει και αυτούς τους καρπούς της εχθρότητας που έσπειρε, με την αδυναμία της Ελλάδος να ενοικιάζει τα σημαντικότατα αυτά μέσα αεροπυρόσβεσης.
Οι ευθύνες Μητσοτάκη

Δεύτερον: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό σαν ζήτημα ανθρωπιστικό ή οικονομικό (ανάγκη για εργατικά χέρια), παραβλέποντας ότι πρόκειται πρωτίστως για ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Εννοούμε ότι αλλογενείς που ελέγχονται, μέσω της κοινής τους θρησκείας, από την Τουρκία είναι δυνατόν να επιφέρουν σοβαρότατα υβριδικά κτυπήματα κατά της χώρας, όπως οι εμπρησμοί. Ο αριθμός τους δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος. Λίγοι και καλά εκπαιδευμένοι μπορούν να κάνουν θαυμάσια τη βρώμικη δουλειά, μετά από ένα νεύμα του Ερντογάν.

Ένα τέτοιο κτύπημα φαίνεται ότι φοβήθηκε η κυβέρνηση και έδιωξε όπως-όπως έναν αριθμό αεροπλάνων F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου (111 ΠΜ). Δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος από τη φωτιά για την εν λόγω μονάδα. Βεβαίως αυτά είναι λεπτά ζητήματα με τα οποία οφείλει να ασχολείται και να τα εξιχνιάζει η ΕΥΠ. Όμως και σε αυτήν υπάρχει πρόβλημα, αφού αντί για το κυρίως έργο της, παρακολουθεί τα τηλέφωνα υπουργών και αντιπάλων του καθεστώτος Μητσοτάκη!

Τρίτον: Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί στελέχη σε θέσεις άσχετες με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτουν. Εν προκειμένω τοποθέτησε τον Νίκο Χαρδαλιά ως υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Τον έστειλε μάλιστα τα “επιθεωρήσει” την πυρασφάλεια του στρατεύματος, χωρίς να διαθέτει τις ανάλογες γνώσεις. Έτσι προέκυψε η διαρροή της φωτογραφίας με τον απόρρητο χάρτη.

Τέταρτον: Το τραγικά εντυπωσιακό είναι ότι ο πρωθυπουργός, κατόπιν πρότασης του προέδρου Ερντογάν, αποδέχθηκε και ήρθαν δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για να σβήσουν τις πυρκαγιές στη Ρόδο. Έτσι, χωρίς συναίσθηση εθνικής ασφάλειας, “επέτρεψε” στα εν λόγω αεροσκάφη, μαζί με την κατάσβεση των πυρκαγιών, να τραβήξουν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της νήσου και να τις παραδώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Τουρκίας (ΜΙΤ κλπ).

Οι κοντινές αυτές φωτογραφίες είναι πολύ χρησιμότερες από εκείνες των κατασκοπευτικών δορυφόρων και στην Τουρκία οι επιτελείς θα τρίβουν τα χέρια τους. Επί πλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε άλλο ένα κίνητρο στους Τούρκους: Δηλαδή να βάζουν φωτιές στα νησιά μας, για τους φέρνουμε με τα αεροσκάφη τους να τις σβήνουν, ώστε να φωτογραφίζουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις!
Προπαγάνδα αντί εθνικής ασφάλειας

Επομένως αυτός ο τραγέλαφος αποκαλύπτει για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τόσο μεγάλη άγνοια σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας της χώρας, ώστε να τα διαχειρίζεται σαν να ήταν θέματα σχέσεων αβροφροσύνης και επικοινωνίας. Αλλά, ενώ η επικοινωνία και η προπαγάνδα είναι αγαπημένο πεδίο του πρωθυπουργού για το εσωτερικό, παραδόξως δεν χρησιμοποιείται καθόλου για το εξωτερικό και ιδιαιτέρως έναντι της Τουρκίας.

Έτσι στο εσωτερικό η κυβέρνηση προσπαθεί να “ενημερώσει” τον λαό για τις φωτιές και τις εκρήξεις με διάφορα προπαγανδιστικά τεχνάσματα. Το ίδιο έκανε και για τα τρένα. Πρόκειται για συνειδητή και μη υγιή νοοτροπία. Θα τη χρησιμοποιήσουν για να μας πλασάρουν και τις δήθεν λύσεις που ετοιμάζουν στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Αυτές θα περιλαμβάνουν παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων ή και κυριαρχίας στην Τουρκία και μια καλή προπαγάνδα για να τις διαφημίσουν ως επιτυχία.

Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι οι συνεκτικοί ιστοί ενός κράτος περιλαμβάνουν την αγάπη για την πατρίδα, τις ηθικές αρχές-αξίες και την εθνική ασφάλεια. Τα πρώτα τα υποβαθμίζει μέσω της παιδείας και των ΜΜΕ, ενώ την εθνική ασφάλεια μέσω της αδιαφορίας, της διαφθοράς και της πειθαρχίας στα κελεύσματα ξένων συμμαχικών δυνάμεων. Έτσι δεν αμφιβάλουμε ότι νομοτελειακά θα συμβούν και άλλες συμφορές στο εσωτερικό και στα εθνικά μας θέματα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top