GuidePedia

0


Κατασκευάζοντας από τη Χεζμπολάχ για πάνω από 15 χρόνια - Είχε προμήθειες και όπλα για την υποστήριξη δύο ταγμάτων

ΟΙσραηλινός Στρατός πυροδότησε το Σάββατο (26/10) περίπου 400 τόνους εκρηκτικών για να καταστρέψει μια σημαντική υπόγεια εγκατάσταση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, που φέρεται να κατασκευάστηκε τα τελευταία 15 χρόνια.
Η τοποθεσία, που λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη υπόγεια βάση της Χεζμπολάχ, που έχει εξουδετερωθεί από το Ισραήλ μέχρι σήμερα, λειτουργούσε από την ελίτ της τρομοκρατικής ομάδας Radwan Force και περιείχε δεκάδες δωμάτια και οπλοστάσιο σχεδιασμένα να υποστηρίξουν έως και δύο τάγματα που αποτελούνταν από εκατοντάδες μαχητές, δήλωσε ο IDF.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, το υπόγειο συγκρότημα είχε μήκος πάνω από 1,5 χιλιόμετρο (1 μίλι) και ήταν εξοπλισμένο για παρατεταμένες διαμονές με κρεβάτια, τρόφιμα, μονάδες αποθήκευσης, αντιαρματικούς πυραύλους, ρουκέτες, RPG, νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Την επιχείρηση εξουδετέροσης του τούνελ ανέλαβαν σύμφωμα με τη ynetnews, δυνάμεις της 98ης Μεραρχίας, η επίλεκτη μονάδα μάχης μηχανικής Yahalom και άλλες εξειδικευμένες μονάδες του Στρατού.


Τουλάχιστον δύο στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι φέρεται να διέφυγαν μέσω μιας εξόδου σήραγγας που οδηγεί στην πλαγιά του βουνού.

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε μικρές δονήσεις, μεγέθους 4,5 βαθμών στην περιοχή της Γαλιλαίας του βόρειου Ισραήλ . Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια κατά τη διάρκεια της έκρηξης, δόθηκε εντολή στα ισραηλινά στρατεύματα να μετακινηθούν περίπου ένα μίλι από τη ζώνη της έκρηξης.





πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top