GuidePedia

0

Η ΄΄τζούφια΄΄ πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας τα τα ξημερώματα της 14-4-2018 εντάσσεται στην εξίσου απεγνωσμένη προσπάθεια για τον περιορισμό και περίσφιγξη της Ρωσίας και των συμμάχων της με στρατηγικά όπλα, δηλαδή για μια προέκταση της στρατηγικής του αποκλεισμού της Ρωσίας με την ΄΄πυραυλική ασπίδα''

Η Αμερική απο την πτώση της ΕΣΣΔ και του ανατολικού μπλοκ έπεσε στην παγίδα της σταδιακής απομείωσης των συμβατικών δυνάμεων αποσύροντας τις εκατοντάδες χιλιάδες στρατού της από την Ευρώπη και κατέφυγε στην ανάπτυξη στρατηγικών αντιπυραυλικών όπλων τα οποία σύμφωνα με το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των ρωσικών πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τοποθετήσουν μονάδες των στρατηγικών αυτών όπλων στην Γεωργία οπότε και προκάλεσαν την εισβολή της Ρωσία το 2008 , στην Ουκρανία-Πολωνία-Ρουμανία και κεντροασιατκές δημοκρατίες όπως Τατζικιστάν -Ουζμπεκιστάν .

Ο Πούτι όταν κατέλαβε την εξουσία το 2000 είχε μια εντελώς αντίθετη με την σημερινή στάση απέναντι προς την Δύση.Ο Πούτιν είχε τείνει χείρα φιλίας στις ΗΠΑ και μάλιστα προσεφέρθη να μοιρασθεί τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που κατείχε απο την δεκαετή κατοχή του Αφγανιστάν με τις αμερικανικές δυνάμεις που μετά την 11-7-2001 εισέβαλαν με την σειρά τους στην ασιατική χώρα. Σε ένδειξη καλή θελήσεως ο Πουτιν έκλεισε μια ρωσική ναυτική βάση στο Βιετνάμ και κατάργησε κλιμάκια της FSB -πρώην KGB - στην Κούβα.

Ωστόσο οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν την Ρωσία με ιταμό τρόπο και απέρριψαν κάθε προσφορά .Εξάλλου η Ρωσία μετά τον Γιέλτσιν ο οποίος ξεπούλησε το κράτος σε μαφιόζους και μετά τον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, η Ρωσία ήταν ένα κράτος παρίας σε τροχιά διάλυσης.

Ο Πούτιν γρήγορα κατάλαβε ότι η δουλικότητα προς την Δύση δεν θα ωφελούσε και επωφελούμενος από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και αερίου από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 βάλθηκε να αναπτύξει στρατηγικά όπλα τα αποτελούσαν την απάντηση στην προσπάθεια των ΗΠΑ για την περικύκλωση της Ρωσίας με την ΄΄πυραυλική ασπίδα'' Το 2008 εισέβαλε στην Γεωργία η οποία είχε γίνει προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Το 2013 η Ρωσία άρχισε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα επαναεξοπλισμού και των συμβατικών δυνάμεων της κάτι το οποίο φάνηκε το 2014 με την κατάληψη της Κριμαίας.Ο Πούτιν σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η προσπάθεια του για την ανάταξη του στρατού του αλλά το 2014 πιέσθηκε αφόρητα απο την κοινή γνώμη και κατέλαβε την Κριμαία με δύο μοναδικές ταξιαρχίες επαγγελματιών στρατιωτών που διέθετε.

Τότε οι ΗΠΑ κατάλαβαν ότι η Ρωσία παρασκηνιακά και σταθερά είχε όχι μόνο καλύψει το έδαφος στους εξοπλισμούς αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις όπως ο ηλεκτρονικός πόλεμος ήταν έτη μπροστά Ο τότε διοικητής των ΝΑΤΟικών δυνάμεών στην Ευρώπη , στρατηγός Breedlove , είχε παραδεχθεί επίσημα ότι οι Ρώσοι όχι μόνο είναι καλύτεροι στα ηλεκτρονικά αντίμετρα,υποκλοπή και μπλοκάρισμα των επικοινωνιών του ΝΑΤΟ αλλά είχαν και την ικανότητα να τυφλώνουν τους δορυφόρους και να αποκρύβουν ολόκληρε ταξιαρχίες απο την ΝΑΤΟική επιτήρηση.

Η Αχίλλειος πτέρνα της Ρωσίας είναι το πολεμικό ναυτικό της το οποίο εγκαταλείφθηκε ολοκληρωτικά απο το 1990 και μετά και η ανάταξη του απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα. Ωστόσο η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται ούτε επιδιώκει την πρόκληση του Γ΄΄ΠΠ .Ο Πουτιν έχει ως όραμα και επιδιώκει την ανασύσταση της ομοσπονδιακής επικράτειας της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ αλλά αυτή την φορά με συνδετικό ιστό όχι τον κομμουνισμό αλλά τον εθνικισμό. Ο Πούτιν θέλει να επανεντάξει και κεντροασιατικές μουσουλμανικές χώρες οι οποίες ωστόσο όπως και η Τσετσενία μαστίζονται απο τον ισλαμικό φονταμενταλισμό παρόλο που οι επίσημες και αναγνωρισμένες κυβερνήσεις τους είναι δορυφόροι της Ρωσίας.

Ο Πούτιν έχει καταφέρει να ισοσκελίσει την πίεση που δέχεται από την ΄΄πυραυλική ασπίδα ΄΄ του ΝΑΤΟ και προχωράει στην ανάταξη των συμβατικών δυνάμεων του οι οποίες θα ελέγξουν την Ευρασία.

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να διαθέσουν δυνάμεις για τον έλεγχο της Ευρασίας και οι διάσπαρτες βάσεις τους σε Ιαπωνία-Κορέα-Τατζικιστάν-Ουζμπεκιστάν-Γεωργία-Συρία κ.α. δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα στις τεθωρακισμένες στρατιές του Πούτιν οι οποίες αν και υποδεέστερες σε εκπαίδευση δρουν στον φυσικό τους χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται απο συνέχεια και μπορούν τόσο να μεταφερθούν όσο και να να ανεφοδιάζονται απρόσκοπτα ακόμα και με φτωχά και συμβατικά χερσαία και ποτάμια μεταφορικά μέσα

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ελέγξουν την Ευρασία. Οι Αμερικανικοί πύραυλοι της ΄΄πυραυλικής ασπίδας ΄΄ είναι αδύνατον να κερδίσουν τον έλεγχο της αχανούς ενδοχώρας της Ρωσίας και της Ευρασίας.

Η πυραυλική επίθεση στην Συρία αποτελεί μια έκφανση του απελπισμένου τρόπου σκέψης των Αμερικάνων οι οποίοι μην΄΄εχντας τίποτα άλλο να επιδείξουν εκτόξευσαν μερικές δεκάδες κονφετί εναντίον ανύπαρκτων στόχων.

Το 2013 ο Πωλ Γουλφοβίτς όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στην Συρία και σε κλίμακα συμβατικού πολέμου ανάλογου του 2003 στο Ιράκ δήλωνε ότι Φοβάται ότι η κόπωση των Αμερικάνων από τους πολέμους στο Ιράκ και Αφγανιστάν θα οδηγήσει τις ΗΠΑ εγκαταλείψουν τους αντάρτες στην Συρίας στην τύχη τους όπως ακριβώς άφησαν και τους Ιρακινούς αντικαθεστωτικούς το 1991 οι οποίοι συνετρίβησαν απο τον Σαντάμ. Εξέφρασε την απογοήτευση του για την ελλειπή βοήθεια προς τους αντάρτες στην Συρία αλλά είπε πως η στρατιωτική επέμβαση στην Συρία δεν είναι στο πρόγραμμα

Η εισβολή και κατοχή του Ιράκ του 2003-2013 σήμανε και το οριστικό τέλος των συμβατικών χερσαίων επιχειρήσεων των ΗΠΑ .Οι ξυπόλητοι Άραβες είχαν νικήσει .
Οι ΗΠΑ από το 2013 οπότε και απέσυραν τις δυνάμεις τους απο το Ιράκ διεξάγουν επιχειρήσεις ΄΄δια αντιπροσώπων΄΄ όπως έκαναν με το Ισλαμικό Κράτος το οποίο δημιουργήθηκε με τεχνογνωσία των ΗΠΑ , επανδρώθηκε ακι εξοπλίστηκε με χρήμα του Κατάρ -Γερμανίας και υποστηρίχθηκε από την Τουρκία.

Ο Πούτιν απο το 2015 που ασχολήθηκε σοβαρά με το Συριακό πρόβλημα κατάφερε με την βοήθεια του Ιράν να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος αποδεικνύοντας ότι στην Ευρασία είναι το αφεντικό.
Οι ΗΠΑ το μόνο που μπορούν να κάνουνε είναι να ρίχνουν πυραύλους σε άδεια κτίρια.
Η Ρωσία αναμίχθηκε στην Συρία για δύο λόγους. α η αποτροπή υλοποίησης του αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας ο οποίος θα του αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη και β. για να εμποδίσει μια ΄΄μετάσταση'' του Ισλαμικού Κράτους στην Τσετσενία.

Η Αμερική σύμφωνα με τα τελευταία γεωπολιτικά θέσφατα έχει ως πρώτο στόχο την αντιμετώπιση της Κίνας τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Ωστόσο οι αψυχολόγητες πράξεις όπως η πυραυλική επίθεση στην Συρία της 14-4-2018 δείχνουν ότι η Αμερική θέλει να δημιουργεί και να προάγει το χάος με στόχο την πρόκληση κάποιου ατυχήματος το οποίο θα επιταχύνει τον Γ΄ΠΠ ο οποίος θα κρύψει τα τεράστια ελλείμματα της και την απομείωση της επιρροής της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ρωσία δεν επιθυμεί κλιμάκωση και εάν δεν είχε προκληθεί στην Κριμαία και στην Συρία θα συνέχιζε με σχεδόν κρυφό τρόπο την ανάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων της προσπαθώντας παράλληλα να αυξήσει την επιρροή της στις΄χωρες που το 1990 αποσχίστηκαν απο την πρώην ΕΣΣΔ.
Οι ΗΠΑ δρουν υπό το βάρος της απελπισίας τους να αντιμετωπίσουν την Ρωσία και το Ιράν στην Μ.Ανατολή.

Το Ιράν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ειρήνη στην Μ.Ανατολή και έχει διαδεχθεί τις Σαουδική Αραβία και Κατάρ ως παράγοντας αποσταθεροποίησης.
Το Ιράν των 80 εκατομμυρίων κατοίκων αναδεικνύεται ως πρωταγωνιστής αν όχι νικητής στο μεταπολεμικό σκηνικό της Συρίας κάτι που έχει πανικοβάλει το Ισραήλ το οποίο θεωρεί -και πολύ σωστά-ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει ως στόχο την παραγωγή ατομικών όπλων και όχι ενέργειας.

Η ευκαιρία για να ελεγχθεί το Ιράν χάθηκε με την ανάμειξη της Ρωσίας στον Συριακό πόλεμο.Το Ιράν μοιράζεται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου στον κόσμο με το Κατάρ .Τα κοιτάσματα αυτά είναι υποθαλάσσια ,στον Περσικό Κόλπο και αποτελούσαν την αιτία για τις κακές σχέσεις του σουνιτκού Κατάρ -των 300,000 κατοίκων -και του σιιτικού Ιράν.Το Κατάρ μαζί με τις ΗΠΑ-Γερμανία-Τουρκία προκάλεσε και συντήρησε τον πόλεμο της Συρίας.

Η νίκη της Ρωσίας ενάντια στο Ισλαμικό Κρατος αποτέλεσε και νίκη ενάντια στο Κατάρ το οποίο όπως ακριβώς και η Τουρκία υποτάχθηκαν στην Ρωσία και προσχώρησαν στον Ρωσο-ιρανικό άξονα. Έτσι σήμερα το Ιράν δεν είναι η απομονωμένη χώρα που της είχε επιβληθεί εμπάργκο το 2006 αλλά χώρα σύμμαχος της Ρωσίας , χώρα που ελέγχει την Συρία και τον Λίβανο μέσω της Χεζμπολάχ, και οποιοδήποτε πλήγμα δεχθεί είτε από πυραύλους είτε απο αεροπορία των ΗΠΑ και Ισραήλ θα αποτελεί πλήγμα εναντίον των ρωσικών συμφερόντων .

Το Ισραήλ έχασε την ευκαιρία με τον Ομπάμα ο οποίος στην στρατηγική του να προσεταιρισθεί το Ιράν σπατάλησε πολύτιμο χρόνο.

Οι πύραυλοι των ΗΠΑ δεν μπορούν και δεν είναι δυνατόν να φοβίσουν το Ιράν ,αστεία πράγματα.
Ο ελεύθερος κόσμος δεν είναι η Δύση πλέον αλλά η Ευρασία, δυστυχώς ή ευτυχώς ...

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top