▪Τι προσπαθεί να επιτύχει η Τουρκία στον Έβρο;
▪Θέλει να “γκριζάρει” και το χερσαίο σύνορο Ελλάδας-Τουρκίας;
▪Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν “τυχαίο γεγονός” ή προετοιμασμένη εδώ και καιρό επιχείρηση;
Ένας άνθρωπος που έχει περπατήσει “μέτρο-μέτρο” όλη τη περιοχή, δίνει απάντηση και στα τρία ερωτήματα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι οι Τούρκοι παράνομα έχουν τοποθετήσει κάμερες στο δάσος των Καστανιών παρακολουθώντας κάθε ελληνική κίνηση! Το κείμενο εξηγεί και βάζει τα πράγματα στη θέση τους περί τουρκικών “Αετών των Συνόρων” κι άλλων μυθευμάτων που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και αναπαράγουν κάποια ελληνικά.
Τέλος, κάνει σαφές ότι κανένας Έλληνας στρατιωτικός δεν έχασε το δρόμο του στον Έβρο. Άλλοι τον έχουν χάσει…
Το αποκαλυπτικό κείμενο:
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Στη Συνθήκη της ΛΩΖΑΝΗΣ (άρθρο 2) αναφέρεται, ότι ο ρους του ΕΒΡΟΥ ποταμού καθορίζει την ελληνοτουρκική μεθόριο, από το τριεθνές (Βουλγαρία- Ελλάδα- Τουρκία) μέχρι το Αιγαίο, εκτός από το τμήμα της περιοχής του ΚΑΡΑΑΓΑΤΣ.
Για το τμήμα αυτό καθορίζεται ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα θα ορίζονταν αργότερα από κοινή επιτροπή που θα συστήνονταν για αυτό ακριβώς το λόγο. Στα άρθρα 5 και 6 της συνθήκης καθορίζεται η συγκρότηση επιτροπής (1 Έλληνας, 1 Τούρκος και Πρόεδρος κοινής αποδοχής).
Η επιτροπή συγκροτήθηκε υπό την προεδρία του Ολλανδού συνταγματάρχη (BACKER) το 1926 και ολοκλήρωσε τις εργασίες της το ίδιο έτος. Το πρακτικό της επιτροπής προέβλεπε την τοποθέτηση τσιμεντένιων μεθοριακών πυραμίδων σε όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων. Ειδικότερα η πυραμίδα Νο1 βρίσκεται στο λεγόμενο τριεθνές όπου πάνω σε αυτή υπάρχουν οι σημαίες των 3 χωρών (Ελλάδα-Τουρκία-Βουλγαρία), η Νο2 βρίσκεται δίπλα στους Έλληνες σκοπούς, κοντά στο δρόμο που ενώνει τα τελωνεία των 2 χωρών και οι υπόλοιπες κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.
Στο πρωτόκολλο της υπόψη επιτροπής καθοριζόταν ότι «η όριος γραμμή στην περιοχή του δάσους των ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ καθορίζεται ως εξής: «από του σημείου συναντήσεως του ΑΡΔΑ και του ΕΒΡΟΥ, η οριοθετική γραμμή ακολουθεί τη μέση γραμμή με κατεύθυνση βόρεια έναντι ΑΡΔΑ ποταμού μέχρι το ύψος της πυραμίδας με αριθμό 2». Επιπλέον στους χάρτες της εποχής εκείνης, η μέση γραμμή του ΑΡΔΑ περνούσε σε απόσταση 215 μέτρα βόρεια της πυραμίδας 2.
Λόγω των διαφοροποιήσεων της κοίτης του ΕΒΡΟΥ εξαιτίας της παρόδου του χρόνου, σε σχέση με εκείνη του 1926, εδάφη προσκολλήθηκαν στις όχθες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη σήμανσης στο έδαφος δημιούργησε τις λεγόμενες «επίμαχες περιοχές». Η Τουρκία διαχρονικά επιχειρεί να επωφεληθεί από τις υφιστάμενες ασάφειες, με σκοπό να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των περιοχών αυτών.
Ειδικά για το ΔΑΣΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο επί της χερσαίας περιοχής που έχει προσκολληθεί εξαιτίας των μεταβολών της κοίτης του Άρδα. Πρακτικά, το έδαφος που έχει προσκολληθεί δημιουργεί επιπλέον βάθος περίπου 30 μέτρων με αποτέλεσμα η απόσταση των 215 μέτρων του μέσου του Άρδα από την μεθοριακή πυραμίδα 2 να φτάνει πλέον τα 450 μέτρα. Μέρος της περιοχής αυτής που δημιουργήθηκε καταπατείται συστηματικά από την τουρκική πλευρά.
Η συστηματική καταπάτηση και η τουρκική παρουσία σ’ αυτή, άρχισε το 1975, οπότε η Νομαρχία του Έβρου προχώρησε σε διαμαρτυρία προς την αντίστοιχη Νομαρχία ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ, λαμβάνοντας την απάντηση ότι η περιοχή είναι τουρκικό έδαφος.
Το καλοκαίρι του 2006 ο τότε Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος έλαβε την ορθή απόφαση να προχωρήσει με μπουλντόζες του Μηχανικού στην διάνοιξη και διευθέτηση του δρομολογίου εντός του Δάσους Καστανέων, μέχρι το βάθος των 215 μέτρων εφαρμόζοντας ότι ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία οριοθέτησης ΠΡΑΤΟΝΤΑΣ ΣΟΦΑ για όσους μπορούν να καταλάβουν.
ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους 2 μήνες η τουρκική πλευρά τοποθέτησε με άκρα μυστικότητα εντός του Δάσους Καστανέων κυνηγετικές κάμερες, δηλαδή καμουφλαρισμένες κάμερες που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να παρατηρούν την κίνηση των θηραμάτων τους.
Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα οι Τούρκοι προέβησαν στην τοποθέτηση καμερών για να παρατηρούν όλες τις λεπτομέρειες της κίνησης των ελληνικών ΕΔ στην περιοχή του ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ, ώστε να δράσουν ανάλογα.
Σύμφωνα πάλι με αξιόπιστες πληροφορίες το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 70-80 μέτρων από τον δρόμο μεταξύ των 2 τελωνείων. Αν αληθεύει η πληροφορία τότε μεταξύ των 2 δρομολογίων μεσολαβεί ικανός χώρος (5-13 μέτρα), υπάρχει σήμανση και είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.
Επιπλέον και για μπουν ορισμένα πράγματα σε σωστή βάση διότι τα ΜΜΕ έχουν κατακλυστεί από «ειδικούς» που τώρα έμαθαν κατά που πέφτουν οι Καστανιές, να έχουμε κατά νού ότι:
α. Το τουρκικά φυλάκια ανήκουν στο Τάγμα Συνόρων της 54 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που εδρεύει στην Αδριανούπολη.
β. Η Ταξιαρχία αυτή δεν έχει καμία ειδική Μονάδα ή Τμήμα με την επωνυμία ΑΕΤΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. Άρα αναπαράγοντας τις ανοησίες των τουρκικών ΜΜΕ παίζουμε το παιχνίδι τους που αποσκοπεί στην προβολή της στρατιωτικής ανωτερότητας, ξεχνώντας τι έγινε τον Ιούλιο του 2016 μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
γ. Η σύλληψη των 2 στρατιωτικών θα μπορούσε να γίνει μόνο με συμμετοχή αμιγούς επαγγελματικού τμήματος (εφόσον ήξεραν ότι εμείς χρησιμοποιούμε μόνιμα στελέχη). Εκτιμώ επίσης ως πιθανή τη συμμετοχή ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 8-10 ατόμων.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Από εδώ και πέρα λοιπόν αρχίζουν να δημιουργούνται αμείλικτα ερωτήματα:
Το γνώριζαν αυτό οι ελληνικές αρχές και εάν ναι τι έκαναν ;
Γιατί δεν κάλεσαν τις τουρκικές αρχές να αφαιρέσουν τις κάμερες, καθόσον η βιντεοσκόπηση και η φωτογράφιση σε απαγορευμένες περιοχές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ και αποτελεί ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ;
Έγιναν από την ελληνική πλευρά όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση μεθοριακού επεισοδίου ;
Γιατί δεν εγκαταστάθηκαν κάμερες και από την ελληνική πλευρά; Ήταν τόσο μεγάλο το κόστος μπροστά σε όλα αυτά που ζούμε ;
Δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες στο προσωπικό για αυξημένη ετοιμότητα ;
Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει πότε ακριβώς (ΩΡΑ) και πού (ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ) έγινε το περιστατικό;
Σύμφωνα με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, την ημέρα σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών, ο Γιλντιρίμ επισκεπτόταν Μονάδες της 1ης Στρατιάς που έχει τομέα ευθύνης όλη την Ανατολική Θράκη. Μήπως η διαχείριση και όλες οι ενέργειες των τουρκικών αρχών έγιναν με την έγκριση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας, καθόσον θεωρείται αυτονόητο ότι η κλίμακα της τουρκικής ιεραρχίας ενημερώθηκε ΑΜΕΣΑ;;
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δημοσίευση σχολίου