GuidePedia

0

Σοβαρές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία, κατά την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ. Ερντογάν, καθώς όλα δείχνουν πως οι διμερείς συμφωνίες προχωρούν και αναπτυσσόνται κανονικά, ενώ έγινα και παρουσίαση του νέου ρωσικού μαχητικού Su-57, με την Άγκυρα να σκέφτεται την αγορά του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται στην Ρωσία όπου και δίνει το παρών στην διεθνή έκθεση «MAKS-2019» όπου και συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν, με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται γύρω από το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57.

Η έκθεση που δίνει έμφαση στην αεροπορική βιομηχανία είναι το κατάλληλο έδαφος για να συζητήσουν οι δύο Πρόεδροι τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα αυτό, μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35, με τον δρόμο να είναι «ανοιχτός» για την πρόταση της Μόσχας.

Su-57 για τον Ερντογάν

Το αόρατο για τα ραντάρ ρωσικό μαχητικό αεριωθούμενο Su-57 παρουσιάστηκε στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια αεροπορικής έκθεσης σήμερα στην περιοχή της Μόσχας MAKS-2019.

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τη συμμετοχή της Τουρκίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, στο πρόγραμμα του δικού τους «αόρατου» μαχητικού, του F-35, σε αντίδραση για την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35. Η Τουρκία πρόκειται να παραλάβει σήμερα μια δεύτερη συστοιχία S-400.

«Θα δείξουμε το Su-57 και το Su-35», είχε δηλώσει ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ. Μπορίσοφ σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αναφερόμενος στα μαχητικά αεριωθούμενα που σχεδιάζονται από την κρατική εταιρεία Sukhoi.



Εμβάθυνση ρωσοτουρκικής συνεργασίας

Ο ίδιος ο Ερντογάν σε δηλώσεις του έκανε αναφορά στην προοπτική εμβάθυνσης της ρωσοτουρκικής συνεργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κοινός στόχος των δύο χωρών είναι να αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών τους από 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι η συνεργασία που έχει ήδη δημιουργηθεί στον τομέα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την βελτίωση των διμερών σχέσεών τους.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top