GuidePedia

0

Από τις πρώτες ώρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ οργίασαν προπαγανδίζοντας θριάμβους και νίκες που δεν υπήρχαν. Αφού ανέτρεψαν πολλές φορές τον Πούτιν και χρεοκόπησαν την Ρωσία, οι δυτικοί αποκάλυψαν τον πραγματικό τους εαυτό και την ιστορία της αδίστακτης συμμαχίας. Εγκαταλείπουν την Ουκρανία και προφανώς η Ουάσιγκτον, έβαλε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλντεμπεργκ να εκφωνήσει τον επικήδειο μιας ήττας, που ήταν σχεδόν σίγουρη από την αρχή και μόνο η καταιγιστική προπαγάνδα ισχυρίζονταν το αντίθετο . Τώρα όλη η προσοχή είναι στραμμένη στη Μέση Ανατολή, στην προστασία του Ισραήλ και την συνδιαλλαγή με τους Άραβες.

Όλες οι ενέργειες του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ απέτυχαν. Ο Πούτιν δεν ανατράπηκε, η Ρωσία όχι μόνο δεν χρεοκόπησε αντίθετα αναπτύσσεται περισσότερο από οποιαδήποτε δυτική χώρα, δεν έγινε εμφύλιος. Ο Στόλντεμπεργκ σε συνέντευξή του έστειλε το μήνυμα στο Κίεβο, αλλά και στα μέλη της Συμμαχίας λέγοντας ότι “. πρέπει, να είμαστε προετοιμασμένοι για κακά νέα». Η Ελλάδα μαζί με όλον αυτόν τον τυχοδιωκτικό μηχανισμό, είναι θέμα χρόνου να ανακαλύψει τα δικά της λάθη και να διδαχθεί πως οι Συμμαχίες δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται. Τι αλλάζει τώρα στις σχέσεις με την Ρωσία;…..

Η πολυθρύλητη αντεπίθεση ναυάγησε. Ο Ζελένσκι πιεζόμενος από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις και τώρα , κάποια στιγμή θα προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών υπό πιο δύσκολες συνθήκες και σε ποιο δυσμενή θέση. Ο Πούτιν ισχυρός όσο ποτέ , παρά τα τεράστια προβλήματα δημοκρατίας και δικαίου, καθώς έχει επιβάλλει ένα σκληρό αυταρχικό καθεστώς, απλά περιμένει τη Δύση. Η οικονομική κρίση της Γερμανίας και συνακόλουθα της ΕΕ , οδηγεί σε νέες σκέψεις την Ευρώπη. Οι Αμερικανοί έχουν στραφεί αποκλειστικά στη Μέση Ανατολή για να στηρίξουν τη μοναδική χώρα του κόσμου για την οποία θα πολεμούσαν. Δεν είναι φυσικά η Ελλάδα, αλλά το Ισραήλ.

Η Μόσχα γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή , δηλαδή ξέρει ότι η κρίση αυτή θα είναι το επίκεντρο για χρόνια και οι ΗΠΑ δεν έχουν την πολυτέλεια, ούτε την ισχύ του παρελθόντος να έχουν μέτωπο στην Ουκρανία, την Μέση Ανατολή, την Κίνα..
Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα μηνύματα είχαν σταλεί μήνες πριν. Είχε προκαλέσει σάλο ο προσωπάρχης του Στόλντεμπεργκ όταν τον περασμένο Αύγουστο είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή στο ΝΑΤΟ αφού παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία. Αλλά και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι είχαν προεξοφλήσει ότι η Ρωσία δεν θα καταστραφεί από τον πόλεμο και ότι θα υπάρξει νέος χάρτης στην Ουκρανία.

Η ελληνική κυβέρνηση χωρίς το παραμικρό σχέδιο ή ιδέα σύρεται κυριολεκτικά πίσω από τις αποφάσεις των ΗΠΑ. Πιο εξευτελιστική εξωτερική δεν ακολούθησε ελληνική κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση.

Στην συνέντευξή του στο ARD ο γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε μεταξύ άλλων:«Οι πόλεμοι εξελίσσονται σε φάσεις. Πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία σε καλές και κακές στιγμές. Πρέπει, επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για κακά νέα» .
Τα σχόλια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ έρχονται σε μια περίοδο που οι δυτικές χώρες , κουρασμένες και απογοητευμένες από την παρατεταμένη σύρραξη και τις αποτυχίες τους, αλλά και με το βλέμμα τους πια στη Μέση Ανατολή, βρίσκονται σε αδιέξοδο σχετικά με την προσφορά περισσότερων πυρομαχικών . Η Γερμανία ζητά τα ρέστα από τις άλλες ευρωπαικές χώρες, δηλαδή ζητά επιστροφή χρημάτων γιατί λέει, έδωσε περισσότερα στην Ουκρανία, για να καλύψει τις εσωτερικές τρύπες στον προυπολογισμό της. Η ΕΕ ως σύνολο είναι πλέον διχασμένη και το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε φάση να αποδεχθεί την αποτυχία του. Πρακτικά το έχει ήδη κάνει, τυπικά όχι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα κάνει τίποτα που να θέτει στο επίκεντρο τον προβληματισμό της Ελλάδας για το πως θα εξελιχθεί ενδεχόμενη κρίση με την Τουρκία. Δηλαδή ποιος θα είναι ο ρόλος των Συμμάχων . Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να στηριχθεί και η Δύση δεν θα στραφεί κατά της Τουρκίας και σε τελική ανάλυση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα ζητούν από την Αθήνα να κάνει παραχωρήσεις στην Τουρκία με αντάλλαγμα την ειρήνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αλλάξει το παραμικρό από το δόγμα του προκεχωρημένου φύλακα των ΗΠΑ. Αν η κρίση στη Μέση Ανατολή ενταθεί, είναι βέβαιο πως η Τουρκία σταδιακά θα αλλάξει στάση . Η Ελλάδα οφείλει επίσης σταδιακά να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία και να εμβαθύνει την συνεργασία με την Κίνα και την Ινδία.
Υποταγμένος ήταν και ο Ζελένσκι και τώρα θα αγωνιστεί, όχι πλέον για την Ουκρανία , αλλά για τον εαυτό του. Αυτό ας είναι ένα δίδαγμα στρατηγικής...

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top