GuidePedia

0

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Όταν, στα Επιτελικά γραφεία της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τα μαντάτα για την πορεία του BREMAIN δεν ήταν καλά, όταν ήταν έως απογοητευτικά, “επιστρατεύτηκε” η δολοφονία της Βουλευτού των Εργατικών, 41χρονης Τζο Κοξ, για να αλλάξει το προεκλογικό κλίμα και τη διάθεση των Βρετανών εκλογέων.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει ολοσχερώς την κατάσταση, από τη στιγμή που μίλησε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Όταν, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του BREXIT, λέγοντας: “Πείτε μου τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε στην ΕΕ”.

Οι “φίλιες” δυνάμεις θέλουν Βασιλιά.

Γράφαμε προ δυο εβδομάδων:

“Μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 23 Ιουνίου 2016.

Γιατί, οι “φίλιες” δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, θέλουν αλλαγή του Πολιτεύματος, με την επαναφορά του τέως Βασιλιά.

Άλλωστε, πόσες φορές δεν έγινε αυτό κατά το παρελθόν;

Αυτή η αλλαγή πλεύσης των “ισχυρών φίλων μας” γίνεται γιατί γνωρίζουν ότι συλλήβδην έχει απαξιωθεί το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος από τον ελληνικό λαό και προσπαθούν να δρομολογήσουν εξελίξεις που θα τους δημιουργούν την απόλυτη αίσθηση, ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Που θα εξαρτούν την Κυριαρχία τους σε μια χώρα που δεν θα σπαράσσεται από ένα νέο Εμφύλιο.

Γιατί σε μια χώρα υπό απόλυτη Κατοχή, οι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας δρομολογούν τις εξελίξεις.

Όπως τότε, όταν επέβαλαν τη Μεταπολίτευση και τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απαγορεύοντας την επάνοδο του τέως Βασιλέα των Ελλήνων, Κωνσταντίνου στην Αθήνα. Την στιγμή που ο ίδιος αμπαλάριζε τα πράγματά του για την μεγάλη επιστροφή, και πήρε την εντολή από το “Μπάκιγχαμ”: “Δεν είναι ακόμη η ώρα της επιστροφής”.

Άλλωστε, κάτι περισσότερο γνώριζε γι΄ αυτό το θέμα ο μυστικοσύμβουλος του τέως Βασιλέα, Αρναούτης”.

Το BREXIT έγινε με εντολή των ΗΠΑ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αλλάζει μόνο παραστάσεις.

Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κόντρα Βρετανών και Γερμανών είχε επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί συμμετείχαν σ΄ αυτόν, όταν η Ναζιστική Γερμανία, έδειξε φανερά ότι κινείται στη λογική της θεωρίας του ζωτικού χώρου. Σήμερα, οι Βρετανοί είδαν πάλι, ότι δεν έχουν λόγο για τα όσα ενεργειακά και στρατηγικά συμβαίνουν στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Από τη στιγμή που η εξάρτησή τους από την ΕΕ, τους απαγόρευε να προχωρήσουν σε επενδύσεις και νέες συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, όταν φταρνίζονται οι ΗΠΑ, τότε κρυολογεί το Ηνωμένο Βασίλειο.
Έτσι, οι ΗΠΑ έπρεπε να τιθασεύσουν την ηγεμονική ροπή της Γερμανίας στην Ευρώπη. Γιατί, η επιρροή της Γερμανίας στην ΕΕ καθημερινώς αύξανε και αυτό ενοχλούσε τις ΗΠΑ. Οι οποίες θέλουν ισχυρό ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αλλά όχι μια Γερμανική Ευρώπη.

Άλλωστε, το γεγονός της ήπιας προεκλογικής υποστήριξης του BREMAIN, αλλά και οι χαμηλών τόνων υποδοχή του BREXIT, υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ ήθελαν την έξοδο των Βρετανών από την ΕΕ.

Ο δε Ομπάμα, αυτοσαρκαζόμενος δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό NPR:

“Υπήρξε μια κάποια υστερία μετά το δημοψήφισμα σαν να είχε χαθεί με κάποιο τρόπο το ΝΑΤΟ, σαν να διαλυόταν η Συμμαχία και η κάθε χώρα να τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά της. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο”.

Ο “χορός” των δισεκατομμυρίων στη Βρετανική ποδοσφαιρική αγορά.
Κανένας μέχρι σήμερα, δεν έχει προσεγγίσει την παράμετρο του “χορού” των δισεκατομμυρίων που διακινούνται στη Βρετανική ποδοσφαιρική αγορά. Οι επενδυτές, Ασιάτες και Ρώσοι αυτής της ποδοσφαιρικής αγοράς, δεν ήθελαν το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ και “έπαιξαν” με το θυμικό των φιλάθλων – κατά κόρον χαμηλών εισοδημάτων – των ομάδων που έχουν αγοράσει. Από τη στιγμή που αυτές οι ομάδες είναι χρηματιστηριακό αγαθό. Γνωρίζοντας ότι γι΄ αυτούς τους φιλάθλους, πρώτα είναι η Ομάδα και μετά το κόμμα που ψηφίζουν.

Άλλωστε, σε μικρή έκταση γίνεται κάτι παρόμοιο επί δεκαετίες στην Ελλάδα (βλ. Κοσκωτάς, κ.α).

Η Ευρώπη αλλάζει και αυτοί σφυρίζουν δήθεν αδιάφοροι.
Τα 27 μέλη της ΕΕ μετά το BREXIT, μου θυμίζουν τους στίχους από το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου: “Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν”.

Κάνουν τάχατες, ότι σφυρίζουν αδιάφορα, θεωρώντας πως δεν συνέβη και κάτι τρομερό με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τον ευρωπαϊκό συνασπισμό.

Όταν, αρκετές χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Γερμανίας στην ΕΕ, αναζητούν τρόπους αποχώρησης από τους ευρωπαϊκούς συνασπισμούς.

Επί παραδείγματι, η Σλοβακία αναζητά τρόπους εξόδου από την Ευρωζώνη και επιστροφή στο Εθνικό τους νόμισμα (σλοβακική κορώνα), με πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του κοινοβουλίου της.

Μια παράμετρο που οι υποταγμένοι πολιτικοί ταγοί της Πατρίδος μας, εξοβελίζουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Όταν, η Γαλλία σπαράσσεται από γενικές απεργίες κατά της λιτότητας της ΕΕ, όπου ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι. Όπου η Λεπέν καλπάζει, και μετά από ένα χρόνο, ίσως να είναι υποχρεωμένοι στην ΕΕ να μιλούν μαζί της και όχι με τον Ολάντ που είναι άριστος στις κυβιστήσεις, όπως άλλωστε και ο Τσίπρας.

Όταν, στην Ιταλία στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δυο κυρίες του Μπέπε Γκρίλο, κέρδισαν τις πόλεις της Ρώμης και του Τορίνο.

Όταν, όταν, όταν…

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ζήσει παρά τα τρομοκρατικά διλλήματα.
Παρά το γεγονός που όλοι στην ΕΕ προσπαθούν να απαξιώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ορεγόμενοι νέο δημοψήφισμα, καπελώνοντας τη βούληση του Βρετανικού λαού, ο οποίος αντιστάθηκε στα τρομοκρατικά διλλήματα για το BREXIT, εν τούτοις ένα είναι βέβαιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο παρά τις προσεχείς αναταράξεις από το BREXIT, θα αντέξει και σύντομα θα έχει κυρίαρχη θέση στο νέο Παγκόσμιο χάρτη που έχει αρχίσει να “στήνεται”.

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει υπό την απόλυτη κυριαρχία του πολλά μέλη – κράτη της ΕΕ. Όπως, πχ η Κύπρος. Κρατείστε παρακαλώ αυτήν τη σημείωση.

Επί του πιεστηρίου.
Όλοι γνωρίζουμε τις άριστες σχέσεις που διατηρεί το “Μπάκιγχαμ” με τον τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο. Άλλωστε, υπό την προστασία της είχε η Βασίλισσα Ελισάβετ, όλα αυτά τα χρόνια, την τέως Βασιλική οικογένεια της Ελλάδος.

Έτσι, σας ενημερώνουμε ότι, ο κύβος ερρίφθη: “Η επιστροφή Βασιλιά στην Ελλάδα, σηματοδοτεί την επιστροφή της δραχμής”…

Επανέρχομαι…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top